Πεντε-νόστιμες ταβέρνες στην Ορεινή Αρκαδία

Αυτά τα πέντε ταβερνάκια στην Ορεινή Αρκαδία είναι χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκων.
Πεντε-νόστιμες ταβέρνες στην Ορεινή Αρκαδία
Από τη φάρμα και το κυνήγι, κατευθείαν στο πιάτο μας μέσα από υπέροχες σπιτικές συνταγές που μοσχοβολούν παράδοση και βουνίσιο αέρα.

Κατάλπεις, Αλωνίσταινα
Επαρ.Οδ. Τρίπολης – Βυτίνας, τηλ: 698 450 3247
Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Μαινάλου, αυτή η οικογενειακή ταβέρνα διαθέτει όμορφο περιβάλλον και καλομαγειρεμένα πιάτα τα οποία ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους και τις αγνές πρώτες ύλες. Το παστό με αυγό είναι εξαιρετικό, το ίδιο και το καπνιστό χοιρινό με πορτοκάλι. Αρνάκι λαδορίγανη, κόκκορας με χυλοπίτες, λουκάνικο με πράσο και πορτοκάλι, μπιφτέκια στη σχάρα, τυροκαυτερή και σκορδαλιά συμπληρώνουν το νόστιμο μενού του. Με κέρασμα γλυκό του κουταλιού ή πορτοκαλόπιτα και συνοδεία ωραίου χύμα ροζέ, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 17-20€.


Βασιλικός, Βαλτεσινίκο
Ξενώνας Βασιλικού, τηλ: 2795 082479
Το παραδοσιακό εστιατόριο του ομώνυμου ξενώνα στο Βαλτεσίνικο μας υποδέχεται στο όμορφα διακοσμημένο πέτρινο εσωτερικό του με μπόλικη ζεστασιά από το τζάκι για να μας σερβίρει σπιτικό φαγητό σε χορταστικές μερίδες με χαμογελαστό σέρβις. Η βραστή γίδα αποτελεί αδιαμφισβήτητο χιτ του καταλόγου με τον ωραίο ζωμό της, το ίδιο και το μοσχαράκι κοκκινιστό. Εδώ θα βρείτε αρκετά μαγειρευτά ημέρας όπως ιμάμ και μουσακά, φρέσκες σαλάτες, αλλά και ψητά όπως μοσχαρίσια μπριζολα, αρνίσια παϊδάκια, φιλέτο κοτόπουλο και ψαρονέφρι ψημένα στην εντέλεια. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο.


Στολίδι, Καστάνιτσα
Κεντρική Πλατεία, τηλ: 697 900 3530
Πάνω στην κεντρική πλατεία του κουκλίστικου χωριού, αυτό το εστιατόριο όνομα και πράγμα μας κερδίζει με τη φιλική ατμόσφαιρα του, τις σπιτικές του γεύσεις και την άψογη εξυπηρέτηση. Με θέα στο καστανόδασος απολαμβάνουμε παραδοσιακή κουζίνα με τη νόστιμη προσθήκη – τι άλλο;- κάστανου σε αρκετές συνταγές, όπως τα ρεβίθια στο φούρνο με κάστανα ή το χοιρινό με κάστανα. Δοκιμάζουμε επίσης μυρωδάτο αγριογούρουνο με μακαρόνια, τηγανόψωμο, χόρτα του βουνού και βραστή γίδα. Στο τέλος κερνάνε σπιτική καστανόπαστα, ενώ ο λογαριασμός με κρασί δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.


Το Χάνι της Κανδήλας, Κανδήλα
ΕΟ Νεμέας Λεβιδίου, τηλ: 2796 022350
Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το Λεβίδι, το οικογενειακό αυτό οινομαγειρείο σερβίρει παϊδάκια από… άλλον πλανήτη. Πιάστε λοιπόν θέση σε ένα τραπεζάκι από εκείνα δίπλα στο τζάκι και απολαύστε πλην των εξαιρετικών παϊδακίων, ντόπια κρέατα ψημένα άψογα (εξαιρετικές οι μοσχαρίσιες μπριζόλες), αλλά και μαγειρευτά όπως καγιανάς με χωριάτικο λουκάνικο, κοτόπουλο λεμονάτο, χοιρινό κρασάτο και μοσχαράκι κοκκινιστό. Συνοδεύετε με χύμα κρασί και σούπερ φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ ανά άτομο.


Ζέρζοβα, Παναγιά
Παναγιά, τηλ: 693 284 7358
Κοντά στη celebrity Δημητσάνα, ένα μικρό χωριουδάκι φιλοξενεί ένα γευστικό «διαμαντάκι». Όλα τα πιάτα εδώ φτιάχνονται με δικές τους πρώτες ύλες: κότες, μοσχαράκια και προβατίνες, λαχανικά από τον μπαξέ, φέτα δική τους, ακόμα και ψωμί. Στη Ζέρζοβα, από το παλιό σλαβικό όνομα του χωριού θα φάτε προβατίνα στη λαδόκολλα, κόκκορα με χυλοπίτες, αγριογούρουνο στον φούρνο με κονιάκ, χορτόπιτα ψημένη στον ξυλόφουρνο, μπιφτέκια μοσχαρίσια, λουκάνικο αγριογούρουνου και παστό χοιρινό με αυγά. Για ένα παραδοσιακό γεύμα, με κρασί δικής τους εμφιάλωσης ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v