ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Τα μαγεμένα κάστρα της Ευρώπης

Τα κάστρα της Ευρώπης είναι βγαλμένα από μεσαιωνικά παραμύθια με ιππότες και πριγκίπισσες. Χαζέψτε (και οργανώστε τα ταξίδια σας) μαζί μας.

της Ηρώς Κουνάδη


Τον Μεσαίωνα πολλοί εμίσησαν, τα κάστρα του ουδείς.


Το Κάστρο της Πράγας χτίστηκε τον 9ο αιώνα μ.Χ. και είναι σήμερα το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου –καλύπτει την ιλιγγιώδη έκταση των 70.000 τετραγωνικών μέτρων.Πώς θα πας εκεί: Απευθείας με την Aegean, από 179€ πήγαινε-έλα τον Απρίλιο.


Το Μπαλμόραλ της Σκωτίας χτίστηκε το 1856 και είναι ένα από τα κάστρα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Είναι επισκέψιμο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο, που η Βασίλισσα Ελισσάβετ έρχεται για την ετήσια διαμονή της.Πώς θα πας εκεί: Με την EasyJet στο Εδιμβούργο (από 168€ πήγαινε-έλα τον Απρίλιο) και από εκεί οδικώς σε δυόμιση περίπου ώρες.


Το απίστευτο Νοϊσβανστάιν το έφτιαξε το 1886 ο Λουδοβίκος Β´ της Βαυαρίας, που ξόδεψε μεγάλο μέρος της περιουσίας του να χτίζει κάστρα. Σήμερα, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Γερμανίας, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο.Πώς θα πας εκεί: Με την Aegean στο Μόναχο (από 139€ πήγαινε-έλα τον Απρίλιο) και από εκεί οδικώς σε μία ώρα και 40 λεπτά.


Το Μπραν στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας είναι αυτό που ξέρεις ως «Κάστρο του Δράκουλα», παρ’ όλο που δεν είμαστε σίγουροι ούτε ότι ανήκε στον Βλαντ Τσέπες, ούτε ότι ο Μπραμ Στόκερ αναφερόταν σε αυτό όταν έγραφε την ιστορία του δικού του Δράκουλα. Αυτό βέβαια καθόλου δεν σταματά τα πλήθη από το να συρρέουν στο πανέμορφο κάστρο του 13ου αιώνα.Πώς θα πας εκεί: Με τη Ryanair στο Βουκουρέστι (από 44€ πήγαινε-έλα τον Μάρτιο) και από εκεί οδικώς σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες.


Το Μόσνα της Πολωνίας είναι ένα τέλειο μιξ του Μπαρόκ με νέο-γοτθικά και νέο-αναγεννησιακά στοιχεία (από μία πτέρυγα το καθένα, για να είναι όλοι χαρούμενοι) σε ένα αποτέλεσμα χάρμα οφθαλμών.Πώς θα πας εκεί: Με τη Ryanair στο Κατόβιτσε (από 53€ πήγαινε-έλα τον Μάρτιο) και από εκεί οδικώς σε μια ωρίτσα και 20 λεπτά.


Το Κάστρο της Σεγόβια στην Ισπανία με τους κυκλικούς του πύργους να υψώνονται πάνω από δύο ποταμούς χτίστηκε ως φρούριο από τους Ρωμαίους, έστεψε βασίλισσα την Ισαβέλλα το 1474 και υπήρξε το κινηματογραφικό σπίτι του Βασιλιά Αρθούρου στο Camelot του 1967.Πώς θα πας εκεί: Με την Aegean στη Μαδρίτη (από 173€ πήγαινε-έλα τον Απρίλιο) και από εκεί οδικώς σε μιάμιση ώρα.


Το Κάστρο του Βαλεντίνο στο Τορίνο της Ιταλίας πήρε τη σημερινή του μορφή τον 17ο αιώνα –αν και υπήρχε σίγουρα από τον 13ο, ίσως και νωρίτερα. Σήμερα είναι η έδρα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου του Τορίνο και μία από τις ιδιοκτησίες του βασιλικού οίκου της Σαβοΐας.Πώς θα πας εκεί: Με τη Ryanair στο Μιλάνο (από 49€ πήγαινε-έλα τον Απρίλιο) και από εκεί οδικώς σε δύο ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το πρόβλημα είναι ότι το σεξ είναι μια δύναμη της φύσης, ενώ η λογική δεν είναι."

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1687 - Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούσαν την Ακρόπολη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2