Pet friendly ξενοδοχεία: Καταλύμματα που σας... κουνούν την ουρά

Από αγροτουριστικές φάρμες όπου θα κάνουν νέους φίλους, μέχρι 5άστερα ξενοδοχεία με κήπους για να παίζουν, δέκα ξενοδοχεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που δέχονται, μαζί με εσάς, να φιλοξενήσουν και τα ζωάκια σας.
Pet friendly ξενοδοχεία: Καταλύμματα που σας... κουνούν την ουρά
της Ηρώς Κουνάδη

Τα ξενοδοχεία κατοικιδίων δεν είναι η καλύτερη λύση –ποιος θέλει να κλείσει το ζωάκι του για δύο εβδομάδες σε κλουβί;– και οι φίλοι – pet sitters που ταΐζουν τους τετράποδους φίλους σας τα Σαββατοκύριακα που λείπετε δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα να κάνουν το ίδιο για δεκαπέντε μέρες. Κάπου εκεί είναι που αρχίζει η απέλπιδη αναζήτηση ξενοδοχείων που θα δεχτούν, μαζί με εσάς, να φιλοξενήσουν κι έναν συνταξιδιώτη με ουρά.

Αγροτουριστικά καταλύματα με φάρμες και άλλα ζωάκια για να κάνουν παρέα, παραδοσιακοί ξενώνες με μεγάλους κήπους στους οποίους θα παίζουν ανενόχλητα, ακόμα και lux ξενοδοχεία με πισίνες και spa δέχονται μετά χαράς τα κατοικίδιά σας. Δε μας πιστεύετε; Ιδού δέκα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα.

Logothetis Organic Farm
Βασιλικός, Ζάκυνθος, τηλ.: 26950 35106
από 70 ευρώ το δίκλινο

Η αγάπη των ιδιοκτητών για τη φύση δε θα μπορούσε παρά να μεταφράζεται σε ένα φιλόξενο όσο και ειδυλλιακό περιβάλλον για τους τετράποδους συνταξιδιώτες σας. Ένα καταπράσινο κτήμα 700 στρεμμάτων με δώδεκα κουκλίστικα σπιτάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως τέσσερα άτομα, μαζί με τα κατοικίδιά τους, το Logothetis Organic Farm αποτελεί την ιδανική πρόταση για διακοπές κοντά στη φύση. Στην τιμή των σπιτιών περιλαμβάνονται mountain bikes, ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν να σας προτείνουν πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ιππασία και water sports, για να «γεμίσετε» τις διακοπές σας.

Notos Hotel
Καρδαμύλη, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, τηλ.: 27210 73730
από 95 ευρώ το studio για δύο άτομα

Ρομαντικά διακοσμημένα studios και διαμερίσματα σε παλ αποχρώσεις, σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Πελοποννήσου, περιμένουν να φιλοξενήσουν εσάς και τα ζωάκια σας –με την προϋπόθεση, όπως μας είπαν, να μην τα αφήνετε μόνα στο ξενοδοχείο όταν φεύγετε. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει το δικό του πλήρως εξοπλισμένο κουζινάκι, καθώς και μπαλκόνι ή βεράντα.

Οι Κηφήνες του Αιγαίου
Φολέγανδρος, τηλ.: 22860 41274
από 55 ευρώ το δίκλινο τον Ιούνιο, 110 ευρώ Ιούλιο και Αύγουστο

Χαρακτηριστικά κυκλαδίτικο, με τις παραδοσιακές καμάρες του, τα χτιστά κρεβάτια, τις γκριζωπές πλάκες και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, το «Κηφήνες του Αιγαίου» είναι μία από τις καλύτερες επιλογές διαμονής στη Φολέγανδρο. Στα highlights των ευρύχωρων δωματίων, η απερίσπαστη θέα στη θάλασσα. Τα ζωάκια σας είναι ευπρόσδεκτα εδώ. 

Thea Studios
Φηρά, Σαντορίνη, τηλ.: 22860 25357
από 65 ευρώ το studio μέχρι τα μέσα Ιουλίου, 90 ευρώ την high season

Σε μια ήσυχη τοποθεσία, δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο των Φηρών, το Thea Studios αποτελεί μία από τις καλύτερες value for money επιλογές διαμονής στη Σαντορίνη. Τα studios και τα διαμερίσματα του συγκροτήματος είναι πλήρως εξοπλισμένα με κουζινάκι, ψυγείο, δορυφορική τηλεόραση και wi-fi internet, μεταξύ άλλων. Οι τετράποδοι συνταξιδιώτες σας θα εκτιμήσουν την αυλή και τους ηλιόλουστους κοινόχρηστους χώρους, ενώ εσείς θα απολαμβάνετε τις πρώτες βουτιές της ημέρας στην πισίνα.

