Αυτές είναι οι πιο βρώμικες αεροπορικές εταιρείες

Καλού κακού, όταν πετάς με τις παρακάτω αεροπορικές εταιρείες, έχε και κανένα αντισηπτικό μαζί σου.

Και το βραβείο της πιο βρώμικης αεροπορικής εταιρείας (κυριολεκτικά, μην πάει ο νους σας σε σκοτεινές μπίζνες, για λεκέδες και μικρόβια μιλάμε εδώ) πάει… στη Ryanair.

Σε μια έρευνα της βρετανικής ένωσης καταναλωτών “Which? Travel” στην οποία συμμετείχαν 8.000 άνθρωποι, λιγότεροι από τους μισούς (το 42% για την ακρίβεια) δήλωσαν ευχαριστημένοι από την καθαριότητα της ιρλανδικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Επιθεωρητής της Which? ο οποίος ανέλαβε να ερευνήσει το εσωτερικό των αεροπλάνων μετά την έρευνα με τη βοήθεια υπεριώδους φωτός, διαπίστωσε την ύπαρξη λεκέδων από λίπη (μη ορατών με γυμνό μάτι) στα τραπεζάκια, λερωμένων προσκέφαλων και σκονισμένων πλαισίων στα παράθυρα.



Αν και η Ryanair δεν ήταν η μοναδική εταιρεία που δέχτηκε κριτική για τις συνθήκες υγιεινής της, ήταν αυτή που «πέτυχε» το χειρότερο σκορ. Η WizzAir, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, θεωρείται επαρκώς καθαρή από το 62% των επιβατών της.

Στην τρίτη θέση ισοψηφούν η Vueling και η Iberia, με το 63% των επιβατών τους να δηλώνει ικανοποιημένο από τα επίπεδα καθαριότητάς τους, και ακολουθούν η easyJet με 68% και η British Airways με 78%.

Τις καλύτερες θέσεις στην κατάταξη των καθαρότερων εταιρειών πήραν προφανώς οι ακριβότερες αεροπορικές: Air New Zealand (97%), Singapore Airlines (96%), Emirates (95%), Qatar Airways (95%), Cathay Pacific (94%) και Swiss (94%).

Πηγή: Sky.com


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v