Πατρικό: «Στοργική» πολυτέλεια στην σκιά του Καϊμάκτσαλαν

Στην «Αράχωβα της Μακεδονίας», το χωριό Άγιος Αθανάσιος, ένας πλήρως ανακαινισμένος ξενώνας μας βάζει σε πειρασμό να χαράξουμε πορεία… βόρεια και να αφεθούμε στην cosy πολυτέλεια των δωματίων του.
Πατρικό: «Στοργική» πολυτέλεια στην σκιά του Καϊμάκτσαλαν
Χαρακτηριστικό δείγμα εγκαταλειμμένου χωριού που «πήρε τα πάνω» του μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος φαινόταν εξ’ αρχής ότι θα ανέβαινε στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο «hot» ορεινούς προορισμούς. Παραδοσιακή μακεδονική αρχιτεκτονική, εκπληκτική θέα στην λίμνη Βεγορίτιδα, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν σε απόσταση αναπνοής, ήταν – και είναι – τα πιο τρανταχτά ατού ενός χωριού που σήμερα πολλοί χαρακτηρίζουν «Αράχωβα της Μακεδονίας».

Στο κέντρο λοιπόν του κοσμοπολίτικου αυτού χωριού, το παραδοσιακό ξενοδοχείο Πατρικό αποτελεί μια άκρως ελκυστική επιλογή διαμονής. Χτισμένο και πρόσφατα ανακαινισμένο με περίσσιο μεράκι, διαθέτει συνολικά δεκαπέντε πολυτελή δωμάτια: επτά δίκλινα, επτά τρίκλινα, ένα τετράκλινο, καθώς επίσης και δύο πολυτελείς σουίτες και μια κόκκινη σουίτα για νεόνυμφους.

Όλα τς δωμάτια είναι μεγάλα και άνετα, διακοσμημένα με κύρια υλικά την πέτρα και το ξύλο, διαθέτουν… αρχοντικά κρεβάτια φτιαγμένα από ξύλο και δέρμα, τζάκι, τηλεόραση πλάσμα με δορυφορικά κανάλια, αυτόνομη θέρμανση, καμπίνες υδρομασάζ και χαμάμ. Το πορφυρό χρώμα κυριαρχεί στην διακόσμηση τόσο των απλών δωματίων, όσο και της σουίτας, ενώ τα φωτιστικά στους τοίχους δημιουργούν μια ιδιαίτερη και cosy ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στο συμπαθητικό ομώνυμο καφέ του ξενώνα, στο οποίο εκτός από ζεστά αφεψήματα και λαχταριστή ζεστή σοκολάτα σε παραπάνω από σαράντα γεύσεις μπορείτε να απολαύσετε και το κρασί σας το βράδυ δίπλα στο τζάκι επιλέγοντας κάποια από τις ετικέτες της πλούσιας wine list.

Τις καθημερινές εκτός εορτών θα πληρώσετε 50€ για ένα δίκλινο με πρωινό και τα Σαββατοκύριακα 70€. Αργίες και γιορτές η τιμή ανά δίκλινο με πρωινό διαμορφώνεται στα 90€.

Δραστηριότητες στην περιοχή

Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού είναι η εκκλησία της Aναλήψεως, η οποία κτίστηκε στα τέλη του 1700. Εκεί θα βρείτε θαυμάσιες εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας. Παράλληλα, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, προσφέρει πλειάδα επιλογών, όπως ski, Trekking, ιππασία και τοξοβολία, ενώ οργανώνονται και ομαδικές περιηγήσεις στις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ.

Εάν αποφασίσετε το ταξίδι μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο, σίγουρα δεν θα πρέπει να αψηφήσετε τους πασίγνωστους καταρράκτες της Έδεσσας. Από τα ειδικά σημεία και τις προσβάσεις που έχουν δημιουργηθεί, μπορεί κανείς να θαυμάσει τον μεγάλο Καταρράκτη «Κάρανο», με το νερό να πέφτει από ύψος εβδομήντα περίπου μέτρων και τον διπλό καταρράκτη, όπως επίσης και το σπήλαιο κάτω από τον βράχο. Τέλος, δεν θα πρέπει να χάσετε το ”Πάρκο των καταρρακτών”, όπου τα νερά και τα αιωνόβια πλατάνια συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο που μένει στη μνήμη.

Info: Παλιός Άγιος Αθανάσιος, ΤΚ 58002, Πέλλα, τηλ: 2381031018.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v