ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Μήπως δικαιούσαι δωρεάν ταξίδι στην Ευρώπη;

Στειλ’ το σε όλους τους 18άρηδες που ξέρεις: Άνοιξαν οι εγγραφές για τα δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη. Η προθεσμία λήγει στις 16 Μαΐου.

Μήπως δικαιούσαι δωρεάν ταξίδι στην Ευρώπη;


Την ευκαιρία να ταξιδέψουν δωρεάν σε όλη την Ευρώπη (κυρίως με τραίνα, αλλά και με άλλα μέσα όπου μεσολαβεί θάλασσα ή δε φτάνει σιδηρόδρομος) δίνει στα παιδιά που κλείνουν φέτος τα 18 τους χρόνια το πρόγραμμα DiscoverEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέοι που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν από τους δύο γύρους αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί σε όσους επιλεγούν μία ταξιδιωτική κάρτα.

Περίπου 30.000 νέοι έλαβαν ταξιδιωτική κάρτα το 2018. Από την Πέμπτη, 2 Μαΐου έχει ανοίξει εδώ ο δεύτερος γύρος των αιτήσεων, με την προθεσμία να λήγει στις 16 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

Για να έχεις δικαίωμα να υποβάλεις αίτηση, πρέπει να έχεις γεννηθεί μεταξύ 2ας Ιουλίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης) και 1ης Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης), να έχεις την υπηκοότητα ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης και να συμπληρώσεις σωστά τον αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης. Αρκεί απλώς να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ και να απαντήσεις μια συμπληρωματική ερώτηση.

Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2019 και της 31ης Ιανουαρίου 2020. Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία και να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να κατανοήσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευτείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους φίλους και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου;

Αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, υπάρχουν ειδικοί όροι και παροχές που θα σε βοηθήσουν να λάβεις μέρος στο DiscoverEU.

Μπορώ να ταξιδέψω με φίλους;

Ναι, μπορείς. Εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή με φίλους. Μπορείς να προσθέσεις μέχρι και 4 φίλους στην ομάδα σου.

Μάλιστα, μπορείς να διοργανώνεις συναντήσεις με άλλους ταξιδιώτες DiscoverEU προσαρμόζοντας ανάλογα τα σχέδια του ταξιδιού σου. Η ομάδα Facebook του DiscoverEU είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει σ΄ αυτό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ιστορία όχι μόνο εφάπτεται στη γλώσσα αλλά την τέμνει."

Τέοντορ Αντόρνο, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1933 - Ο Χίτλερ συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στο πρόσωπό του στη Γερμανία.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2