Δωμάτια στα χιόνια: Πού και με πόσα;

Στο Πήλιο, το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια και τη λοιπή χιονισμένη Ελλάδα, βρήκαμε σούπερ χουχουλιαστούς ξενώνες με λιγότερα από 60€ το δίκλινο.
Δωμάτια στα χιόνια: Πού και με πόσα;
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί στην Αθήνα να γκρινιάζουμε για το κρύο, στο χωριό, όμως, το πράγμα αλλάζει. Το τζάκι που σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού, οι χιονισμένες βουνοπλαγιές έξω από το παράθυρο, οι ζεστές σοκολάτες και τα επιτραπέζια τα βράδια κάνουν τις πολικές θερμοκρασίες όχι απλώς υποφερτές, αλλά κοσμαγάπητες. Και επτά ξενώνες στα ελληνικά βουνά κάνουν το όνειρο προσβάσιμο.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου-1 Ιανουαρίου).

Ορειάδες
Μούρεσι, Πήλιο, τηλ.: 2426 048898
Τιμή: 58€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Στην καρδιά ενός ειδυλλιακού, καταπράσινου τοπίου, στο πανέμορφο Μούρεσι του Πηλίου, προσφέρει ατμοσφαιρικά διακοσμημένα δωμάτια με τζάκι και μπαλκόνι που αγναντεύει την πηλιορείτικη φύση γύρω του. Ο ξενώνας προσφέρει επίσης δωρεάν ποδήλατα για να εξερευνήσετε τις υπέροχες διαδρομές γύρω του, εγκαταστάσεις barbecue στον κήπο και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια σας.

Αρχοντικό Τέρπου
Άγιος Βλάσης, Πήλιο, τηλ.: 6942951426
Τιμή: 52€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Στεγάζεται σε ένα υπέροχο πηλιορείτικο αρχοντικό του 18ου αιώνα, και διαθέτει σούπερ ατμοσφαιρικά, ευρύχωρα δωμάτια (των 28 τ.μ.) με τζάκι και θέα που αφήνει το βλέμμα να περιπλανηθεί από το βουνό ως την θάλασσα. Το σπιτικό πρωινό σερβίρεται καθημερινά δίπλα στο τζάκι της τραπεζαρίας, και συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking.

Casa Calda
Συρράκο, Τζουμέρκα, τηλ.: 2651 053540 
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Παραδοσιακά, μεγάλα (στα 35 τετραγωνικά μέτρα) και φωτεινά δωμάτια, που δημιουργούν την αίσθηση του ιδιωτικού μας… καταφυγίου στο βουνό. Ξύλινα πατώματα και ταβάνια, πέτρινοι τοίχοι, χτιστά κρεβάτια, αφράτα χαλιά, τζάκι πλάι στο κρεβάτι και παραδοσιακά χειροποίητα αντικείμενα συνθέτουν την εικόνα τους.

Εν Χώρα Βεζίτσα
Βίτσα, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 2653 071449
Τιμή: 60€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στην καρδιά του Κεντρικού Ζαγορίου, ανάμεσα στο Μονοδένδρι και τα Άνω Πεδινά, η Βίτσα είναι βάση ιδανική για να εξερευνήσετε το φαράγγι, τα γεφύρια και τις υπέροχες διαδρομές γύρω από τον Βίκο. Τα ευρύχωρα δωμάτια του Εν Χώρα Βεζίτσα, με το τζάκι δίπλα στο κρεβάτι, απολαμβάνουν υπέροχη θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές γύρω τους από τα παράθυρά τους.

Ξενώνας Λιμναίο
Χρυσοχώραφα, Λίμνη Κερκίνη, τηλ.: 2325 051581
Τιμή: 60€ το δίκλινο με τζάκι (ή 50€ χωρίς τζάκι) και πρωινό, και στις δύο περιπτώσεις
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Χουχουλιαστά δωμάτια, με το τζάκι να σιγοκαίει πλάι στο κρεβάτι, και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις χιονισμένες βουνοπλαγιές του όρους Μπέλλες. Τα Χρυσοχώραφα είναι ωραιότατη βάση για να εξερευνήσετε τις φανταστικές διαδρομές γύρω από τις όχθες της Κερκίνης, με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο, ενώ για το cocooning σας τα δωμάτια του Λιμναίου διαθέτουν και DVD player.

Ξενώνας Μηλίτσα  
Μηλίτσα Ημαθίας, Βέρμιο (3 χιλιόμετρα από τη Νάουσα), τηλ.: 2332 022122 
Τιμή: 60€ το δίκλιν με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Κουκλίστικα δωμάτια, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις κατάλευκες πλαγιές του Βερμίου, και παροχές που περιλαμβάνουν επίσης μικρή κουζίνα και δωρεάν wi-fi. Έξτρα πόντους κερδίζει το πρωινό που σερβίρεται καθημερινά στα δωμάτια και η… έκτασή τους (20 τετραγωνικά μέτρα το στάνταρ δίκλινο δωμάτιο, ή 35 τ.μ. αυτά που διαθέτουν και τζάκι).

Ρίζωμα 
Μικρό Χωριό, Καρπενήσι, τηλ.: 22370 41170 
Τιμή: 52€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, το Ρίζωμα προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με μεγάλες βεράντες οι οποίες αγναντεύουν το ειδυλλιακό καταπράσινο τοπίο γύρω τους: τις χιονισμένες κορυφές και τις κατάφυτες πλαγιές του βουνού Καλιακούδα, και τις καρτποσταλικές κεραμιδοσκεπές του Καρπενησίου στο βάθος. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, διακοσμημένο με τοπικό ξύλο και πέτρινες λεπτομέρειες, σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ με θέα στην κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v