Κτήμα Ζαντίδη: Αντίπαρος on the rocks

Απλωμένοι στην παραλία Γλύφα , οι παραδοσιακοί ξενώνες του Κτήματος Ζαντίδη αποτελούν ιδανική εναλλακτική για όσους έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του camping στην μικρή αδερφούλα της Πάρου.
Κτήμα Ζαντίδη: Αντίπαρος on the rocks
Απέχοντας μόλις δέκα λεπτά με το ferry από την Πάρο, η Αντίπαρος είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο... μακριά από την γειτόνισσά της, τουλάχιστον όσον αφορά τον χαρακτήρα της. Εδώ η κατάσταση είναι πολύ πιο «χύμα» και το νησί το καλοκαίρι βουλιάζει κυριολεκτικά από μεγάλες και μικρές παρέες που κατασκηνώνουν στο διάσημο camping, βολτάρουν στα σοκάκια της και διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα γραφικά της μπαράκια. Η Αντίπαρος ενδείκνυται και για «χαλαρές», ήρεμες διακοπές, ιδιαίτερα αν επιλέξετε να μείνετε σε απόσταση... ασφαλείας από το πολύβουο κέντρο του χωριού.

Αν λοιπόν, φέτος αποφασίσατε να αφήσετε τον εξοπλισμό του camping στο σπίτι και αναζητάτε μια λιγότερο «χύμα» ή περισσότερο πολυτελή και παράλληλα άνετη εναλλακτική, τότε οι ξενώνες του Κτήματος Ζαντίδη χτισμένοι πάνω στην παραλία Γλύφα αποτελούν ιδανική επιλογή για παρέες, αλλά και ζευγάρια, μιας και μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο μέχρι τέσσερα άτομα.

Η αρχιτεκτονική των κτιρίων βασίζεται ως επί το πλείστον στην χρήση της πέτρας και του ξύλου, ξεφεύγοντας κάπως από το «νησιώτικο» στυλ του χωριού της Αντιπάρου. Το μεράκι των ιδιοκτητών του κυρίου Στάυρου και της κυρίας Αρμελίνας, δημιούργησε ένα όμορφο συγκρότημα κτιρίων, το οποίο περιβάλλεται από κήπους με φοίνικες και διαθέτει μοναδική θέα στην παραλία. Η εξωτερική του όψη συμπληρώνεται από τα καλοφτιαγμένα περβάζια και ένα όμορφο ψηφιδωτό το οποίο καλύπτει τον χώρο μπροστά από τους ξενώνες.

Ο καθένας από τους επτά ξενώνες του συγκροτήματος διαθέτει δύο ανεξάρτητα δωμάτια, με ξεχωριστές εξωτερικές εισόδους, τα οποία επικοινωνούν και μεταξύ τους με εσωτερικές πόρτες.

Το ένα δωμάτιο είναι το κυρίως υπνοδωμάτιο και διαθέτει διπλό κρεβάτι, αυτόνομο κλιματισμό και συνδρομητική τηλεόραση LCD, ενώ το δεύτερο ανάλογα με τον ξενώνα που θα επιλέξετε, μπορεί να είναι είτε καθιστικό είτε δεύτερο υπνοδωμάτιο με μονό, διπλό ή δύο μονά κρεβάτια. Στον χώρο του δεύτερου δωματίου υπάρχουν επίσης αυτόνομος κλιματισμός και συνδρομητική τηλεόραση, ώστε να μην μείνει κανείς από την παρέα παραπονεμένος.

Η διακόσμηση τους είναι λιτή, με τους πέτρινους τοίχους και τα ξύλινα τραπέζια να δημιουργούν παραδοσιακή, αλλά και παράλληλα μοντέρνα αίσθηση. Έχουν άνετες βεράντες και μεγάλα παράθυρα που χαρίζουν απλόχερα φοβερή θέα στην θάλασσα, καθώς και ιδιωτικό BBQ για non stop παρεΐστικο ψήσιμο στην θράκα, συντροφιά με το θαλασσινό αεράκι.

Στις υπόλοιπες παροχές των ξενώνων περιλαμβάνεται ηχοσύστημα Hifi, κουζίνα, ψυγείο, βραστήρας, τοστιέρα, αυτόνομο μπάνιο, στεγνωτήρας μαλλιών, σίδερο με σιδερώστρα, καθώς και προσωπικό parking.

Οι τιμές μέχρι τις 24 Ιουλίου είναι 90€ για δύο άτομα και 100€ για περισσότερα από δύο άτομα, ενώ από 25 Ιουλίου μέχρι 24 Αυγούστου είναι 150€ για δύο άτομα και 180€ για παρέες άνω των δύο ατόμων.

Κτήμα Ζαντίδη: Γλυφά, Αντίπαρος. Τηλ: 22840-61706, 210-4253633, 6941-404050.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v