Golden Triangle: Οι... σκηνές του παραδείσου

Το πρώτο υπερπολυτελές ξενοδοχείο σε…σκηνές είναι μέλος της αλυσίδας Four Seasons και έχει έδρα το Golden Triangle στην Ταϊλάνδη. Απολαύστε τη χλιδή στην ύπαιθρο, κοιμηθείτε δύο βήματα από το ποτάμι, κάντε πικ νικ στη ζούγκλα και δειπνήστε υπό το βλέμμα των ελεφάντων!

Η αλυσίδα των ξενοδοχείων Four Seasons είναι διάσημη για την πολυτέλεια και την άνεση που προσφέρει σε όλα τα ανά τον κόσμο παραρτήματά της.

Το νέο Four Season στο Χρυσό Τρίγωνο της Ταϊλάνδης στα σύνορα με το Λάος, έχει μια... ιδιαιτερότητα. Αποτελείται εξ ολοκλήρου από... σκηνές. Και αν νομίσετε πως το περιβάλλον θα μοιάζει με αυτό των ελληνικών ”κάμπινγκ” τον Αύγουστο, τότε μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει ”Four Seasons”!

Αν και όλη η παραμονή εξασφαλίζεται σε σκηνές που βρίσκονται μέσα στη ζούγκλα, το ιδιόρρυθμο αυτό ξενοδοχείο δεν στερείται επ’ ουδενί της γνωστής χλιδής.

Συνολικά 15 σκηνές τοποθετημένες στο κέντρο της ζούγκλας και σε επαρκή απόσταση ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης ιδιωτικότητα περιμένουν τους επισκέπτες για να τους χαρίσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής. Οι τέντες είναι σκορπισμένες σε έκταση συνολικά ενός χιλιομέτρου, ενώ η κλίση του εδάφους επιτρέπει τη θέα στον ποταμό Ρουάκ, τη Μπούρμα και τα βουνά του Λάος ή τη ζούγκλα και το Χρυσό Τρίγωνο.

Κάθε σκηνή έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά, στη φόρμα της αρχιτεκτονικής του υπαίθριου χώρου, ενώ διαθέτει την δική της ευρύχωρη βεράντα. Τα έπιπλα είναι χειροποίητα στο στυλ των αποικιακών εξερευνητών του 19ου αιώνα. Κάθε σκηνή διαθέτει είτε ένα king size κρεβάτι είτε δύο διπλά. Φυσικά υπάρχει air condition σε κάθε κατάλυμα, ενώ το ”δωμάτιό” σας καθαρίζεται δύο φορές την ημέρα.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου φαίνονται αποφασισμένοι να μην λείψει τίποτα στον επισκέπτη. Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει την δυνατότητα υπηρεσιών spa εντός της κάθε σκηνής ή την υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο internet, το fax, τις πολλαπλές τηλεφωνικές γραμμές, αλλά και την πισίνα (!) στην οποία σερβίρονται παγωμένα ποτά και σνακς;

Η υπερβάλλουσα πολυτέλεια δεν αφαιρεί καμία από τις δυνατότητες που έχει ο επισκέπτης για περιπέτεια και δραστηριότητες. Άλλωστε, βρίσκεται μέσα στη ζούγκλα! Κατά την παραμονή του στο Four Seasons Golden Triangle μπορεί κάποιος να μάθει να ”οδηγεί” ελέφαντα, να γνωρίσει τις τροπικές ζούγκλες της Ταϊλάνδης και να εξοικειωθεί με ζώα που βλέπουμε μόνο σε ντοκιμαντέρ, να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε χωριά ιθαγενών, να ψαρέψει, να παρατηρήσει τα πουλιά, να μυηθεί στα μυστικά της παραδοσιακής τέχνης και πολλά - πολλά άλλα. Να σημειώσουμε πως, όπως η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, έτσι στον καταυλισμό οδηγείται κάποιος με... σχεδία που με τη βοήθεια ιθαγενούς πλοηγού ανεβαίνει τον ποταμό Ρουάκ.

Το φαγητό αποτελεί μία ακόμη ανεπανάληπτη εμπειρία στο παραδείσιο ξενοδοχείο. Να σας πούμε απλώς ότι δεν υπάρχει στάνταρ χώρος σερβιρίσματος των γευμάτων! Μπορεί το πρωϊνό να παρατεθεί στο κανονικό restaurant του ξενοδοχείου και το γεύμα σε κάποιο πικ νικ στη ζούγκλα.

Μετά το τσάϊ που προηγείται της απογευματινής δραστηριότητας, ακολουθεί το δείπνο. Αυτό μπορεί να είναι επίσημο (γεύμα πέντε πιάτων και τραπεζομάντηλα… ”στην τρίχα”) ή να έχει λιγότερο formal στήσιμο - γύρω από τη φωτιά υπό το βλέμμα των ελεφάντων!

Το Four Seasons έχει ετοιμάσει για τους επισκέπτες του Golden Triangle πλήρες πρόγραμμα εκδρομών και επισκέψεων σε τοπικούς οικισμούς και μουσεία και εστίες τέχνης, οπότε… ξεχάστε την πλήξη!

Οι τιμές αφορούν 2ήμερα, 3ήμερα και 5ήμερα πακέτα παραμονής και ξεκινούν από 1.200 δολάρια το άτομο, φτάνοντας μέχρι και τα 1.600.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v