Δεκαπενταύγουστος με 60€: Προλαβαίνετε!

Έχετε 60 ευρώ; Έχουμε δέκα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα που… τα έχουν όλα: και όμορφα δωμάτια, και καλές παροχές, και υπέροχα τοπία γύρω τους, και –το σημαντικότερο– διαθεσιμότητα για το τριήμερο.
Δεκαπενταύγουστος με 60€: Προλαβαίνετε!
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι δύσκολο να το παρατηρήσεις: μια αναζήτηση στο Booking και μερικά τηλεφωνήματα σε ξενοδοχεία, σου αποκαλύπτουν το προφανές, πρώτον ότι τα μέρη που έριξαν αισθητά τις τιμές εξάντλησαν τάχιστα την διαθεσιμότητα (Ρόδος: 255 ξενοδοχεία συνολικά, 98 με διαθεσιμότητα για το τριήμερο) και δεύτερον ότι οι «στεριανοί» προορισμοί γνωρίζουν νέες δόξες (Πελοπόννησος: 436 ξενοδοχεία συνολικά, 155 με διαθεσιμότητα. Λευκάδα: 73 ξενοδοχεία, 14 με διαθεσιμότητα). Καλά νέα για τον ελληνικό τουρισμό, κακά νέα για τους αναποφάσιστους, που ακόμα σκέφτονται αν θα φύγουν το τριήμερο ή όχι.

Μην απογοητεύεστε, όμως. Οι λίγες αλλά καλές επιλογές που απομένουν έχουν κάτι για όλους: και εναλλακτικό τριήμερο στο βουνό, και κλασικό κυκλαδίτικο Δεκαπενταύγουστο, και παραδοσιακούς ξενώνες και ερημικές παραλίες σε απόσταση αναπνοής –και βέβαια πάντα low budget. Σημειώνετε;

(*) Η διαθεσιμότητα και οι τιμές ελέγχθηκαν την Πέμπτη, 28 Ιουλίου και αφορούν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου (Σάββατο 13/8 έως Δευτέρα 15/8)

Ζαχάρω Rooms, Θηρασιά
Τιμή: 45€ το δίκλινο
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking από εδώ
Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να φαίνεται η Καλντέρα από απέναντι; Το Ζαχάρω Rooms, στο μικρό νησάκι απέναντι από την Σαντορίνη, και τα μπαλκονάκια των δωματίων του που αγναντεύουν τα ακίνητα νερά της Καλντέρας, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθετε. Λιτά αλλά περιποιημένα, προσφέρουν όλες τις βασικές ανέσεις (ψυγείο, κουζινάκι, air condition) και συνδυάζουν ήσυχες και κοσμοπολίτικες διακοπές –το «ταξίδι» με το καραβάκι από την Ρίβα, το λιμάνι της Θηρασιάς, μέχρι τον Αθηνιό, το επίνειο των Φηρών, διαρκεί μόλις 20 λεπτά.

Pension St. George, Περίβολος, Σαντορίνη
Τιμή: 50€ το δίκλινο
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking από εδώ
Έξι χαριτωμένα δωμάτια συναποτελούν την πανσιόν St. George, η οποία απέχει ελάχιστα μέτρα (25, για την ακρίβεια) από την αμμουδερή παραλία του Περίβολου. Λιτή αλλά προσεγμένη διακόσμηση –μας αρέσουν οι ροζ κουρτίνες και τα λουλούδια στα δωμάτια– όλες οι βασικές παροχές (κλιματισμός, τηλεόραση και ψυγείο) και δωρεάν μεταφορές από και προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο την καθιστούν μία από τις καλύτερες low budget επιλογές διαμονής στο αγαπημένο μας κυκλαδονήσι.

Χελυδορέα, Μεσαία Τρίκαλα, Ορεινή Κορινθία
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking από εδώ
Αν αποθαρρυνθήκατε με τη λέξη «ορεινή», ξανασκεφτείτε το: διακοπές στο βουνό τον Δεκαπενταύγουστο σημαίνει πως θα είστε μακριά από την πολυκοσμία, θα γλιτώσετε το κόστος των ακτοπλοϊκών, θα απολαμβάνετε φυσική δροσιά και δεν θα σας λείψουν ούτε η επαφή με τη φύση (η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορίες) ούτε οι βουτιές (αν δεν θέλετε να βουτήξετε στις λίμνες, οι παραλίες του κορινθιακού κόλπου απέχουν το πολύ μισή ώρα οδήγησης). Τα πανέμορφα δωμάτια του Χελυδορέα εμπνέονται από την τοπική παράδοση και αγναντεύουν από τα μπαλκονάκια τους τις καταπράσινες πλαγιές της Ζήρειας και τη θάλασσα του Κορινθιακού. Έχουν, επίσης, ένα ακόμη έξτρα πλεονέκτημα: την μηδαμινή τους απόσταση –το πολύ μιάμιση ώρα– από την Αθήνα.

