Πρυτανείο: «Πανεπιστημιακή» διαμονή στον Πάρνωνα

Στο «σταυροδρόμι του Πάρνωνα», όπως είναι γνωστό το χωρίο Τσίντζινα, βρίσκουμε έναν πετρόκτιστος ξενώνα που… πρυτανεύει σε μια περιοχή κατάφυτη από έλατα και μαύρη πεύκη πλήρως εναρμονισμένος με την ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου.
Πρυτανείο: «Πανεπιστημιακή» διαμονή στον Πάρνωνα
Για τον Πάρνωνα τα έχουμε ξαναπεί. Είναι ένα βουνό που δεν σταματά να μας γοητεύει κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε κάποιο από τα πανέμορφα χωριουδάκια του και να περιηγηθούμε στα κατάφυτα και «πνιγμένα» στα έλατα και πεύκη μονοπάτια του. Ένα από αυτά είναι και τα Τσίντζινα, ακριβώς μετά το χωριό Βέροια, χτισμένα σε μια απότομη πλαγιά του βουνού. Ένας οικισμός που σε γοητεύει εξαρχής με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, τα γήινα χρώματα (το σκούρο πράσινο από τα έλατα συνυπάρχει αρμονικά με τα χρώματα της πέτρας και των κεραμιδοσκεπών) και φυσικά την απόλυτη ηρεμία του τοπίου.

Χτισμένος λίγο έξω από το χωρίο, από την ομάδα πίσω από το «Σχολαρχείο» (ο ξενώνας στο κέντρο του χωριού) δεσπόζει ο ξενώνας «Πρυτανείο», αποτελούμενος από τρία πετρόκτιστα κτίρια, για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ντόπια υλικά όπως μαρμαρόπετρα και ξύλο από τον Πάρνωνα.

Στον ξενώνα υπάρχουν έντεκα cosy δωμάτια με πέτρινη διακόσμηση και ξύλινο πάτωμα, ενώ έξι από αυτά να διαθέτουν τζάκι και σοφίτα. Όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνι με θέα το χωριό και τον επιβλητικό Πάρνωνα, ενώ άξια αναφοράς είναι τα μπάνια τους, για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε μια παλιά τεχνική στεγανοποίησης που χρησιμοποιούταν για της στέρνες στο χωριό, το κουρασάνι. Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα ονόματά τους, τα οποία είναι δανεισμένα από αίθουσες διδασκαλίας. Έτσι θα βρείτε το δωμάτιο Χημείας, Μαθηματικών, Φιλοσοφίας και Γεωγραφίας με... μαυροπίνακες στις πόρτες τους.

Ο ομορφότερος όμως χώρος του ξενώνα, είναι η σάλα του. Μια αίθουσα υψηλής αισθητικής, με τζάκι, αναπαυτικούς καναπέδες σε δύο επίπεδα, ξύλινο πάτωμα, πέτρα στους τοίχους και δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια, στην οποία οι ώρες τις ημέρας κυλούν χαλαρά συνοδεία ζεστού καφέ ή σοκολάτας δίπλα στο τζάκι.

Και αν κάποια στιγμή θελήσετε να έρθετε σε πιο… στενή επαφή με τη μαγεία του φυσικού τοπίου, οι περιηγητικές, πεζοπορικές και ορειβατικές δυνατότητες στο εκτεταμένο δίκτυο ασφαλτωμένων και δασικών δρόμων είναι κυριολεκτικά απεριόριστες. Οι ιδιοκτήτες του ξενώνα θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την γύρω περιοχή και τα μονοπάτια τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε. Δείτε τα αναλυτικά εδώ.

Τέλος, εξαιρετικές ντόπιες γεύσεις μαγειρεμένες με μεράκι από τον σεφ Μιχάλη Γιακουμάκη θα δοκιμάσετε στο εστιατόριο του ξενώνα. Δοκιμάσαμε και συνιστούμε ανεπιφύλακτα την σαλάτα Λακωνία, την φρέσκια μελιτζανοσαλάτα και τα ζουμερά ξιδάτα λουκάνικα Κρήτης.

Η τιμή για ένα δίκλινο με πρωινό ξεκινάει από 55€ την χειμερινή περίοδο και φτάνει μέχρι τα 65€, ενώ τα εορταστικά τριήμερα και τις αργίες οι τιμές διαμορφώνονται στα 70€ και 80€. Σημειώστε ότι ο ξενώνας λειτουργεί προς το παρόν μόνο τα Σαββατοκύριακα και αργίες.

Info: Ξενώνας «Πρυτανείο»
Τσίντζινα (Πολύδροσο) Λακωνίας
Τηλ: 27310 26982
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v