Varos Village: Ένα ξενοδοχειακό «χωριό» στο κέντρο της Λήμνου

Στην καρδιά του νησιού του Ηφαίστου, το ξενοδοχείο «Varos Village» αξιοποίησε πέντε ιστορικά κτίρια του οικισμού Βάρος και έφτιαξε μια «γειτονιά» πολυτέλειας που σας προσκαλεί για οικογενειακές διακοπές.
Varos Village: Ένα ξενοδοχειακό «χωριό» στο κέντρο της Λήμνου
Η Λήμνος, δεσπόζοντας στο Αιγαίο ως το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, προικίστηκε από τη φύση και την ιστορία με πλούσιο τουριστικό «οπλοστάσιο». Ωστόσο, δεν είναι γνωστή για την έντονη κοσμική ζωή και το ολονύχτιο ξεφάντωμα. Όσοι επιλέγουν τη Λήμνο για τις ημέρες παραθέρισης που τους αναλογούν ποντάρουν στην ηρεμία και το οικογενειακό κλίμα.

Ιδανικό μέρος για οικογένειες λοιπόν, η Λήμνος έχει πλέον να επιδείξει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα επιπέδου, ακριβώς στο κέντρο του νησιού. Το «Varos Village» αποτελεί μια φρέσκια πρόταση διαμονής στην περιοχή. Εξασφαλίζοντας και ανακαινίζοντας πέντε σημαντικά κτίρια του οικισμού Βάρος, που απέχει 20 λεπτά από την Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού, έφτιαξε ένα ιδιότυπο σύνολο δωματίων που συνδυάζουν την πολυτέλεια με την παράδοση.

Το παλιό σπίτι της Λασκαρινιώς Κάπλα, ή αλλιώς ο τόπος διαμονής των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων μετατράπηκε στο βασικό κτίριο υποδοχής του “Varos”. Το «Πέτρινο» είναι στην ουσία η παλιά κλινική του οικισμού, που πλέον στεγάζει 6 διαμερίσματα με δική τους αυλή, φτιαγμένη από τοπική πέτρα. Το λεγόμενο «Αρχοντικό» ήταν κάποτε η κατοικία του φημισμένου ιατρού της περιοχής Παυλίδη. Πλέον, διατίθεται για την φιλοξενία δέκα οικογενειών που χαίρονται τα γεμάτα λουλούδια παρτέρια του όμορφου κτιρίου.

Το «Μοναστήρι» παραπέμπει σε μοναστηριακή αρχιτεκτονική, με εσωτερικές αυλές που κάποτε απολάμβανε επιφανής έμπορος του νησιού. Τώρα μπορείτε να το απολαύσετε κι εσείς, επιλέγοντας κάποιο από τα ευρύχωρα διαμερίσματά του. Τέλος, οι «Μουριές» είναι το πέμπτο κτίριο στο οποίο ανέλαβε το «Varos» να δώσει ζωή. Η παλιά μάντρα του χωριού έχει για καμάρι της την αιωνόβια μουριά που ρίχνει τη σκιά της στην αυλή.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα φρόντισε να δημιουργήσει και την «Λήμνια Γη» για να προσφέρει στους πελάτες του τις απαραίτητες εγκαταστάσεις που μετατρέπουν την απλή διαμονή σε πολυτελή αναψυχή. Πισίνα, ταβέρνα και ιδιωτική παραλία συμπληρώνουν ένα παζλ καλοπέρασης για εσάς και την οικογένειά σας.

Ασφαλώς, οι διακοπές σας στη Λήμνο δεν θα ήταν ολοκληρωμένες αν δεν είχατε τη δυνατότητα να τριγυρίσετε σε όλες τις περιοχές και τα αξιοθέατα του ιστορικού νησιού. Από την ιδανική για εξορμήσεις θέση του «Varos», μπορείτε να ξεναγηθείτε σε όσα έχει να επιδείξει η ομηρική «ανεμόεσσα».

Από τις τουριστικές παραλίες στο Πλατύ, στο επιβλητικό Κάστρο του Ανδρόνικου Α’ Κομνηνού, στην «σπηλιά του Φιλοκτήτη», ως και την Πολιόχνη, την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, το νησί με τους χαμηλούς λόφους και τους δροσερούς ανέμους κρύβει πολλές εκπλήξεις που δεν φαίνονται με την πρώτη βόλτα.
Ασφαλώς, θα έχετε άφθονες επιλογές από ταβερνάκια και μαγαζιά για να χαλαρώσετε, όσο δεν θα περιπλανιέστε στα πλακόστρωτα δρομάκια και στα λαξευμένα από τον χρόνο φυσικά τοπία.

Το «Varos Village Hotel» ολοκληρώνει το δελεαστικό πακέτο για οικογενειακή εξόρμηση, με την προσφορά του για τον φετινό Αύγουστο. Η τιμή για ένα διαμέρισμα 4 ατόμων με ημιδιατροφή είναι στα 200 ευρώ τη βραδιά. Αυτή την εποχή οι τιμές κυμαίνονται στα 115 ευρώ για το superior δίκλινο ως και τα 205 ευρώ για μια πολυτελή σουίτα.

«Varos Village Hotel», παραδοσιακός οικισμός Βάρος Λήμνου, τηλ: 22540-31728

Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v