Markella Studios, Λίμνη Κεριού, Ζάκυνθος
Τιμή: 50€ το δίκλινο
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking, από εδώ
Λιτή διακόσμηση με παραδοσιακές πινελιές –όπως τα ξύλινα ταβάνια που μας αρέσουν πολύ– όμορφα μπαλκονάκια που βλέπουν σε έναν καταπράσινο κήπο, παροχές που περιλαμβάνουν ψυγείο και κουζινάκι και η όμορφη παραλία του Κεριού στα 600 μέτρα. Αν οι λόγοι αυτοί δεν είναι αρκετοί, σημειώστε επίσης πως από το Κερί θα απολαμβάνετε καθημερινά ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού –αντίστοιχο, και εξίσου δημοφιλές, με εκείνο της Οίας.

Blue Sea, Γαλησσάς, Σύρος
Τιμή: 68€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και
μέσω του Booking από εδώ
Τα δωμάτια αποπνέουν κυκλαδίτικη παράδοση, το πρωινό είναι σπιτικό, οι παροχές περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi, ψυγειάκι και air condition και η παραλία του Γαλησσά απέχει μόλις 200 μέτρα. Στα συν, ότι η Σύρος απέχει μόλις δύο ώρες με το high speed, ή τέσσερις με το συμβατικό ferry και είναι απαλλαγμένη από το τουριστικό hype των υπόλοιπων Κυκλάδων το Δεκαπενταύγουστο.

Αρετούσσα, Πιτσίδια, Κρήτη
Τιμή: 42€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking, από εδώ
Πολύ κοντά στα Μάταλα και τις μαγευτικές παραλίες της Νότιας Κρήτης, η χαριτωμένη πανσιόν Αρετούσσα περιβάλλεται από λουλουδιασμένους κήπους, και προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, με τούλινες κουνουπιέρες στα κρεβάτια και μοσχομυριστό, σπιτικό πρωινό. Το χωριουδάκι φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του, που σερβίρουν ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες από τον κόλπο της Μεσσάρας, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού και η καρτποσταλική παραλία του Κομμού απέχουν ένα εικοσάλεπτο περπάτημα.

Αρχοντικό Νάνου, Μακρινίτσα, Πήλιο
Τιμή: 45€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking, από εδώ
Για τα πλεονεκτήματα του Δεκαπενταύγουστου στο βουνό, τα είπαμε παραπάνω. Το Πήλιο, όμως, έχει το έξτρα συν ότι δεν είναι ένα οποιοδήποτε βουνό: είναι εκείνο που βουτά τους πρόποδές του σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Αντοχή στην οδήγηση σε στροφές να έχετε, και οι επιλογές είναι ανεξάντλητες. Η δε Μακρινίτσα, όπου βρίσκεται το ρομαντικό Αρχοντικό Νάνου, είναι ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά, που τον χειμώνα υποφέρει από τον συνωστισμό των πούλμαν –οπότε τώρα είναι η ευκαιρία μας να την θαυμάσουμε σε όλο της το ήσυχο μεγαλείο. Τα ατμοσφαιρικά δωμάτια του αρχοντικού αντλούν την έμπνευση της διακόσμησής τους από την πηλιορείτικη παράδοση, το πρωινό είναι σπιτικό και οι παροχές περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi.

Olympic Village, Αρχαία Ολυμπία
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking, από εδώ
Όμορφα δωμάτια, καταπράσινοι κήποι, παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi και δορυφορική τηλεόραση, μεγάλη πισίνα και pool bar-restaurant είναι μερικά από τα highlights του Olympic Village. Προσθέστε σε αυτά τον συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας σε απόσταση αναπνοής, και τις φανταστικές παραλίες της Ηλείας, με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα τιρκουάζ, Ιόνια νερά μισή ώρα οδήγηση μακριά, κι έχετε την τέλεια απόδραση τελευταίας στιγμής.

Aphrodite, Αλυκή, Πάρος
Τιμή: 59€ το δίκλινο
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking, από εδώ
Ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, κρεβάτια με κουνουπιέρες και λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την κυκλαδίτικη παράδοση, και παροχές που περιλαμβάνουν καλωδιακή τηλεόραση και mini bar συνθέτουν ένα από τα πλέον value for money ξενοδοχεία του δημοφιλούς νησιού, στο μικρό ψαροχώρι της Αλυκής, όσο μακριά –αλλά και όσο κοντά– χρειάζεται από τις πολύβουες πιάτσες της Πάρου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v