Medieval Castle Suites: Ο Μεσαίωνας μυρίζει μαστίχα

Στο μαστιχοχώρι των Μεστών, οι σουίτες του Μεσαιωνικού Κάστρου προσφέρουν ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής σε όσους επιλέξουν το νησί της μαστίχας για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.
Medieval Castle Suites: Ο Μεσαίωνας μυρίζει μαστίχα
Από τα πιο «διάσημα» μαστιχοχώρια μαζί με το Πυργί, τα ιδιαίτερα Μεστά είναι ένας μεσαιωνικός οικισμός χτισμένος εξολοκλήρου μέσα σε τείχη, με μία μοναδική είσοδο και μία έξοδο. Η αρχιτεκτονική τους δομή στηρίζεται στην ύπαρξη ενός υψηλού κεντρικού πύργου, όπου γύρω του απλώνεται το μεσαιωνικό χωριό, φτιάχνοντας έτσι ατμόσφαιρα που γυρνά τον επισκέπτη αρκετούς αιώνες πίσω.

Ιδανική επιλογή διαμονής εδώ, το πλήρως ενσωματωμένο στο κλίμα και την αρχιτεκτονική του χωριού Medieval Castle Suites. Αποτελείται από 14 ειδικά διαμορφωμένες σουίτες, οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες μέσα στο χωριό, συνδυάζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις με την ατμοσφαιρική διαμονή σε έναν τόπο που από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα δεν έχει πάψει να κατοικείται.

Είναι χτισμένες έτσι ώστε να ενσωματώνονται αρμονικά στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του χωριού, χωρίς όμως να χάνουν τον ξεχωριστό, αυτόνομο χαρακτήρα τους. Η καθεμιά έχει την δική της, ξεχωριστή διακόσμηση, προσεγμένη μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε να μην ξεφεύγει από το μεσαιωνικό στυλ του χωριού.

Πέτρινοι τοίχοι, ατμοσφαιρικός φωτισμός, άνετα διπλά κρεβάτια και καθιστικό, συνθέτουν την εσωτερική διακόσμηση των δωματίων, η οποία σε συνδυασμό με τα όμορφα πέτρινα μπαλκονάκια και τις διάσπαρτες φυτεμένες βουκαμβίλιες δημιουργεί ένα ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο περιβάλλον διαμονής.

Εκτός από την προσεγμένη επίπλωση, τα δωμάτια διαθέτουν τηλέφωνο, δορυφορική τηλεόραση, φαξ, μπάνιο, κουζινάκι, σεσουάρ, μίνι μπαρ, data port και εφ’ όσον εσείς το ζητήσετε υπολογιστή και ασύρματη σύνδεση στο Ίντερνετ. Το ξενοδοχείο επιτρέπει την είσοδο σε κατοικίδια, ενώ διαθέτει ειδικές θυρίδες ασφαλείας, καθώς και βρεφικές κούνιες.
 
Το πρωινό και τα υπόλοιπα γεύματα σερβίρονται στον μικρό, ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο της υποδοχής, αλλά αν θέλετε να αλλάξετε λίγο παραστάσεις δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποιο από τα κουκλίστικα εστιατόρια που βρίσκονται στην γραφική πλατεία του χωριού και τα οποία λειτουργούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Καθ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στα Μεστά, διοργανώνονται πολιτιστικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις, ενώ δεν λείπουν και οι επισκέψεις από διάσημους καλλιτέχνες. Μέσα στον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα «Χίος, χάραξη, χαρακτική» μαζί με τα εγκαίνια του καινούργιο εργαστηρίου χαρακτικής στα Μεστά, καθώς και συναυλία με τον Ορφέα Περίδη και την «Φωτοβολίδα» του να φωτίζει τους δρόμους του μεσαιωνικού χωριού. Τον Αύγουστο ντόπιοι τεχνίτες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα πραγματοποιηθούν μαθήματα παραδοσιακών χορών παραμονή της γιορτής της σούμας και της γιορτής των ψαράδων. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
 
Οι τιμές για τις σουίτες ξεκινούν από 70€ και αυξάνονται ανάλογα με το μέγεθος των δωματίων. Αν κλείσετε δωμάτιο online, επωφελείστε της έκπτωσης 20% στις τιμές.

Mesta Medieval Castle Suites Hotel
Μεστά, Χίος
Τηλ: 22710 76345
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v