ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Τα πιο αστεία ελληνικά τοπωνύμια

Αυτός ο τόπος είναι γεμάτος με άλλους τόπους, που έχουν ίσως λιγάκι ατυχή ονόματα. Κι εμείς βρήκαμε μερικά απ’ τα καλύτερα.

Υπάρχουν μέρη που έχουν πραγματικά ατυχή ονόματα σε τούτο τον πλανήτη. Για παράδειγμα, εδώ ίσως και να μην θες να μείνεις. Τα έχουμε και στην Ελλάδα όμως αυτά τα μέρη. Και βρήκαμε μερικά από τα πιο αστεία.

*Στους Φούρνους Ικαρίας, υπάρχουν δύο βραχονησίδες, ο Μικρός και ο Μεγάλος Ανθρωποφάς. Δεν γνωρίζουμε τους σχετικούς μύθους της περιοχής, και φοβόμαστε να πάμε για να τους μάθουμε.

*Δίπλα στην Αστυπάλαια, υπάρχουν δύο μικρά νησιά, το Χονδρό και το Λιγνό.

*Δύο νησιά εντοπίσαμε με το όνομα Γάιδαρος, το ένα κοντά στην Άνδρο, το άλλο κοντά στην Τήλο. Αν έχει πάει κανείς και στα δύο, περιμένουμε να ακούσουμε ποιος Γάιδαρος είναι καλύτερος.

*Στην Σκύρο υπάρχει μια παραλία που ονομάζεται του Παπά το Χούμα.

*Στην Άνδρο υπάρχει η παραλία Της Γριάς το Πήδημα. Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί τα βράδια, αλλά ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ, αρκετά για να κάνουμε αστείο για κότα και ζουμί.

*Στον δήμο Τρίπολης, πάλι, υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται Πάπαρι—προσοχή στον τόνο.

*Πάλι στην Άνδρο, υπάρχει ένας οικισμός που ονομάζεται Κουρέλι. Δεν θα κάνουμε αστείο για το Κουρέλι, επειδή κι εμείς έχουμε νιώσει Κουρέλια, και καταλαβαίνουμε τον πόνο του.

*Στην Καβάλα υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται Δωμάτια. Δεν είναι απλά μία σειρά από άδεια ενοικιαζόμενα για τουρίστες.

*Ένας οικισμός στην Ικαρία ονομάζεται Κουνιάδοι, και μας έρχονται στο μυαλό φεουδαρχικές διαμάχες για κάποιον λόγο. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τον λόγο. Αλλά αυτό μας ήρθε στο μυαλό.

*Στην Καρδίτσα υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται Σούλα. Και άλλο ένα στην Ξάνθη. Θα ήταν πολύ προφανές να κάναμε αστείο για κομμώτριες; Θα ήταν ίσως λιγάκι προσβλητική γενίκευση; Ναι, αλλά αυτό δεν σταματάει όλες τις γυναίκες του χωριού να ονομάζονται Σούλα και να είναι η κομμώτριά σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ιστορία όχι μόνο εφάπτεται στη γλώσσα αλλά την τέμνει."

Τέοντορ Αντόρνο, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1933 - Ο Χίτλερ συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στο πρόσωπό του στη Γερμανία.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2