Οι ωραιότεροι ξενώνες στα Ζαγοροχώρια

Υπέροχα δωμάτια με τζάκι, φαντασμαγορική θέα στο φαράγγι του Βίκου, και τιμές που ξεκινούν από 40€ το δίκλινο.
Οι ωραιότεροι ξενώνες στα Ζαγοροχώρια
της Ηρώς Κουνάδη

Στα Ζαγοροχώρια συγκεντρώνονται, κατά γενική ομολογία, μερικοί από τους ωραιότερους ξενώνες της χώρας. Στεγασμένοι σε πετρόχτιστα ηπειρώτικα αρχοντικά και προικισμένοι με την φαντασμαγορική θέα που χαρίζουν απλόχερα το φαράγγι του Βίκου από τη μια και οι κορυφές της Πίνδου από την άλλη, δεν είναι να απορεί κανείς που δυσκολευτήκαμε πολύ να διαλέξουμε τους ωραιότερους από αυτούς.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου.

Οι (σούπερ) οικονομικοί

Κωνσταντίνου και Ελένης
Μονοδένδρι, τηλ.: 2653 071328
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Το πέτρινο τζάκι που σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού, τα ζεστά χρώματα που ταιριάζουν γάντι με τα ξύλινα πατώματα και ταβάνια και το παραδοσιακό πρωινό με τοπικά προϊόντα είναι τα δυνατά χαρτιά του ξενώνα Κωνσταντίνου και Ελένης, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά στο Κεντρικό Ζαγόρι, στο κουκλίστικο Μονοδένδρι.

Ξενώνας Καδί  
Τσεπέλοβο, τηλ.: 26530 81029
Τιμή: 47€ το δίκλινο με πρωινό (57€ αν θέλετε και τζάκι)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Κουκλίστικα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια σε ένα πέτρινο κτίριο στην καρδιά του πανέμορφου χωριού του Κεντρικού Ζαγορίου. Στα δυνατά χαρτιά του ξενώνα περιλαμβάνεται το εξαιρετικό πρωινό, με σπιτικές πίτες και τοπικά εδέσματα, και η φανταστική θέα των δωματίων στις χρυσοκόκκινες αυτή την εποχή πλαγιές της Τύμφης.

Μπελόη  
Βίτσα, τηλ.: 2653 071571
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι (ή 80€ με ημιδιατροφή)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Μεγάλα, φωτεινά δωμάτια (των 25 τ.μ.) με ξύλινα πατώματα και ταβάνια σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου. Όλα διαθέτουν τζάκι σχεδόν δίπλα στο κρεβάτι, για έξτρα ατμόσφαιρα ρομαντζάδας. Το πρωινό συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking, χάρη στις χειροποίητες λιχουδιές του, ενώ για τα πιτσιρίκια κάτω των 12 ετών δεν υπάρχει χρέωση για επιπλέον κρεβάτι.

Αρκτούρος 
Μονοδένδρι, τηλ.: 2653 072000
Τιμή: 40€ το δίκλινο (45€ με πρωινό, 50€ με τζάκι, 55€ και με τα δύο)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Σούπερ ρομαντικά δωμάτια, με πέτρινες λεπτομέρειες και ξύλινα ταβάνια, προσφέρει αυτός ο γλυκύτατος ξενώνας στο Μονοδένδρι που ατενίζει από ψηλά (από τα 1.060 μέτρα, για την ακρίβεια) την χαράδρα του Βίκου. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μπαλκονάκια και μπάνιο με υδρομασάζ. Ο ξενώνας βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, το οποίο με τη σειρά του στέκεται στην κορυφή του φαραγγιού του Βίκου και ενδείκνυται για εξορμήσεις πεζοπορίας, ποδηλασίας και άλλων φυσιολατρικών δραστηριοτήτων.

Μαχαλάς  
Κήποι, τηλ.: 2653 071630
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό (99€ η σουίτα τεσσάρων ατόμων, με πρωινό και τζάκι)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ένα πανέμορφο πέτρινο χωριό… στην καρδιά ενός άλλου χωριού, των Κήπων, ο Μαχαλάς προσφέρει ατμοσφαιρικά δωμάτια, διακοσμημένα με πέτρα και ξύλο, απλωμένα στα ξεχωριστά σπιτάκια του. Το πρωινό αποτελείται από λαχταριστές χειροποίητες μαρμελάδες, ζυμωτό ψωμί και άλλα παραδοσιακά προϊόντα, ενώ το εστιατόριο του ξενώνα σερβίρει τοπική κουζίνα. Τα δίκλινα δωμάτια απλώνονται σε 40 τετραγωνικά διαθέτουν μπαλκονάκι ή αίθριο με θέα στα απίθανα τοπία γύρω τους, μπάνιο με υδρομασάζ και σούπερ εξοπλισμένα κουζινάκια.

