Γόρτυς: «Πράσινα» weekends στην Αρκαδία

Οικολογική συνείδηση, ατμοσφαιρική διακόσμηση και εντυπωσιακές παροχές συνυπάρχουν σε ένα αρκαδικό αρχοντικό του 1900 που μετατράπηκε πριν από λίγους μήνες σε boutique ξενώνα.
Γόρτυς: «Πράσινα» weekends στην Αρκαδία
Σε ένα από τα ωραιότερα –και λιγότερο «ποδοπατημένα» από την τουριστική ανάπτυξη– χωριά της Αρκαδίας, το Ελληνικό, ένα παλιό αρχοντικό του 1900 μετατράπηκε το προηγούμενο καλοκαίρι σε κουκλίστικο ξενώνα με οικολογική συνείδηση, και περιμένει να φιλοξενήσει τα πιο ιδιαίτερα weekends μας.

Η διαμονή στον ξενώνα Γόρτυς συνδυάζει άρωμα νοσταλγίας με σύγχρονες ανέσεις και ποιοτικές παροχές. Τα δύο πέτρινα κτίρια, η κυρίως κατοικία και οι παλιοί στάβλοι, στεγάζουν οκτώ ατμοσφαιρικά δωμάτια και μια σουίτα, στη διακόσμηση των οποίων κυριαρχούν τα ζεστά υλικά και τα γήινα χρώματα.

Λιτός σχεδιασμός και καθαρές, απέριττες γραμμές σε αποχρώσεις του λευκού που υπογραμμίζουν τη minimal αισθητική της διακόσμησης, κομψές πινελιές και γήινοι τόνοι στα υφάσματα, πουπουλένια παπλώματα και επώνυμα στρώματα ολοκληρώνουν την εικόνα, δημιουργώντας αίσθηση οικειότητας και ηρεμίας.

Κάθε δωμάτιο βαφτίζεται από ένα πρόσωπο της αρκαδικής μυθολογίας ή ιστορίας –Αρκάς, Πάνας, Παυσανίας, Γόρτυς, Δίας, Μαίναλο και πάει λέγοντας– και διατηρεί το δικό του, ξεχωριστό ύφος στη διακόσμηση, για να διαλέγετε κάθε φορά αυτό που ταιριάζει στην περίσταση και τη διάθεσή σας.

Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, king size κρεβάτια, ιδιωτικό μπαλκόνι ή απευθείας πρόσβαση στον καταπράσινο κήπο, mini bar, τηλεόραση Plasma HD 32 ιντσών δορυφορική τηλεόραση και χρηματοκιβώτιο. Η επιβλητική δίχωρη σουίτα διαθέτει τζάκι, τραπεζαρία, γραφείο και βιβλιοθήκη στο living room.

Ο κήπος του ξενώνα είναι στη διάθεσή σας για στιγμές χαλάρωσης στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές του. Επιλέξτε το αίθριο ή την υπερυψωμένη βεράντα με το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και τις rattan πολυθρόνες για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, συντροφιά μ’ ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη.

Το πρωινό σερβίρεται από τις 9:00 έως τις 11:00 στο αίθριο του κήπου και εμπνέεται από τις παραδοσιακές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα. Ομελέτα με κολοκύθια, φέτα Ελληνικού και μυρωδικά, καπρέζε με φρέσκιες ντομάτες, τυρί λιοδόρι και σάλτσα βασιλικού, γραβιέρα και φρέσκο βούτυρο Ελληνικού, ντάκος με τοπικά μυρωδικά, παστό χοιρινό, μέλι Μαινάλου, σπιτικές μαρμελάδες από φρούτα εποχής και σπιτικά γλυκίσματα αποτελούν τον καθημερινό μπουφέ.

Πλαισιωμένος από έναν περιποιημένο αγχολυτικό κήπο, με φόντο τις πλαγιές του Μαινάλου και σε κοντινή απόσταση από το φαράγγι του Λούσιου και τα άλλα χωριά-στολίδια της περιοχής, ο ξενώνας προσφέρει το ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της Γορτυνίας και της Ορεινή Αρκαδίας.

Το Γόρτυς λειτουργεί όλο τον χρόνο. Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ισχύει η προσφορά των 200€ ανά δίκλινο δωμάτιο για τρεις διανυκτερεύσεις, με σπιτικό πρωινό. Σπεύσατε.

Η.Κ.

Ξενώνας Γόρτυς, Ελληνικό Αρκαδίας, τηλ.: 27910 31040, 6977014397

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v