Ξενώνας Εποχές: Θαλπωρή και χαλάρωση στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας

Ρουστίκ έπιπλα, πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα ταβάνια. Καταπράσινο τοπίο ως εκεί που φτάνει το μάτι έξω από το παράθυρο. Τζάκι που σιγοκαίει μέσα. Ακούγεται σαν παραμύθι; Είναι το επόμενο δώρο για τους αναγνώστες του in2life.
Ξενώνας Εποχές: Θαλπωρή και χαλάρωση στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας
Η τυχερή αναγνώστρια που κερδίζει την διαμονή στον Ξενώνα Εποχές είναι η κ. Στέλλα Μπλάνα. Η νικήτρια έχει ήδη ενημερωθεί με προσωπικό e-mail.
Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Σε μια πλαγιά της Αμπελιώνας Μεσσηνίας, ανάμεσα σε λιθόκτιστα καλντερίμια και καταπράσινα δάση, ένας παραδοσιακός ξενώνας ντύνεται με τα χρώματα των τεσσάρων εποχών –τερρακότα για το φθινόπωρο, σκούρο γκρι για τον χειμώνα, πράσινο για την άνοιξη, φωτεινό πορτοκαλί για το καλοκαίρι– και περιμένει να φιλοξενήσει τα πιο ρομαντικά weekends μας κάτω από αφράτα παπλώματα, δίπλα στο αναμμένο τζάκι.

Κεραμοσκεπές, εσωτερικά παραθυρόφυλλα, γυμνό ξύλο, πέτρα και τερρακότα κυριαρχούν στην εικόνα του ξενώνα Εποχές, δημιουργώντας την αίσθηση της συνέχειας ανάμεσα στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Οι εξωτερικοί χώροι ντύνονται με πέτρα, λιθόκτιστα καλντερίμια τα οποία συνδέουν τα ξεχωριστά κτίρια μεταξύ τους, στην κεντρική αυλή δεσπόζει ο κτιστός φούρνος, ενώ ξύλινοι πάγκοι και τραπέζια περιβάλλουν τον ξενώνα.

Είκοσι-δύο συνολικά δωμάτια, εκ των οποίων εννιά είναι δύο χώρων, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερα άτομα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, δορυφορική τηλεόραση, room service, στεγνωτήρα μαλλιών, σετ μπάνιου και έπιπλα εξωτερικού χώρου, ενώ τα δωμάτια δύο χώρων είναι επίσης εξοπλισμένα με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, «έχει τη δική του ταυτότητα», όπως λένε χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες.

Ντόπιο τσίπουρο και γλυκό του κουταλιού θα σας περιμένει στο δωμάτιό σας για να τα απολαύσετε δίπλα στο τζάκι που θα είναι ήδη αναμμένο, εφόσον το ζητήσετε. Στο κεντρικό κτίριο, βρίσκονται ο χώρος υποδοχής και μαγαζάκι παραδοσιακών προϊόντων, ενώ στη μεγάλη αίθουσα, που διαθέτει γωνίες με καναπέδες, πολυθρόνες, τζάκι και μπαρ, μπορείτε να επιδοθείτε σε επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι τελικής πτώσης, να δείτε ταινίες, να δανειστείτε βιβλία από την βιβλιοθήκη του ξενώνα ή να προκαλέσετε την παρέα σε μία –που ποτέ δεν είναι μόνο μία– παρτίδα μπιλιάρδο.

Αν από την άλλη, είστε άνθρωπος της φύσης περιηγηθείτε στο Καστανοδάσος, με τα πόδια ή με mountain bikes που θα προμηθευτείτε από τον ξενώνα. Σε απόσταση αναπνοής από την θαλπωρή του δωματίου σας –που δύσκολα, όμως, θα καταφέρετε να απανρηθείτε– βρίσκονται ο εντυπωσιακός Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, η Νέδα με τους καταρράκτες της, τα γραφικά χωριά της Ανδρίτσαινας και της Καρύταινας, αλλά και ο Λούσιος, τα ορμητικά νερά του οποίου προκαλούν τους λάτρεις της περιπέτειας για extreme sports.

Κι επειδή θα γυρίσετε πεινασμένοι από όλες αυτές τις βόλτες, το εστιατόριο του ξενώνα αναλαμβάνει να σας κακομάθει –μεσημέρι και βράδυ– με αυθεντικές σπιτικές συνταγές από τις νοικοκυρές του χωριού, φτιαγμένες με βιολογικές πρώτες ύλες. Μοσχαράκι κοκκινιστό με παραδοσιακές χυλοπίτες, λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, κόκορας κρασάτος με διάφορα αρωματικά είναι μερικά από τα καθημερινά πιάτα. Αγαπημένη λεπτομέρεια, το ειδικό μενού για χορτοφάγους.

Ο Ξενώνας Εποχές λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 120 ευρώ.

Η.Κ.
Ξενώνας Εποχές, Αμπελιώνα Μεσσηνίας, τηλ.: 210 6236150, 26260 23991-3

(*) Η δωρεάν διαμονή 2 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα, θα δοθεί στον νικητή της κλήρωσης από το Acadimos Travel με ένα voucher με τις λεπτομέρειες του βραβείου/ταξιδιού. Ο νικητής θα επιλέξει τις ημερομηνίες που επιθυμεί να το πραγματοποιήσει, βάσει διαθεσιμότητας, εκτός εορταστικών περιόδων (πχ. Χριστούγεννα, Πάσχα) και ενδεικτικά έως τις 31/03/2011.



ACADIMOS HOLIDAYS
Με εμπειρία από το 1957, από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα, προσφέρει πληθώρα ταξιδιών για κάθε προορισμό Εξωτερικού και Εσωτερικού. Αναλυτικά, οργανωμένα και μεμονωμένα ταξίδια, εισιτήρια, διαμονή, κρουαζιέρες, πακέτα Spa, επαγγελματικά ταξίδια, οικογενειακές διακοπές, εκδρομές, γαμήλια ταξίδια, θεματικά ταξίδια, κινήτρων, συλλόγων και συνέδρια. Δυνατότητα online κρατήσεων μέσω της εκσυγχρονισμένης ιστοσελίδας τους.
Αθήνα Κεντρικό : Πανεπιστημίου 56, 210 3805211,
Νέα Ερυθραία : Λ. Κηφισίας 375 & Χαριλάου Τρικούπη 121, 210 8000315
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v