Ξενώνας Ιλάκια: Το σπίτι στον καταρράκτη

Ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα, που ακολουθεί low budget φιλοσοφία, είναι η ιδανικότερη βάση για τις εξορμήσεις μας στους καταρράκτες της Νέδας, τις παραλίες της Ηλείας και την Αρχαία Ολυμπία.
Ξενώνας Ιλάκια: Το σπίτι στον καταρράκτη
Σε μια από τις ομορφότερες, και πλέον ανεξερεύνητες, περιοχές της Πελοποννήσου, στη Νέα Φιγαλία Ηλείας, ένα μικρό αρχοντικό του 1860 αναπαλαιώθηκε το 2009, προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, και αποτελεί σήμερα έναν υπέροχο ξενώνα τεσσάρων δωματίων, που περιμένει να φιλοξενήσει τα… φυσιοδιφικά, ιστοριολατρικά ή απλώς χαλαρωτικά weekends μας.

Μεγάλο πλεονέκτημα του Ξενώνα Ιλάκια αποτελεί η θέση του: Στη σκιά του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, ενός από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της αρχαιότητας, σε απόσταση αναπνοής από τους φαντασμαγορικούς καταρράκτες της Νέδας –του μοναδικού ποταμού με θηλυκό όνομα– και πολύ κοντά στις εξωτικές παραλίες της Ηλείας, τη λίμνη του Καϊάφα, και την Αρχαία Ολυμπία. Το πρόβλημα θα είναι να επιλέξετε πού θα πρωτοπάτε αν έρθετε εδώ για ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Ο ξενώνας αποτελείται από τέσσερα διαμερίσματα, που εμπνέονται τα ονόματα και την διακόσμησή τους από την Ελιά, το Βότσαλο, τον Υάκινθο και τη Γαία. Φωτεινά, παραδοσιακά διακοσμημένα και πλήρως εξοπλισμένα, τα διαμερίσματα διαθέτουν σαλόνι, τζάκι, κουζίνα, μπάνιο, τηλεόραση, τηλέφωνο, ασύρματη πρόσβαση στο internet, και λαχταριστό πρωινό που προσφέρεται με φρέσκα είδη και δική σας επιμέλεια.

Η μεγάλη λιθόκτιστη αυλή θα φιλοξενήσει τις πρωινές συγκεντρώσεις της παρέας και τα σχέδια της ημέρας, αλλά και τις δροσερές βραδιές κάτω από τις πυκνές φυλλωσιές. Ο ξενώνας διατίθεται προς ενοικίαση και ολόκληρος, αν είστε μεγάλη παρέα, καθότι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δώδεκα άτομα.

Συνδυάζοντας την παραδοσιακή φιλοξενία με την σύγχρονη άνεση της ζωής, στα Ιλάκια, μπορείτε να απολαύσετε την ησυχία του χωρίου της Νέας Φιγαλίας, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο τετρακοσίων μέτρων από την θάλασσα, την κεντρική πλατεία του, τα πολλά εκκλησάκια με δεσπόζουσα την παλαιά πέτρινη εκκλησία του Αγ. Νικολάου, το λαογραφικό μουσείο, ή να απολαύσετε από τον κήπο, την θέα του πράσινου τοπίου και των βουνών, που υψώνονται πάνω από τις ατελείωτες αμμουδιές του Ιονίου.

Ο Ξενώνας Ιλάκια λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο κυμαίνονται στα 60-70 ευρώ με πρωινό.

Ξενώνας Ιλάκια, Νέα Φιγαλία Ηλείας, τηλ.: 26250 41366, 6948 600028



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v