10 προσιτοί παράδεισοι που μπορείτε να μείνετε

Έντεκα υπέροχα σπίτια, βίλες, κάστρα και δεντρόσπιτα ανά την Ευρώπη που μπορείτε να μείνετε χάρη στο AirBnB.
10 προσιτοί παράδεισοι που μπορείτε να μείνετε
Πώς θα σας φαινόταν να επιδοθείτε σε… παραμυθένιες ξάπλες σε ένα κάστρο στην Ιρλανδία ή την Τοσκάνη; Να κοιμηθείτε σε ένα πλοιάριο πάνω στον Σηκουάνα ή σε έναν πύργο ρολογιού στην καρδιά του Λονδίνου; Ή μήπως σε vintage διαμερίσματα στην άγρια φύση της Σκανδιναβίας και της Ισλανδίας; Το AirBnB και οι ιδιοκτήτες κτισμάτων όπως αυτά σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε αυτό το άπιαστο όνειρο πραγματικότητα, και μάλιστα σε τιμές… καθόλου εξωπραγματικές. Δείτε τι κελεπούρια «ψαρέψαμε» ανά την Ευρώπη και μπείτε στον πειρασμό.

Σημείωση: Το AirBnB δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ορίσουν αν νοικιάζουν ολόκληρο το κτίσμα ή μόνο ένα ιδιωτικό δωμάτιο. Στην δεύτερη περίπτωση, θα έχετε το δωμάτιό σας, αλλά είναι πιθανό να μοιράζεστε κοινόχρηστους χώρους και μπάνιο με άλλους ενοίκους. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουμε τι ισχύει για κάθε χώρο, δίπλα από την τιμή.

Ένα κυβικό σπίτι στην Ολλανδία
Από 135€ τη βραδιά για 2-4 άτομα (ολόκληρο το σπίτι)

Ένα τριώροφο αρχιτεκτόνημα που τιμά τον μοντερνισμό σε κάθε του γωνιά (και έχει… πολλές) και βρίσκεται στο Ρότερνταμ της Νότιας Ολλανδίας.

Ένας πύργος ρολογιού στο κέντρο του Λονδίνου
Από 173€ τη βραδιά για 2-4 άτομα (ιδιωτικό δίκλινο)

Ένα ωραιότατο διαμέρισμα προσφέρεται στον πύργο του ρολογιού του σιδηροδρομικού σταθμού του St. Pancras του Λονδίνου – εκεί όπου δεν αποκλείεται να… δείτε τον Χάρι Πότερ να περνά έξω από το παράθυρό σας.

Μία βίλα του 1700 στην Καμπανία της Ιταλίας
Από 60€ τη βραδιά (ιδιωτικό δίκλινο)

Αυτή η ιστορική βίλα στο Portici της Καμπανίας είναι ό,τι πιο κοντινό σε Βερσαλλίες και αριστοκρατικά διαμερίσματα άλλης εποχής θα βρείτε… στη «γειτονιά» μας.

Ένα πλοιάριο στον Σηκουάνα
Από 150 € τη βραδιά για δύο άτομα (ολόκληρο το πλοιάριο)

Δεν θα το επιλέξετε για την άνεσή του. Αρκεί και μόνο ότι θα κοιμάστε, θα ξυπνάτε και θα αντικρίζετε τον Πύργο του Άιφελ στο πιο ρομαντικό σημείο της Γηραιάς Ηπείρου: Την καρδιά του Παρισιού.

Ένα ιστορικό κάστρο στην Αγγλία
Από 184€ τη βραδιά (ιδιωτικό δίκλινο)

Βρίσκεται στην Cumbria της Βόρειας Αγγλίας και προσφέρει 15 διαφορετικά, αλλά εξίσου εντυπωσιακά δωμάτια μέσα σε ένα επιβλητικό κάστρο για να διαλέξετε που θα ζήσετε το βρετανικό σας παραμύθι.

Ένα απομονωμένο διαμέρισμα στην Ισλανδία
Από 154€ τη βραδιά για 4 άτομα (ολόκληρο το διαμέρισμα)

Με φόντο την άγρια ομορφιά της Βόρειας Ισλανδίας, η Βίλα Λόλα είναι ένα μοντέρνο κτίσμα από όπου τον χειμώνα μπορείτε να ατενίσετε και το βόρειο σέλας.

Ένα δεντρόσπιτο στην Κορνουάλη
Από 115€ τη βραδιά για δύο άτομα (ολόκληρο το δεντρόσπιτο)

Γλυκύτατο, κουκλίστικο και με όσες ανέσεις χρειάζονται, αυτό το δεντρόσπιτο μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στο Helston της Βρετανίας δεν θα σας φέρει απλώς κοντά στη φύση. Θα σας φέρει… πάνω στη φύση. Μπόνους, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στον κόλπο του Falmouth.

Ένα ιρλανδικό κάστρο
Από 130€ τη βραδιά (ιδιωτικό δίκλινο)

Σωστοί βασιλιάδες θα νιώσετε σε αυτό το πέτρινο μεσαιωνικό κάστρο που πρωτοχτίστηκε το 1400, αλλά έχει πλέον διαμορφωθεί έτσι ώστε να σας προσφέρει μοντέρνες ανέσεις ανάμεσα στις στριφογυριστές σκάλες και τις οχυρώσεις. Το κάστρο βρίσκεται κοντά στο Galway.

Ένα δεντρόσπιτο στην Ανδαλουσία
Από 40€ τη βραδιά (ιδιωτικό «δίκλινο»)

Άλλο ένα δεντρόσπιτο μας καλεί να ζήσουμε… σαν ελεύθερα πουλιά μέσα στο Φυσικό Πάρκο Sierra de Huétor στην Ανδαλουσία. Το σπιτάκι είναι πολύ μικρό, αλλά εξαιρετικά ρομαντικό και με υπέροχη θέα.

Μία μοναχική καμπίνα στα σουηδικά φιόρδ
Από 85€ τη βραδιά για δύο άτομα (ολόκληρο το κτίσμα)

Ο ορισμός του cozy, αυτό το κτίσμα βρίσκεται 130 μέτρα από το φιόρδ. Δεν έχει πολυτελείς ανέσεις, αλλά είναι ό,τι πρέπει για όσους αναζητούν ένα ησυχαστήριο για διάβασμα, γράψιμο ή απομόνωση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v