Απίστευτα σπίτια που μπορείτε να μείνετε στην Ευρώπη

Το AirBnB κρύβει μικρούς θησαυρούς ανά την Ευρώπη. Δείτε δέκα «παλατάκια» που ξετρυπώσαμε στις ωραιότερες γωνιές της Γηραιάς Ηπείρου... για να μείνετε.
Απίστευτα σπίτια που μπορείτε να μείνετε στην Ευρώπη
Τι θα λέγατε στο επόμενο ταξίδι σας να μείνετε σε ένα αρχοντικό μέσα στους αμπελώνες της Πορτογαλίας; Σε ένα παριζιάνικο loft, σε ένα κρητικό πυργόσπιτο ή σε ένα ρετιρέ-θερμοκήπιο με θέα το μιλανέζικο Duomo; Κι όμως, τέτοια ιδιαίτερα καταλύματα είναι πλέον διαθέσιμα για όλους μας – και μάλιστα χωρίς απαγορευτικές τιμές – στο AirBnB. Δείτε δέκα μικρά «διαμάντια» που εντοπίσαμε στο δίκτυο ανά την Ευρώπη και ετοιμαστείτε για το επόμενο ταξίδι σας, όπου μπορείτε να κοιμηθείτε σε…

Ένα εκπληκτικό loft στο Παρίσι 

Ένας καλλιτέχνης νοικιάζει αυτό το παριζιάνικο loft που μοιάζει με ξύλινο καράβι, διαθέτει τζάκι και βρίσκεται κοντά στην Όπερα των Παρισίων. Η τιμή ξεκινά από τα 179€ για δύο άτομα για ολόκληρο το διαμέρισμα.

Ένα παλιό σχολείο στην αγγλική εξοχή

Ένα κομμάτι του παλιού πέτρινου σχολείου του Tideswell, ενός χωριού κοντά στο Bakewell της Αγγλίας, έχει μεταμορφωθεί σε ξενώνα για επτά άτομα, ιδανικό για μεγάλη παρέα που για μια διανυκτέρευση θα πληρώσει περί τα 100€ συνολικά.

Ένα γοητευτικό γαλλικό chateau

Σε αυτό το chateau της νότιας Βουργουνδίας με την κίτρινη πέτρα, τα περίτεχνα ταβάνια, τις στριφογυριστές σκάλες και τα μεγάλα τζάκια με τα οικόσημα, μπορεί να μείνει με παρέα 4 ατόμων (ή και επτά ατόμων με επιπλέον χρέωση). Η τιμή ξεκινά από τα 125€ για ολόκληρο το κτίσμα (για 4 άτομα)

Έναν ολλανδικό ανεμόμυλο

Ο ρομαντικός ανεμόμυλος του 1874 βρίσκεται λίγο έξω από το Άμστερνταμ και κοντά στην Ουτρέχτη, διαθέτει τρία υπνοδωμάτια για 4-6 άτομα, κουζίνα και δύο ποδήλατα για τις βόλτες των φιλοξενούμενων. Η τιμή του ξεκινά από τα 250€ για 4 άτομα.

Στο σπίτι της ισπανικής λογοτεχνίας

Σε αυτό το ανακαινισμένο, εντελώς μοντέρνο σπίτι στην καρδιά της Μαδρίτης, έζησε κάποτε ο μεγάλος ισπανός λογοτέχνης Francisco de Quevedo, ενώ ακριβώς έξω από το σπίτι βρίσκεται και το ταφικό μνημείο του Miguel de Cervantes, δημιουργού του Δον Κιχώτη. Η τιμή για ολόκληρο το διαμέρισμα ξεκινά από τα 76€ ανά βραδιά για δύο άτομα, αλλά μπορεί να χωρέσει ως έξι άτομα, με έξτρα χρέωση (15€ κάθε επιπλέον άτομο).

Σε ένα παραδοσιακό σπιτάκι της Απουλίας 

Στην ιταλική επαρχία της Απουλίας, ξεχωρίζει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με τα αγροτόσπιτα να διαθέτουν τρούλους. Σε ένα τέτοιο σπίτι με δωμάτια, κουζίνα, τζάκι, δύο μπάνια και μεγάλο κήπο με barbecue, μπορείτε να μείνετε εσείς και η τετραμελής παρέα σας έναντι 110€ τη διανυκτέρευση.

…και σε άλλο ένα, ακόμα πιο γραφικό, ακόμα πιο οικονομικό

Στο Cisternino, στην ίδια περιοχή με το προηγουμένο αγροτόσπιτο, κοντά στο Brindisi της Ιταλίας, θα βρείτε ένα ακόμα πιο όμορφο και πιστό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική σπίτι. Από εδώ θα έχετε συγκλονιστική θέα και μια ωραιότατη βάση για τα αξιοθέατα της περιοχής όπως οι σπηλιές Castellana, οι τρούλοι του Alberobello, οι μπαρόκ πόλεις Λέτσε και Μαρτίνα Φράνκα κ.α. Η τιμή κυμαίνεται στα 60€ για δύο άτομα για ολόκληρο το κτίσμα.

Σε μια έπαυλη στους αμπελώνες της Πορτογαλίας 

Αυτό το αρχοντικό βρίσκεται στην περιοχή της Braga, μία ώρα έξω από το Πόρτο, στο μέρος που θεωρείται… πατρίδα του πράσινου κρασιού. Το κτίσμα είναι του 18ου αιώνα, και οι παλιοί του στάβλοι μεταμορφώθηκαν σε τρία διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα. Όλα τα διαμερίσματα έχουν δικαίωμα χρήσης της πισίνας και της βεράντας με την πανοραμική θέα προς τον αμπελώνα. Η τιμή ξεκινά από τα 70€ για ένα διαμέρισμα δύο ατόμων.

Σε ένα πυργόσπιτο στην Κρήτη

Έχει και η Ελλάδα τα ιδιαίτερα μυστικά της. Σε αυτόν τον μικρό πετρόχιστο πύργο του Φραγκοκάστελου, κοντά στα Σφακιά, θα βρείτε μια απομονωμένη όαση κοντά στη θάλασσα. Σημειώστε ότι λόγω αρχιτεκτονικής, υπάρχουν απότομα σκαλιά. Στα συν, ωστόσο, περιλαμβάνονται τα δωρεάν ποδήλατα που παρέχονται στους φιλοξενούμενους. Η τιμή ξεκινά από τα 60€ για δύο άτομα.

Ένα ρετιρέ με βεράντα-θερμοκήπιο στην καρδιά του Μιλάνου

Ντιζαϊνάτο και μια ανάσα από τον καθεδρικό του Ντουόμο, αυτό το διαμέρισμα διαθέτει μία βεράντα/ταράτσα/θερμοκήπιο, ένα γυάλινο καταφύγιο όπου θα χαλαρώσετε με μιλανέζικο στιλ. Η τιμή για ολόκληρο το διαμέρισμα ξεκινά από τα 120€ τη βραδιά για δύο άτομα.

Σημείωση: Το AirBnB δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ορίσουν αν νοικιάζουν ολόκληρο το κτίσμα ή μόνο ένα ιδιωτικό δωμάτιο. Στην δεύτερη περίπτωση, θα έχετε το δωμάτιό σας, αλλά είναι πιθανό να μοιράζεστε κοινόχρηστους χώρους και μπάνιο με άλλους ενοίκους. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουμε τι ισχύει για κάθε χώρο, δίπλα από την τιμή. Σημειώστε επίσης ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η τιμή δεν περιλαμβάνει χρεώσεις καθαρισμού, που προστίθεται στο τελευταίο βήμα της κράτησης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v