Thalatta-Thalatta: Ένα «πράσινο» διαμάντι στη Τζια

Χτισμένη στην άκρη ενός γκρεμού, με θέα το απέραντο γαλάζιο της Κέας, η βίλλα «Θάλαττα – Θάλαττα» προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή διαμονή.
Thalatta-Thalatta: Ένα «πράσινο» διαμάντι στη Τζια
Τι σημαίνουν για εσάς διακοπές; Απόδραση από το κλεινόν άστυ; Ηρεμία και γαλήνη; Η επίτευξη της απόλυτης νιρβάνα με θέα το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας; Παρθένα προϊόντα της ελληνικής γης να διεγείρουν τον ουρανίσκο ηδονικά;

Για τον Πέτρο Κασιμάτη, ιδιοκτήτη της Βίλλας «Θάλαττα- Θάλαττα» είναι όλα τα παραπάνω. Και πολλά ακόμα τα οποία φρόντισε να ενσωματώσει αρμονικά σε μια βίλλα – χάρμα οφθαλμών στο χείλος του γκρεμού στον οικισμό Καστρί στη Τζια.

Στόχος του, όπως μας λέει, να πετύχει το «εν ενθρώποις ευδοκία». Δηλαδή, οι επισκέπτες να απολαμβάνουν και όχι απλά να διαμένουν. Να μπορούν να χαίρονται τα αγαθά μιας «πράσινης» απολαυστικής ευεξίας και η διαμονή τους να διαφέρει από εκείνη των κλασσικών, ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Η «Θάλαττα» το καταφέρνει, έχοντας χτιστεί σε έναν μοναδικής ομορφιάς τόπο, χαρακτηρισμένο ως Natura. Ο επισκέπτης που έρχεται εδώ, καλωσορίζεται με ντόπια βιολογικά προϊόντα. «Το κάθε καλωσόρισμα είναι ξεχωριστό και περιλαμβάνει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ένα από τα καλύτερα του κόσμου, μέλι που θα βρει κανείς στη βιτρίνα του Χάροντς, ξεχωριστά γλυκά του κουταλιού, ρίγανη ντόπια και βιολογικό κρασί σε συνδυασμό με πανδαισία βιολογικών φρούτων», αναφέρει σχετικά ο κ. Κασιμάτης.

Παράλληλα με το καλωσόρισμα του επισκέπτη, μια ελιά φυτεύεται στο αγρόκτημα σε κάθε άφιξη, παίρνοντας το όνομά του, γεγονός που έφερε στο Θάλαττα το βραβείο Τουρισμού για το 2016 (Tourism awards 2016).  Το 2015 μάλιστα, ο παραδοσιακός ξενώνας είχε κερδίσει το βραβείο Energy Awards για την πιο μικρή πισίνα του κόσμου, ένα λαξευμένο βράχο 16 τόνων, ο οποίος μεταφέρθηκε από τα νότια του νησιού, λαξεύτηκε από τους τεχνίτες και πλέον κοσμεί τη βίλλα.

«Αντί να φτιάξουμε μια πισίνα 150 κυβικών σε ένα άνυδρο νησί, πράγμα που θα ήταν ωμή σπατάλη, φτιάξαμε μια μικρή πισίνα ενός κυβικού, το οποίο μάλιστα μετά διοχετεύεται για να ποτιστούν τα ελαιόδεντρα του κτήματος της βίλλας», επισημαίνει ο κ. Κασιμάτης.

Η βίλλα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι άτομα, έχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία, ενώ τα δύο μπάνια περιλαμβάνουν δωρεάν προϊόντα περιποίησης και στεγνωτήρα μαλλιών. Τέλος, στο άνετο σαλόνι υπάρχει δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης.

Στα μελλοντικά πλάνα του κ. Κασιμάτη συμπεριλαμβάνεται το στήσιμο ενός πρωτότυπου παιχνιδιού, σύμφωνα με το οποίο ο επισκέπτης θα καλείται να λύσει έναν αρχαιοελληνικό χρησμό για να αποκτήσει το κλειδί του σπιτιού. Έναν γρίφο βασισμένο στα ελληνικά πρότυπα και την ελληνική θυμοτυπία.

«Είναι μέσα στο DNA μας το πολυμήχανο του Οδυσσέα. Αυτό που μας κάνει να σκεπτόμαστε με ποιον τρόπο μπορούμε να επιβάλουμε τις ιδέες μας πάνω στα πράγματα και στην ύλη για να κάνουμε καλύτερη την ζωή των ανθρώπων.

» Άλλωστε όπως έχουν πει μεγάλοι διανοητές, η φύση τι είναι; Τα κύματα, τα νερά, το απέραντο γαλάζιο. Είναι η αντανάκλαση της ύλης στην ψυχή των ανθρώπων.

Info:

Thalatta Thalatta 

Καστρί, Οτζιάς, 84002, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 6977 545686
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v