Κυρίμαι: Η… φιλόξενη Ιστορία της Μάνης

Νοσταλγία, παράδοση, ατμοσφαιρικότητα και φιλοξενία σε ένα τοπίο που θα μπορούσε να αποτελεί πίνακα ζωγραφικής συνθέτουν την εντυπωσιακή «θαλασσινή» απόδραση που προτείνει το ξενοδοχείο Κυρίμαι, στην αγκαλιά της Ιστορίας της Μάνης.
Κυρίμαι: Η… φιλόξενη Ιστορία της Μάνης
Ένας εντυπωσιακός μανιάτικος πύργος συναντά ιστορικούς χώρους, κειμήλια και παραδοσιακές πινελιές. Πέτρινα σκαλοπάτια που περνούν από όμορφες καμάρες οδηγούν σε βραχώδεις ακτές εκεί που το Ιόνιο συναντά το Αιγαίο. Το ξενοδοχείο Κυρίμαι μας βάζει στην φιλόξενη χρονομηχανή του και στέκεται αγέρωχο στον Γερολιμένα Μάνης, έτοιμο να υποδεχτεί τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις.

Το πολυτελές παραδοσιακό ξενοδοχείο είναι μέλος των «Ιστορικών ξενοδοχείων της Ευρώπης» -και πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, αφού πριν ανοίξει τις πόρτες του στους ταξιδιώτες αποτελούσε σημαντικό εμπορικό κόμβο της Πελοποννήσου από τον 19ο ακόμη αιώνα. Ο προ 130 ετών ιδιοκτήτης του χώρου, Θεόδωρος Κυρίμης, υλοποίησε εδώ το σχέδιό του, να δημιουργήσει ένα σημείο ναυτικού εμπορίου ανάμεσα στην Σύρο και την Μασσαλία και ο πύργος, η κρασαποθήκη και οι υπόλοιποι χώροι του συγκροτήματος έδωσαν νέα πνοή στον Γερολιμένα.

Πλέον, αναπαλαιωμένο και φιλόξενο, το συγκρότημα περιλαμβάνει 22 δωμάτια, από απλά δίκλινα δίπλα στην αυλή, μέχρι master suites και lofts στον πύργο με θέα στην θάλασσα. Στο κλίμα μπαίνουμε κατευθείαν από τον χώρο της υποδοχής, που αποτελούσε την παλιά αποθήκη κρασιού, ενώ στον διπλανό χώρο εκτίθενται ευρήματα και νοσταλγικά «απομεινάρια» από την παλιά χρήση του κτιρίου.

Η διακόσμηση των δωματίων τηρεί την παράδοση της Μάνης, φωτίζοντάς την με ζεστά γήινα χρώματα και δροσερά λινά υφάσματα, και ενισχύοντάς την με διακριτικές σύγχρονες πινελιές και ανέσεις. Η πέτρα και το ξύλο δίνουν τους απαραίτητους τόνους ρομαντισμού και ατμοσφαιρικότητας, ενώ η πολυτέλεια και η χαλάρωση είναι εγγυημένες με τα διπλά αφράτα στρώματα, τα προϊόντα περιποίησης Κορρέ, το air condition, το mini-safe, την δορυφορική τηλεόραση και τις υπόλοιπες παροχές των δωματίων.

Η απόλαυση ξεκινά από το πρωινό, το οποίο σερβίρεται απευθείας στο τραπέζι σας και περιλαμβάνει τοπικά βιολογικά προϊόντα, σπιτικές μαρμελάδες και μέλι παραγωγής του ξενοδοχείου. Το βράδυ, στο όμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου, θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε τις γαστριμαργικές προτάσεις του μενού που επιμελήθηκε ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης. Η εξωτερική πισίνα, η υπέροχη θέα και η μανιάτικη ηρεμία πλάι στην θάλασσα ολοκληρώνουν την ειδυλλιακή εικόνα ενός απολαυστικού σαββατοκύριακου. Σημειώστε ότι το Κυρίμαι είναι ιδανικό για ρομαντικές αποδράσεις, αλλά αν έχετε παιδιά, οι βραχώδεις ακτές, ο περιορισμένος περιβάλλων χώρος και τα πολλά σκαλιά δεν ενδείκνυνται για οικογενειακές στιγμές.

Φυσικά, η περιπλάνηση ανάμεσα στους μοναδικής αρχιτεκτονικής οικισμούς της Μάνης, στο βυζαντινό μεγαλείο της περιοχής και στους πανέμορφους κολπίσκους της χερσονήσου, που θα σας δελεάσουν να βουτήξετε καταλαμβάνουν σίγουρα μια θέση στο πρόγραμμα της εξόρμησής σας.

Για αυτή την περίοδο, οι χρεώσεις των δωματίων του Κυρίμαι ξεκινούν από τα 90 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το κλασικό δίκλινο δωμάτιο. Επίσης, υπάρχει ειδική προσφορά μίας δωρεάν επιπλέον διανυκτέρευσης για κάθε τέσσερις διανυκτερεύσεις. Την υψηλή περίοδο, οι τιμές ξεκινούν από τα 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση (στις τιμές συμπεριλαμβάνεται πρωινό). Δείτε τις τιμές όλων των τύπων δωματίων εδώ

Kyrimai Hotel, Γερολιμένας Μάνης, τηλ: 27330 54288
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v