Λιόδεντρα: Design στην καρδιά του ελαιώνα

Ταιριάζει η μανιάτικη παράδοση με το μοντέρνο design και τις ethnic αναφορές; Ένας εντυπωσιακός ξενώνας στην καρδιά του ελαιώνα της Καρδαμύλης αποδεικνύει πως… τα ετερώνυμα έλκονται.
Λιόδεντρα: Design στην καρδιά του ελαιώνα
Στην καρδιά του ελαιώνα της Καρδαμύλης, τρία πέτρινα σπιτάκια συναποτελούν τον ξενώνα Λιόδεντρα, ο οποίος αγναντεύει από την μία την πράσινη κορυφογραμμή του Ταΰγετου και από την άλλη τα βαθυγάλαζα νερά του κορινθιακού κόλπου. Παντρεύοντας μοναδικά την παραδοσιακή αισθητική με το σύγχρονο design, ο ξενώνας περιμένει να φιλοξενήσει τα πρώτα weekends με θαλασσινή αύρα του χρόνου.

Τα κτισμένα από ανοιχτόχρωμη πέτρα και σκεπασμένα από κεραμίδια σπιτάκια του ξενώνα στεγάζουν δύο διώροφες κατοικίες 135 τετραγωνικών μέτρων, με δύο υπνοδωμάτια και δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων η καθεμιά, και μία ισόγεια κατοικία 38 τετραγωνικών μέτρων, για δύο άτομα.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην κάθε λεπτομέρεια του ξενώνα: όλα τα υλικά είναι φυσικά, τα υφάσματα απαλά και αέρινα, τα πόμολα σιδερένια ή πορσελάνινα, τα μπάνια στρωμένα με χρωματιστά πλακάκια όπως στην αυλή της γιαγιάς. Παραδοσιακές κατασκευές από ξύλο στολίζουν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Έπιπλα αλλοτινών εποχών, που έχουν ταξιδέψει ως εδώ από όλο τον κόσμο, στολίζουν τα δωμάτια: μια βιβλιοθήκη από γερμανικό πύργο, ένα προικο-σέντουκο του 19ου αιώνα από την Σουηδία, έπιπλα ζωγραφισμένα στο χέρι από γαλλικές και βέλγικες αγροικίες, χαλιά νομάδων από τα βουνά της Περσίας, μπλε βάζα από την Κίνα.

Στις εντυπωσιακές παροχές του ξενώνα περιλαμβάνεται δωρεάν wi-fi σε όλους τους χώρους και τα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες με μηχανές Nespresso σε όλες τις κατοικίες, ipod docking station, πισίνα μήκους 13 μέτρων και παιδική χαρά.

Κι όταν χορτάσετε βόλτες στον κήπο του ξενοδοχείου και cocooning στα εντυπωσιακά δωμάτια, θα επιχειρήσετε τις πρώτες βουτιές του χρόνου στην παραλία Ριτσά, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ξενώνα, θα βολτάρετε στα πλακόστρωτα δρομάκια της γραφικής Παλαιάς Καραδαμύλης, θα περπατήσετε τα μονοπάτια του Ταΰγετου, ή θα επιβιβαστείτε στο αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε την υπόλοιπη Μάνη.

Ο ξενώνας Λιόδεντρα λειτουργεί από μέσα Απριλίου έως τέλη Οκτωβρίου. Οι τιμές ξεκινούν από 150 ευρώ για τη δίκλινη κατοικία. Για το Πάσχα, ισχύει η τιμή της υψηλής περιόδου, η οποία είναι 180 ευρώ για τη δίκλινη κατοικία.

Η.Κ.

Ξενώνας Λιόδεντρα, παραλία Ριτσά, Καρδαμύλη, τηλ.: 27210 22942
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v