5 σούπερ προτάσεις για στιλάτη διαμονή στην Αθήνα

Πέντε στιλάτες προτάσεις διαμονής στο κέντρο και τα προάστια για να νιώσετε την αθηναϊκή φιλοξενία… ακόμη κι αν μένετε στην Αθήνα.
5 σούπερ προτάσεις για στιλάτη διαμονή στην Αθήνα
Μένετε μακριά από την Αθήνα και σκοπεύετε να την επισκεφθείτε; Ή απλώς θέλετε κι εσείς να νιώσετε έστω για μία βραδιά σαν «φιλοξενούμενοι» στην αγκαλιά της Αθήνας – κι ας μένετε εδώ – να ξυπνήσετε σε αφράτα παπλώματα και να αφεθείτε στις περιποιήσεις ενός ξενοδοχείου; Εμείς βρήκαμε πέντε δωμάτια ή διαμερίσματα με «άποψη» στο κέντρο και τα προάστια, που ξεχωρίζουν για το στιλ τους, έτσι ώστε να δείτε την Αθήνα με άλλο μάτι.

Σημείωση: Οι τιμές που εντοπίσαμε είναι για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και κυμαίνονται μεταξύ 50 και 100€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο.

Inn Athens
Γεωργίου Σουρή 3 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα, τηλ: 210 3258555

Υπέροχη τοποθεσία – είναι χτισμένο γύρω από μία κρυμμένη αυλή μεταξύ Συντάγματος και Πλάκας, άνεση και σύγχρονη urban αισθητική στα καλύτερά της παντρεύει το Inn Hotel στην καρδιά της πόλης. Εδώ κυριαρχεί ο ελληνικός χαρακτήρας και το μάρμαρο με το σίδερο, ενώ τα δωμάτια είναι ευήλια, με μεγάλα τζάμια που βλέπουν στα φυτά της μποέμ αυλής. Τα δωμάτια είναι άνετα, 20 τετραγωνικών, με design έπιπλα, σε μίνιμαλ γραμμές και με πολυτελές λουτρό, ενώ στοιχίζουν από 90€ ανά διανυκτέρευση το φθινόπωρο, περιλαμβανομένου πρωινού.

City Circus Athens
Σαρρή 16, Ψυρρή, τηλ: 21 30237244

Ίσως το πιο στιλάτο hostel της πόλης, το City Circus στεγάζεται σε ένα ιστορικό νεοκλασικό της πιο πολυφωτογραφημένης ελέω street art γειτονιάς του Ψυρρή, που έχει μεταμορφωθεί σε φιλόξενο χώρο χάρη στο μεράκι των ανθρώπων που με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του, το διαμόρφωσαν υπέροχα. Εδώ θα βρείτε και αυτόνομα δίκλινα με ιδιωτικό μπάνιο, φωτεινά χρώματα και παράθυρα που βλέπουν Παρθενώνα, ενώ θα εκμεταλλευτείτε την όμορφη ταράτσα ή το vintage σαλόνι για να διαβάσετε το βιβλίο σας, και το all day café restaurant ακριβώς δίπλα για τον καφέ ή το πρωινό σας. Το δίκλινο στοιχίζει 100€ ανά διανυκτέρευση.

Theoxenia Residence
Κολοκοτρώνη 34, Κηφισιά, τηλ: 2106233622

Σε ιδανικό σημείο για χαλάρωση και βόλτες στην Κηφισιά, το Theoxenia Residence προσφέρει σουίτες που ακτινοβολούν αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας, με άνεση χώρου (πάνω από 40 τετραγωνικά), μοντέρνα έπιπλα, μίνιμαλ διακόσμηση, ξύλινα πατώματα, μαρμάρινα μπάνια, όμορφα έργα ζωγραφικής και μεγάλες τζαμαρίες που χαρίζουν απόλυτα πράσινο σκηνικό. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης πισίνα, fitness center, σάουνα και σπα, ενώ τα δωμάτια ξεκινούν από τα 99€ τη βραδιά για κρατήσεις μέσω Booking.

Anixi Boutique Hotel
Μαραθώνος 17, Άνοιξη, τηλ: 2106218147

Επιμένουμε βόρεια, για να επιτείνουμε την αίσθηση εξόρμησης στην εξοχή. Το πολυτελές boutique hotel της Άνοιξης, δέκα λεπτά από την Κηφισιά ή το Μαρούσι, διαθέτει καλαίσθητα διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες με προσεκτικά διαλεγμένη επίπλωση, φωτεινά χρώματα, άνεση χώρου και όλα τα απαραίτητα (όπως air condition, πάγκο εργασίας, μίνι μπαρ, δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν προϊόντα περιποίησης, wifi κλπ). Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα «αριστοκρατικά» κρεβάτια και οι καθρέφτες και η θέα προς το βουνό που διαθέτουν τα περισσότερα δίκλινα. Μαζί με πρωινό, θα τα βρείτε από 55€ τη νύχτα για κρατήσεις μέσω Booking.

Διαμέρισμα στο Μετς

Ένα υπέροχο σπίτι που χωρά όχι δύο, αλλά τέσσερα άτομα, είναι διαθέσιμο στο AirBNB και μας βάζει σε πειρασμό να το νοικιάσουμε για να νιώσουμε έστω και για ένα βράδυ την απόλυτη γοητεία της παλιάς Αθήνας. Οι χώροι είναι vintage, με νοσταλγικά διακοσμητικά, μια υπέροχη εσωτερική αυλίτσα, σιδερένιες καγκελόπορτες, σαλονάκια «της γιαγιάς», βιβλιοθήκες γεμάτες ενδιαφέρουσες εκδόσεις, αντίκες, λουλούδια, σιδερένια κρεβάτια, μεγάλα παράθυρα και έπιπλα που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο (ιδανικό) σπίτι σας. Στα «μπόνους», η εξοπλισμένη κουζίνα για μαγειρικές βραδιές, και το πλακόστρωτο πεζοδρομάκι με τα σκαλάκια που θα σας παρασύρει σε βόλτες στην γειτονιά. Η τιμή του ξεκινά από τα 50€ τη βραδιά (αλλά χρεώνεται στο τέλος της κράτησες ένα έξτρα κόστος υπέρ… καθαρισμού και AirBNB, ανάλογα με την διάρκεια της διαμονής).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v