Λιοτρίβι: Κερδίστε ονειρεμένη διαμονή στη Μονεμβασιά

Ένα ιστορικό κτίριο μετατρέπεται σε αγροτουριστικό ξενώνα, και περιμένει να φιλοξενήσει τα πρώτα ανοιξιάτικα weekends μας. Δηλώστε συμμετοχή για να τα κερδίσετε.
Λιοτρίβι: Κερδίστε ονειρεμένη διαμονή στη Μονεμβασιά
Δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην Φόρμα του Διαγωνισμού παρακάτω, για να κερδίσετε δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα, στον παραδοσιακό ξενώνα Λιοτρίβι. Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί εδώ την Δευτέρα 17 Μαρτίου. Η διαμονή θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από την επομένη της κλήρωσης έως και πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, εξαιρουμένου του Σαββατοκύριακου πριν την 25η Μαρτίου.

Λίγα μόνο χιλιόμετρα από την Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, στο γραφικό και ανεξερεύνητο χωριό Βελλιές, ένας πολύ ιδιαίτερος αγροτουριστικός ξενώνας περιμένει να φιλοξενήσει τις πρώτες μας ανοιξιάτικες αποδράσεις στη λακωνική φύση.

Το κτίριο που φιλοξενεί τον Ξενώνα Λιοτρίβι έχει τη δική του, ιδιαίτερη ιστορία, η οποία απλώνεται σε ένα διάστημα 250 ετών. Πρώτος του κάτοικος υπήρξε ο Βελλή Πασάς, ενώ μετά την Τουρκοκρατία το οίκημα πέρασε στα χέρια της οικογένειας Ρίτσου. Εδώ περνούσε τα πρώτα του εφηβικά καλοκαίρια ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όπως εξιστορεί στο βιβλίο της η αδερφή του, Λούλα Ρίτσου, περιγράφοντας τα παιδικά τους χρόνια στις Βελλιές και το Λιοτρίβι. Η εντυπωσιακή ανακατασκευή του κτιρίου και η αναμόρφωση της αγροτικής ιδιοκτησίας έγινε από τον σημερινό ιδιοκτήτη, Κυριάκο Κλάψη, ο οποίος ξεκίνησε την εργασία αυτή από το 2004 και την ολοκλήρωσε το 2009.

Ο ξενώνας διαθέτει πέντε δωμάτια, ενώ πέντε ακόμη είναι υπό κατασκευή. Η ανακατασκευή του έγινε με πλήρη σεβασμό στην παλιά του λειτουργία, και με αποτέλεσμα τα κυριότερα όργανα του ελαιοτριβείου να σώζονται αυτούσια. Στα δυνατά χαρτιά του ξενώνα περιλαμβάνονται επίσης το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό και τα γεύματα που βασίζονται σε λακωνικές συνταγές. Το κρασί, οι μαρμελάδες και πολλά ακόμα εδέσματα παρασκευάζονται στον ξενώνα και το ψωμί είναι «μονεμβασιώτικο», ψημένο σε ειδικό φούρνο ο οποίος στην τοπική διάλεκτο ονομάζεται πρόπυρρα. Οι λάτρεις του αγροτουρισμού, θα ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις και θα μάθετε τα πάντα για τα μυστικά της ελιάς και του κρασιού.

Και όταν καταφέρετε να απαρνηθείτε τη θαλπωρή του ξενώνα και του δωματίου σας, έχετε να εξερευνήσετε τόσους ενδιαφέροντες προορισμούς όσους επιτρέπουν ο χρόνος και οι… αντοχές σας: Από το μυστικό μπιζουδάκι των λακωνικών ακτών που λέγεται Κυπαρίσσι, μέχρι τη γραφική Νεάπολη, την Πλύτρα, τον Μαραθιά και το Καραβοστάσι, αλλά και το ακρωτήρι Ταίναρο που οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι κρύβεται το τέλος του κόσμου. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις βόλτες στα πέτρινα καλντερίμια της Μονεμβασιάς, που αυτή την εποχή βρίσκονται στα καλύτερά τους, αλλά και (γιατί όχι;) τις πρώτες βουτιές της χρονιάς στα κρυστάλλινα νερά του Κότρωνα, της Βάθειας και του Γερολιμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.liotrivi.info (τηλ 2732053060)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v