Σπιτάκια για να πάρεις τα βουνά με την παρέα

Σου βρήκαμε πέντε τέλεια σπιτάκια για να πάρεις την παρέα και να ζήσετε ένα υπέροχο τριήμερο στο βουνό.

Οι χειμερινές διακοπές χρειάζονται βουνό. Το ζεις που το ζεις το κρύο, ας το ζήσεις και σωστά: με ονειρεμένη θέα σε βουνό, με ισοθερμικά να σε κρατούν ζεστό όσο περπατάς σε πανέμορφους τόπους και με… room service. Επειδή το room (και food, και cleaning και τα πάντα) service είναι αναγκαίο πράγμα και στις διακοπές, και στο κρύο. Μακάρι να το είχαμε και στην καθημερινή μας ζωή, ειλικρινά.

Αλλά ξεφύγαμε από το θέμα. Το θέμα μας είναι ότι βρήκαμε πέντε αξιολάτρευτα ενοικιαζόμενα σπίτια στο βουνό για να τρέξεις με την παρέα και να αφήσετε, έστω για λίγες μέρες, την πόλη πίσω.

Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο σαββατοκύριακο του Φλεβάρη 2019. Για μετέπειτα τριήμερα, οι τιμές πιθανόν να είναι πιο χαμηλές.

Στους Φραγκάδες και στo Petroto
Τιμή για 4 ενήλικες: 144€

Ανεβαίνουμε στα 960 μέτρα, σε ένα πανέμορφο Ζαγοροχώρι, και μένουμε σε έναν ξενώνα χτισμένο με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της περιοχής. Η θέα το βράδυ από εκεί είναι ικανή να σου προκαλέσει δέος, ενώ το χάραμα μοιάζει με ζωγραφιά. Εδώ δεν θα βρούμε τον συνηθισμένο χαμό που γίνεται στα Ζαγοροχώρια, και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο του με την απαραίτητη ηρεμία. Η κουζίνα είναι σούπερ οικονομική και προσφέρει ντόπιες συνταγές, φτιαγμένες με μεράκι.
Κατάλληλο για παρέες που: Θέλουν να αποκαλύψουν θαμμένα μυστικά, οργανώνουν reunion μετά από δέκα χρόνια απόλυτης σιωπής ή προσπαθούν να στηρίξουν ένα μέλος τους κατά την διάρκεια άσχημου χωρισμού.

Στον Ταΰγετο, σε ένα cozy country house
Τιμή για 4 ενήλικες: 124€

Ένα παραδοσιακό, πετρόχτιστο σπίτι 200 χρόνων μας περιμένει στα 680 μέτρα στον Ταΰγετο, τριγυρισμένο από καταπράσινες βουνοκορφές. Έχει τεράστια αυλή, ενώ μέσα είναι άνετο και ζεστό και ανακαινισμένο. Και, φυσικά, υπάρχει τζάκι, επειδή αν θες χειμερινές διακοπές, θες επίσης να τις κάνεις δίπλα σε ένα αναμμένο τζάκι. Η διαδρομή μέχρι το ιστορικό χωριό της Πολιανής είναι υπέροχη.
Κατάλληλο για παρέες που: Θέλουν να ηρεμήσουν, δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, νιώθουν τον αέρα της πόλης να τους πνίγει.

Στην ορεινή Ναυπακτία και στην Φάρμα Μίχου
Τιμή για 4 ενήλικες: 175€

Στον δρόμο προς τα Κρυονέρια, στο ιδιαίτερα τολμηρό υψόμετρο των 1.650 μέτρων, βρίσκεται η Φάρμα Μίχου. Ανάμεσα σε έλατα, που δεν σταματούν μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, και το βράδυ ίσως και να δεις τον πιο καθαρό ουρανό που έχεις αντικρίσει ποτέ. Ακόμα καλύτερη μπορεί να γίνει η θέα τρώγοντας αγριογούρουνο από τα χέρια του κύριου Φώντα, βέβαια, και το επόμενο πρωί – αφού έχεις ξεκουραστεί καλά-καλά – να ξεχυθείς στις γύρω περιοχές που είναι υπέροχες για πεζοπορία, αλλά και σκι ή ιππασία.
Κατάλληλο για παρέες που: Νιώθουν μεν τον αέρα της πόλης να τους πνίγει, αλλά έχουν και καταγωγή από επαρχία, άρα τους είναι αδύνατο να πάνε απλά για διακοπές στο βουνό, θέλουν δράση, θέλουν ένταση, θέλουν πάθος.

Στα Τζουμέρκα, σε ένα εκπληκτικό σαλέ
Για 6-8/2, τιμή για 4 ενήλικες: 232€

Μια ομορφιά. Για την ακρίβεια, όποιος σκέφτηκε την φράση “μια ομορφιά” και της έδωσε ιδιότητα επιφωνήματος, πιθανότατα έβλεπε αυτό εδώ το σπιτάκι, επειδή… κοίτα το! Αλλά, επειδή δεν θέλουμε μόνο να το κοιτάς, θέλουμε να το ζήσεις κιόλας, σου λέμε ότι είναι από τα πιο δημοφιλή καταλύματα της περιοχής, έχει εκπληκτική θέα στο βουνό, προσφέρει ιδιωτικότητα και μια αίσθηση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει να κυλά.
Κατάλληλο για παρέες που: Θέλουν να κάνουν πάρτι και να μαζευτούν όλοι μαζί. Το αν θα πάει καλά ή όχι το πάρτι λόγω ~θαμμένων μυστικών~ δεν είναι κάτι που μας αφορά, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι το ιδανικό σκηνικό για πάρτι.

Στον Όλυμπο και στο Κτήμα Μπέλλου
Τιμή για 4 ενήλικες: 323€

Θέα στον Όλυμπο. Χειροποίητα έπιπλα και χαλιά, έμφαση στο παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Α, και βραβεία για να σε πείσουν ότι εκεί αξίζει να πας με την παρέα σου. Τα περισσότερα προϊόντα που θα καταναλώσουμε εδώ είναι βιολογικά και προέρχονται, μάλιστα, από τον υπέροχο κήπο του κτήματος. Αλλά ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που θα προτείναμε εδώ είναι η απόλυτη, ολοκληρωτική χαλάρωση. Επειδή μερικά ξενοδοχεία είναι φτιαγμένα για σου δώσουν εκείνη την αίσθηση L’Oreal-γιατί-το-αξίζεις, και το Κτήμα Μπέλλου είναι τέτοιο ξενοδοχείο.
Κατάλληλο για παρέες που: Είναι και L’Oreal, και νιώθουν ότι το αξίζουν. Επίσης για παρέες που ακούν την λέξη ‘αγροτουρισμός’ και ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v