Μπελαίικο
Στεμνίτσα, Αρκαδία, τηλ.: 27950 81286
95 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τη high season

Είναι ένας από τους πλέον φημισμένους ξενώνες στην Αρκαδία, και όχι άδικα. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, οι ολάνθιστες αυλές, τα χαριτωμένα δωμάτια, το λαχταριστό, σπιτικό πρωινό και οι παροχές που περιλαμβάνουν από σεσουάρ και CD player μέχρι επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία, το καθιστούν εξαιρετική επιλογή. Τα ζωάκια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να κάνετε κράτηση εγκαίρως, ώστε να εξασφαλίσετε δωμάτιο με ανεξάρτητη είσοδο και ιδιωτική αυλή για να παίζουν ανενόχλητα.

Αιγιαλίς
Αιγιάλη, Αμοργός, τηλ.: 22850 73393
160 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και χρήση των υπηρεσιών spa (xamam, σάουνα και γυμναστήριο) και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, για τη high season

Ένα lux ξενοδοχείο, χωρίς κραυγαλέες πολυτέλειες, που αγαπά όσο κι εσείς τα κατοικίδιά σας. Προσθέστε στο «πακέτο» τις παροχές –που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δορυφορική τηλεόραση και χρήση των εγκαταστάσεων spa και γυμναστηρίου χωρίς έξτρα χρέωση– και την μοναδική του θέα στο απέραντο… γαλανόλευκο της Αιγιάλης, και σας προκαλούμε να σκεφτείτε τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε –εκτός από χαμηλότερες τιμές.

Αρχοντικό του Γερο-Φώτη
Λάκκα, Αίγιο, τηλ.: 26910 94333
55 ευρώ το δίκλινο τη high season (συν 6€ κατ’ άτομο για το πρωινό)
Ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα αναπαλαιώθηκε για να μετατραπεί σε έναν παραδοσιακό ξενώνα, που ισορροπεί μεταξύ… ουρανού και θάλασσας. Κτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων, ανάμεσα σε ελαιώνες, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τις δύο ομορφότερες παραλίες της περιοχής –την Άκολη και τα Σελιανίτικα– το Αρχοντικό του Γερο-Φώτη προσφέρει όμορφα διακοσμημένα δωμάτια –highlight τα σφυρήλατα κρεβάτια και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός– με όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις. Το πρωινό είναι σπιτικό, παρασκευασμένο από τοπικά προϊόντα. 

Saint John 
Άγιος Ιωάννης, Λευκάδα, τηλ.: 26450 24735
από 45 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

Μιαν ανάσα από την υπέροχη αμμουδιά του Αγίου Ιωάννη, στο όνομα της οποίας ορκίζονται οι surfers, τα απλά, περιποιημένα studios Saint John περιμένουν να φιλοξενήσουν εσάς και τα κατοικίδιά σας. Στις παροχές των studios περιλαμβάνονται πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, air condition, τηλεόραση και σεσουάρ, ενώ όλα διαθέτουν και μεγάλα μπαλκόνια. 

Lydia Hotel
Νέα πόλη, Ρόδος, τηλ.:
από 60 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

Με ιστορία που μετρά σχεδόν σαράντα χρόνια, και πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο, το Lydia Hotel είναι ένα arty ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης της Ρόδου. Συνδυάζοντας τις παροχές ενός city hotel με έναν φροντισμένο κήπο, τον οποίο θα λατρέψουν τα κατοικίδιά σας, εγγυάται μοναδικά weekends στο νησί των ιπποτών. Σημειώστε, επίσης, ότι απέχει μόλις διακόσια μέτρα από τα τείχη της ατμοσφαιρικής μεσαιωνικής πόλης. 

Ελαιώνας της Γέρας
Γέρα, Λέσβος, τηλ.: 6947449615
από 70 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Τέσσερις παραδοσιακοί ξενώνες μοιράζονται τον ίδιο κατάφυτο ελαιώνα εννέα στρεμμάτων. Τα πέτρινα σπιτάκια ακολουθούν τις επιταγές της τοπικής αρχιτεκτονικής, ενώ εξοπλίζονται με όλες τις σύγχρονες παροχές και ανέσεις –air condition, τηλέφωνο και τηλεόραση, μεταξύ άλλων. Στη φάρμα του Ελαιώνα τα ζωάκια σας θα παίζουν ανενόχλητα, κάνοντας νέους φίλους, ενώ εσείς μπορείτε να διαλέξετε από μια πληθώρα αγροτουριστικών δραστηριοτήτων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v