ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Επισκέψιμο σύντομα το ανάκτορο όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος

Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούμε να δούμε από κοντά το ανάκτορο στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, στην Πέλλα.

Κουίζ: Ποια χώρα είναι μεγαλύτερη σε πληθυσμό;

Έχει μεγαλύτερο πληθυσμό η Γερμανία ή η Γαλλία; Η Αργεντινή ή η Ρωσία; Ένα δυσκολούτσικο κουίζ για να αποδείξεις τις γνώσεις σου.

Sunday Times: Κορυφαίο ελληνικό νησί η Άνδρος

Οι λονδρέζικοι Times φτιάχνουν λίστα με τα 25 ωραιότερα ελληνικά νησιά, και η Άνδρος ανακηρύσσεται βασίλισσα του καλοκαιριού.

Κουίζ: Βρες την χώρα στον χάρτη της Ευρώπης

Ναι ναι ξέρουμε, «όταν πήγαινες σχολείο τα λέγατε αλλιώς». Τι να κάνουμε, περνάνε τα χρόνια. Μπορείς να βρεις την χώρα στον σημερινό χάρτη της Ευρώπης;

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τα ελληνικά νησιά;

Δέκα ερωτήσεις μέτριας δυσκολίας σε προκαλούν να αποδείξεις ότι έχεις φάει τα καλοκαίρια σου στα ελληνικά νησιά, και δεν είσαι κανάς στεριανός.

Καλοί λόγοι να πας από την Παλιά Εθνική

Βάλε κάτι σε Μπρέγκοβιτς να παίζει στα ηχεία, και ακολούθησέ μας σε μια νοσταλγική αυτοκινητάδα στις παλιές εθνικές οδούς της Ελλάδας.

Κουίζ: Του κόσμου τα βουνά…

Ξέρεις το ύψος του Έβερεστ με ακρίβεια χιλιοστού, ή είσαι από αυτούς που μπερδεύουν τις Άλπεις με τις Άνδεις; Ένα κουίζ για τα βουνά του κόσμου.

Κουίζ: Σε ποια ήπειρο είναι αυτό;

Βουνά, ποτάμια, λίμνες, αξιοθέατα και ολόκληρα νησιά μπερδεύτηκαν και ψάχνουν το καθένα την ήπειρό του. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Κουίζ: Πού είναι αυτό το αξιοθέατο;

Δέκα πασίγνωστα αξιοθέατα της Ελλάδας περιμένουν να τα αντιστοιχήσεις με την πόλη ή την περιοχή τους. Για να σε δούμε.

Η Σκόπελος στα καλύτερα μυστικά νησιά του κόσμου!

Το Travel + Leisure ανακήρυξε τη Σκόπελο ένα από τα 30 κορυφαία μυστικά νησιά του κόσμου. Δικαίως, αν μας ρωτάτε.

"Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται."

Horace Walpole

  • -1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος» κριτική του ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερία», από τον Σπυρίδωνα Τρικούπη.

    -1879: Ο Τόμας Έντισον δοκιμάζει με επιτυχία τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα πυράκτωσης, ο οποίος λειτουργεί 13½ ώρες προτού σβήσει.

    -1918:Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου στην Αθήνα. Η πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ απαρτίζεται από τους Α. Μπεναρόγια, Ε. Ευαγγέλου, Ηλ. Δελαζάνο, Ε. Μαχαίρα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2