Η Σμύρνη βρίσκεται πια 7 ώρες μακριά από το Λαύριο

Η ολοκαίνουρια ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαύριο-Τσεσμέ φέρνει τα τουρκικά παράλια πιο κοντά και πιο οικονομικά. 7 ώρες και 57€, για να είμαστε ακριβείς.
Η Σμύρνη βρίσκεται πια 7 ώρες μακριά από το Λαύριο

Μήνες συζητιόταν, μήνες αναβαλλόταν. Σήμερα εγκαινιάστηκε. Η Aegean Seaways έκανε το βράδυ της Δευτέρας 1η Ιουλίου το παρθενικό της ταξίδι από το Λαύριο στο Τσεσμέ, το λιμάνι έξω από τη Σμύρνη.

Το ταξίδι διαρκεί μόλις 7 ώρες, με αναχωρήσεις από το Λαύριο τέσσερις φορές την εβδομάδα: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Η επιστροφή δε από το Τσεσμέ γίνεται πέντε φορές την εβδομάδα: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 57€ το άτομο στο κατάστρωμα, ή 67€ με κάθισμα αεροπορικού τύπου. Αν θέλεις να πάρεις και το αυτοκίνητό σου μαζί, για να κάνεις ένα road trip στα παράλια ας πούμε, θα υπολογίσεις έξτρα 75€. Ενδεικτικά, στο τέλος Αυγούστου δύο άτομα με αυτοκίνητο πήγαινε-έλα, 386€ τελική τιμή, ή 193€ το άτομο.

Το πλοίο φεύγει από το Λαύριο στις 18.00 το απόγευμα και φτάνει στο Τσεσμέ στις 2.00 το πρωί. Αναχωρεί από το Τσεσμέ στις 6.00 το πρωί, και φτάνει στο Λαύριο στις 14.00 το μεσημέρι.

Αγαπημένη λεπτομέρεια: Σε αντίθεση με τα αεροπλάνα, τα εισιτήρια του πλοίου μπορείς να τα αλλάξεις δωρεάν, να τα μεταφέρεις δηλαδή σε άλλη ημερομηνία αν τα σχέδια σου αλλάξουν. Αν υπάρχει διαφορά στην τιμή (επειδή π.χ. είχες αγοράσει εισιτήριο για Τετάρτη και θέλεις να το αλλάξεις για Σάββατο, που είναι 10€ ακριβότερο) πληρώνεις μόνο τη διαφορά.

Κρατήσεις γίνονται online εδώ, ή τηλεφωνικά στο 210 4082150. Τα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα βρίσκονται στον Πειραιά, Δημητρίου Γούναρη 47.

Για να σου ανοίξουμε την όρεξη, προτάσεις για βόλτες και φαγητό στη Σμύρνη έχουμε εδώ - Σμύρνη: Ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο
Και για road trip στα παράλια εδώ – Παράλια Τουρκίας: Οι καλύτερες βουτιές στη Μεσόγειο
Και εδώ - Αϊβαλί: Παραμύθι στις ακτές του Αιγαίου

(
*) Για τα διαδικαστικά, βίζα για Τουρκία δεν χρειάζεσαι, μόνο ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο. Αναλυτικά η νομοθεσία εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v