Ο Μύλος: Με θέα στους… ανέμους της Κιμώλου

Στο «νησί των Κουρσάρων», τη γοητευτική Κίμωλο, ένας παραδοσιακός ανεμόμυλος του 1852 διαμορφώνεται σε boutique hotel πέντε δωματίων, για να φιλοξενήσει τα πιο ρομαντικά καλοκαιρινά weekends μας στην άγονη γραμμή.
Ο Μύλος: Με θέα στους… ανέμους της Κιμώλου
Σε ένα από τα τελευταία ανέγγιχτα από τον μαζικό τουρισμό Κυκλαδονήσια, τη λιλιπούτεια Κίμωλο, ένας αυθεντικός παραδοσιακός ανεμόμυλος του 1852 ανακαινίζεται και μεταμορφώνεται σε boutique hotel, έτοιμο να φιλοξενήσει ονειρεμένα weekends με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Στο δρόμο ανάμεσα στο μοναδικό χωριό του νησιού –που εδώ λέγεται Χωριό, και όχι Χώρα– και το λιμάνι, την Ψάθη, ο Μύλος, που οι παλαιότεροι επισκέπτες της Κιμώλου θα θυμούνται ως «Μύλο του Γιατρού», απολαμβάνει πανοραμική θέα στον βγαλμένο από άλλη εποχή όρμο της Ψάθης και την αιγαιοπελαγίτικη απεραντοσύνη.

Η φετινή ανακαίνιση διατηρεί ανέπαφη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του ανεμόμυλου, εκμεταλλευόμενη τα εγγενή χαρακτηριστικά του: ολόλευκες επιφάνειες, ευθείες γραμμές και χτιστοί καναπέδες παντρεύονται με χρωματιστές λεπτομέρειες, αέρινα υφάσματα, και καθρέφτες. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός αναλαμβάνει να τα δέσει όλα σε ένα ρομαντικό αποτέλεσμα.

Δύο μεγάλες σουίτες και τρία πολυτελή δωμάτια, το καθένα με το δικό του όνομα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, συναποτελούν το μικρό, cozy ξενοδοχείο. Ξεχωρίζουμε το Απάγγειο, με το χτιστό, διπλό κρεβάτι και το σαλονάκι με τους καναπέδες, που μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτια για να φιλοξενήσουν δύο επιπλέον άτομα, και το Αγνάντιο, όνομα και πράγμα, με την ασυναγώνιστη θέα από το βεραντάκι του.

Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται αυτόνομος κλιματισμός, καλωδιακή τηλεόραση με επίπεδη οθόνη και δυνατότητα προβολής DVD και μουσικής μέσω USB, ασύρματο internet, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο, πλήρως εξοπλισμένο mini bar και σεσουάρ μαλλιών. Όλα τα δωμάτια έχουν τη δική τους, χαριτωμένη βεράντα με χτιστά καναπεδάκια, για να απολαμβάνετε τον καφέ ή το πρωινό σας με θέα στη θάλασσα ή το χωριό.

Αγαπημένη λεπτομέρεια, το πρωινό που σερβίρεται από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, ό,τι ώρα επιλέξετε, είτε στο café bar του Μύλου είτε –ακόμα καλύτερα– στη βεράντα του δωματίου σας. Το ξενοδοχείο διαθέτει, ακόμη, ιδιωτικό parking, ενώ οι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν τη μεταφορά σας από και προς το λιμάνι της Κιμώλου ή της Μήλου, ή το αεροδρόμιο της Μήλου.

Όταν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από το δωμάτιο και το μπαλκονάκι σας, θα ανηφορίσετε προς το Χωριό, για να χαθείτε στο λαβύρινθο των ασβεστωμένων, ζωγραφιστών καλντεριμιών του, θα βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά της Αλυκής, των Πράσσων και του Καλαμίτσι και θα ανακαλύψετε ένα νησί μοναδικό στην απλότητά του.

Ο Μύλος υποδέχεται τους επισκέπτες του από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο. Οι τιμές, περιλαμβανομένου πρωινού, ξεκινούν από 80 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο και από 160 ευρώ για το Στρόγγυλο, τη μεγαλύτερη εκ των δύο σουιτών, που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα.
 
Η.Κ.

Ο Μύλος, Κίμωλος, τηλ.: 22870 51554, 6951923816
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v