Villa Selena: Πεντάστερη Σύρος

Ένα νεοκλασικό αρχοντικό ανοίγει τις πύλες του στην Ερμούπολη, και περιμένει να φιλοξενήσει τα πιο ιδιαίτερα weekends μας σε πολυτελή δωμάτια με χειροποίητα έπιπλα – αντίκες και πολυτέλεια πέντε αστέρων.
Villa Selena: Πεντάστερη Σύρος
Στην καρδιά της Ερμούπολης, στην πανέμορφη γειτονιά Βαπόρια, ένα boutique hotel που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του, φέρνει αέρα πέντε αστέρων στην κυκλαδίτικη πρωτεύουσα. Το Villa Selena στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο, ακριβώς πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον περίτεχνο τρούλο του οποίου κοιτάζουν στα… μάτια τα μπαλκόνια κάποιων δωματίων.

Η minimal πολυτέλεια των δωματίων ισορροπεί έξυπνα ανάμεσα στην παράδοση και το σύγχρονο design. Περίτεχνοι πολυέλαιοι κρέμονται πάνω από κρεβάτια – αντίκες, γυάλινα πορτατίφ ακουμπούν σε απλούστατα ξύλινα κομοδίνα, λευκά μάρμαρα κάνουν ιδιαίτερη αντίθεση με τα πήλινα γλαστράκια στα περβάζια των παραθύρων. Τα δραματικά χρώματα στους τοίχους –σκούρο μπορντό, μπλε ραφ, λαδί με νερά– ολοκληρώνουν την ιδιαίτερη εικόνα των δωματίων.

Καθένα από τα πέντε συνολικά δωμάτια –τέσσερα δίκλινα και μία σουίτα– είναι ξεχωριστό, διακοσμημένο με το δικό του, ιδιαίτερο στυλ, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τη διάθεσή σας το σκηνικό που θα φιλοξενήσει το επόμενο weekend σας. Όλα τα δωμάτια απολαμβάνουν μοναδική θέα στη θάλασσα και την πόλη από τα μπαλκονάκια τους. Οι παροχές τους είναι ό,τι ακριβώς θα περιμένατε από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων: περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, mini bar, room service, πρόσβαση στο internet, και καλλυντικά Bvlgari στο μπάνιο.

Στην εντυπωσιακή ταράτσα, η οποία απολαμβάνει πανοραμική θέα στα αρχοντικά της Ερμούπολης και το γαλάζιο του Αιγαίου, θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με νοστιμιές από τον μπουφέ του πρωινού. Εδώ θα επιστρέψετε και μετά τις βόλτες σας, για ένα τελευταίο ποτό με φόντο τα φώτα της πόλης.

Όταν καταφέρετε να απαρνηθείτε το ειδυλλιακό περιβάλλον του ξενοδοχείου, θα βολτάρετε στην πόλη, για να θαυμάσετε το εντυπωσιακό Δημαρχείο πάνω στην πλατεία Μιαούλη, το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής θέατρο Απόλλων -μικρογραφία της σκάλας του Mιλάνου.

Το βράδυ, θα ανηφορίσετε προς την Άνω Σύρο, με τα στενά σοκάκια και τα παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια, για να πιάσετε θέση σε κάποιο από τα εξαιρετικά ταβερνάκια για γευστικά ταξίδια με εκπληκτική θέα στο λιμάνι. Το σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη είναι ένα διάσημο αξιοθέατο της Άνω Σύρου, ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε και μία επίσκεψη στην πλέον αρχοντική Ποσειδωνία, το θέρετρο των άλλοτε αριστοκρατών του νησιού, με τις εντυπωσιακές επαύλεις.

Για τις βουτιές σας, σημειώστε την ερημική παραλία Κόμιτο, στην οποία τα αρμυρίκια προσφέρουν φυσική σκιά, και το Δελφίνι με τα πεντακάθαρα νερά και την άμμο που χρυσαφίζει κάτω από τις ακτίνες του κυκλαδίτικου ήλιου.

Το Villa Selena λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό τον Αύγουστο ξεκινούν από 160 ευρώ, ενώ για τις σουίτες από 230 ευρώ.

Η.Κ.

Villa Selena, Μπαμπαγιώτου 1, Ερμούπολη, Σύρος, τηλ.: 22810 86007
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v