Εκκεντρικό... ”blackjack” στο Κεφαλάρι

Σίγουρα είναι ξεχωριστό και απευθύνεται σε όσους θέλουν κάτι ξεχωριστό. Βασικός στόχος του ”21” στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, να ικανοποιήσει τον απαιτητικό business traveler με... άποψη και ιδιαίτερη ”μινιμαλιστική” αισθητική. Στο ίδιο κλίμα και το ομώνυμο cafe-bar-restaurant, για όλες τις ώρες.

του Γιώργου Σιταρά

Το τελευταίο απόκτημα της Κηφισιάς είναι ένα city resort hotel με... άποψη. Τόσο, που ως πρώτο σχόλιο, αρκούν τρεις... λέξεις. ”Ένα ξενοδοχείο... ασυνήθιστο”.

Ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων που εύκολα μπορεί να κάνει φανατικούς φίλους αλλά και... εχθρούς, με αποκλειστικό κριτήριο την ιδιαίτερη διαρρύθμιση και διακόσμηση στο εσωτερικό και την ”αιρετική” σχεδόν απόλυτα... γκρι εμφάνιση του εξωτερικού του.

Η... εκκεντρικότητα άλλωστε ξεκινά από το ίδιο του το... όνομα. Βλέπετε, το ”21” βρίσκεται στον αριθμό 21 της οδού Κολοκοτρώνη, στο Κεφαλάρι, διαθέτει συνολικά 21 δωμάτια και... ομώνυμο bar-café-restaurant, που είναι στο ισόγειο κι έχει αρκετή ανεξαρτησία από τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου.

Η αισθητική των χώρων είναι μινιμαλιστική με ιδιαίτερα ”βιομηχανικό” χαρακτήρα από πλευράς χρωμάτων. Στο εσωτερικό κυριαρχούν το γκρι, το μαύρο και το άσπρο με πινελιές από κόκκινο.

Όσον αφορά τη διαμονή, σίγουρα ξεχωρίζουν οι πέντε μικρές διώροφες σουίτες (με οροφή που ανοίγει πάνω απ το κρεβάτι, για θέα στον... ουρανό!), ενώ εξαιρετική είναι γενικά η εκμετάλλευση του χώρου. Από την άλλη σχεδόν ανύπαρκτα είναι τα μπαλκόνια, αφού η προσήλωση στην αρχική διαμόρφωση του χώρου είναι μάλλον απόλυτη.

Κατά την άποψη μας θα αρέσουν σε οπαδούς του minimal και της σύγχρονης tech διακόσμησης, κι όχι σε παραδοσιακούς... ”χλιδάτους”.

Άλλωστε είναι εξ αρχής προφανές ότι το ”21” έχει σχεδιαστεί για φιλοξενούμενους με άποψη που θέλουν κάτι το ιδιαίτερο, ίσως και ολίγον εξεζητημένο, σε συνδυασμό με την προσωποποιημένη υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση.

Όλα τα δωμάτια έχουν dvd/cd, παροχή internet, τηλεόραση 21’’, πολύ ωραία μπάνια (πολυτελή και με ξεχωριστό design), μπουρνούζια, παντόφλες και άλλα ”κομφόρ” για τους φιλοξενούμενους, όπως αρμόζει σε ένα προσεγμένο ξενοδοχείο αυτής της κατηγορίας.

Το ”21” café- bar restaurant το επισκεφθήκαμε στις αρχές της λειτουργίας του και τα πρώτα συμπεράσματα ήταν θετικά. Απέριττο και μοντέρνο περιβάλλον, λιτός ή αν προτιμάτε ”επιλεκτικός” ο κατάλογος για φαγητό, άριστη και φιλική η εξυπηρέτηση, ”σωστά” από πάσης απόψεως τα ποτά.

Αισθητή (όπως και στους υπόλοιπους χώρους) η παρουσία έργων μοντέρνας τέχνης, πολύ λογικές για τα δεδομένα της κατηγορίας οι τιμές.

Στον ίδιο χώρο σερβίρεται ο πρωινός μπουφές (από τις 06.00 έως τις 11.00, για όσους δεν είναι και τόσο... πρωινοί) ενώ για τους φιλοξενούμενους υπάρχουν room service (07.00-01.00) επαγγελματικές υπηρεσίες, γραμματειακή υποστήριξη και καθαριστήριο.

Το ”21” ανήκει στον όμιλο Yes! Hotels & Restaurants και φαίνεται να απευθύνεται κυρίως στον business traveler, είτε αυτός προέρχεται από άλλη χώρα, είτε από άλλη περιοχή της Ελλάδας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα και μεγάλη δόση... διαφορετικότητας που αν μη τι άλλο, εντυπωσιάζει.

Οι επίσημες τιμές (rack rates) περιλαμβανομένων των φόρων και του πρωινού ξεκινούν από τα 275 ευρώ για ένα superior δωμάτιο, ενώ τα corporate rates από 190 ευρώ.

Σημειώστε ότι για όσους απλά θέλουν ένα ”διαφορετικό” βράδυ Σαββατοκύριακου, πολύ κοντά στην Αθήνα, υπάρχουν- κι αυτό είναι σίγουρα έξυπνη πολιτική- ειδικές τιμές που ξεκινούν από τα 160 ευρώ για κάθε βραδιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v