Η ενδιάμεση κατηγορία

Κερασιές 
Βωβούσα, τηλ.: 26560 23003
Τιμή: 63€ το δίκλινο με πρωινό (ή 76€ με τζάκι)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ  



Τρία πέτρινα κτίρια αγκαλιάζουν μια πλακόστρωτη εσωτερική αυλή, σχηματίζοντας έναν ηπειρώτικο «μαχαλά» σε αυτό το παραμυθένιο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, στις όχθες του Αώου. Η πέτρα και το ξύλο των εξωτερικών χώρων δίνουν τη θέση τους στο pop design του εσωτερικού: funky χρώματα, minimal αισθητική, ξύλινα πατώματα και ταβάνια, arty λεπτομέρειες επικρατούν στα δωμάτια.

Αίθριο
Δίλοφο, τηλ.: 2653 025902
Τιμή: 80€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Δωμάτια βγαλμένα από παραμύθι, σε ένα πετρόχτιστο ηπειρώτικο αρχοντικό του 17ου αιώνα. Στις παροχές τους, περιλαμβάνονται καμπίνες υδρομασάζ στο μπάνιο, δορυφορική τηλεόραση και καφετιέρες Nespresso. Το πρωινό είναι πλούσιο και παραδοσιακό, με ηπειρώτικες πίτες και χειροποίητες μαρμελάδες που κλέβουν την παράσταση. Οι καπνιστές θα στεναχωρηθείτε, καθότι ο ξενώνας είναι αυστηρά μη καπνιστών.

Πρίμουλα 
Άνω Πεδινά, τηλ.: 2653 071133
Τιμή: 72€ το δίκλινο με πρωινό (79€ αν θέλετε και τζάκι)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ  



Κρεβάτια με κουνουπιέρες, παλ χρώματα, αφράτα παπλώματα, φωτιά που σιγοκαίει στο τζάκι δίπλα στο κρεβάτι. Ο απόλυτα παραμυθένιος ξενώνας των Άνω Πεδινών στεγάζεται σε ένα πέτρινο ηπειρώτικο αρχοντικό του 19ου αιώνα, και διαθέτει μεταξύ άλλων εξωτερική σάουνα και υδρομασάζ για τους επισκέπτες του. Το πρωινό είναι, και εδώ, ένα κεφάλαιο μόνο του, με χειροποίητες πίτες και άλλες τοπικές λιχουδιές.

Gamila Rocks  
Αρίστη, τηλ.: 2653 041070
Τιμή: 80€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Σε ιδανική τοποθεσία για εξορμήσεις στο φαράγγι του Βίκου και τις όχθες του Βοϊδομάτη, στην υπέροχη Αρίστη του Δυτικού Ζαγορίου, το Gamila Rocks προσφέρει όμορφα, στιλάτα δωμάτια με ονειρεμένα ανατομικά στρώματα στα μεγάλα τους κρεβάτια. Τιμά, δε, τον τίτλο του Adventure Resort, οργανώνοντας εξορμήσεις για ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία, καγιάκ, ράφτινγκ, καθώς και εκδρομές με τζιπ. Το πρωινό είναι επίσης εξαιρετικό, με παραδοσιακά προϊόντα και τοπικές συνταγές.

Και για ειδικές περιστάσεις

Zagori Suites  
Βίτσα, τηλ.: 2653 071076
Τιμή: 120€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Επτά πολυτελείς, πετρόχτιστες σουίτες στην καρδιά του Ζαγορίου, ό,τι πρέπει για τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις σας. Διακοσμημένες με έπιπλα αντίκες, ανατολίτικα χαλιά και φινετσάτα υφάσματα, και εξοπλισμένες με παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, mini bar, καθιστικό και μπαλκόνι ή αίθριο με φαντασμαγορική θέα στα ειδυλλιακά τοπία γύρω τους, απλώνονται σε 50 τετραγωνικά μέτρα και γίνονται το ολόδικό σας παραμυθένιο σπίτι στο βουνό. Το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό περιλαμβάνει σπιτικές πίτες, ομελέτες με φρέσκα ντόπια αυγά και λουκάνικα, γάλα από τις φάρμες της περιοχή, ποικιλία από τοπικά σπιτικά επιδόρπια, σπιτικές μαρμελάδες, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, φρούτα και πολλά άλλα. Οι δε δραστηριότητες περιλαμβάνουν αίθουσα παιχνιδιών με PlayStation και home cinema, αμερικανικό μπιλιάρδο και πολλά δημιουργικά παιχνίδια.
Μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στον μεγάλο μας διαγωνισμό, για να κερδίσετε την διαμονή σας εκεί! 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v