Excelsior Hotel: Πολυτέλεια άλλης εποχής στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Art-deco αισθητική, μία πρόσοψη – αρχιτεκτονικό στολίδι, σύγχρονη πολυτέλεια και μίνιμαλ διακόσμηση. Όλα αυτά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου το ανακαινισμένο Excelsior εδώ και ένα χρόνο στέκεται περήφανο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Κτίρια όπως αυτό αποτελούν όαση στο μουντό αστικό τοπίο. Το γωνιακό κτίσμα στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών της Θεσσαλονίκης έχει εκείνον τον αέρα της μεσοπολεμικής αρχιτεκτονικής, που το μετατρέπει σε έναν αξιοποιήσιμο θησαυρό.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και η «ξενοδοχειακή» οικογένεια Τορνιβούκα –με την εμπειρία των Eagles Palace Ουρανούπολης, City Hotel Θεσσαλονίκης και του θρυλικού Mediterannean Palace- και ανέλαβε να ξαναδώσει ζωή στο ξενοδοχείο Excelsior, που χτίστηκε το 1924.

Το κτίσμα στα μέσα του αιώνα μετατράπηκε σε κτίριο γραφείων. Από το περασμένο φθινόπωρο, διατηρώντας αναλλοίωτο το κλασικό εξωτερικό στιλ του κτιρίου, αλλά προσθέτοντας διακριτικές σύγχρονες πινελιές υψηλής αισθητικής στην εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου, το Excelsior άνοιξε ξανά για το κοινό.

Στο πεντάστερο ξενοδοχείο, που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο διαμάντι, τα 34 πολυτελή δωμάτια προσφέρουν ποιοτική διαμονή στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Με βάση το λευκό χρώμα και μικρές διακοσμητικές νότες, οι χώροι του Excelsior μοιάζουν λουσμένοι στο φως και παραπέμπουν σε παριζιάνικη ατμόσφαιρα με μοντέρνο αέρα.

Τα δωμάτια έχουν όλες τις ανέσεις που ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων οφείλει να διαθέτει, ενώ η υπηρεσία καθαρισμού φροντίζει για την καθαριότητα σας δύο φορές την ημέρα. Ο χώρος υποδοχής κλέβει την παράσταση με το φωτιστικό έργο τέχνης που δεσπόζει, ενώ το clue του Excelsior είναι το bar-restaurant του, το οποίο έχει μετατρέψει την όμορφα φωτισμένη γωνία της Μητροπόλεως σε στέκι στιλάτης καλοφαγίας της πόλης.

Μία ανάσα από την πλατεία Αριστοτέλους, από τα Λαδάδικα και από την πλέον ζωντανή πλευρά της πόλης –την περιοχή Συγγρού-Βαλαωρίτου-, το Excelsior ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να «αλώσουν» την πόλη της διασκέδασης, έχοντας ως βάση ένα εκ των ομολογουμένως πιο καλόγουστων ξενοδοχείων της χώρας. Η Λεωφόρος Νίκης και η θάλασσα του Θερμαϊκού είναι επίσης κυριολεκτικά ένα βήμα από την περιοχή, ενώ η νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης που θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε δεν χρειάζεται συστάσεις.

Στο Excelsior έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στα 22 δίκλινα δωμάτια, τις οκτώ Junior και τις τέσσερις Excelsior σουίτες. Οι τιμές ξεκινούν από 150 ευρώ ανά βραδιά για το δίκλινο και φτάνουν τα 465 ευρώ για τις πολυτελείς σουίτες για την τρέχουσα περίοδο. Αν προπληρώσετε το ποσό με την κράτησή σας, προσφέρεται έκπτωση 10%.

Excelsior, Μητροπόλεως 23 και Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 021020, 2310 021000.

Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v