Ξενώνας «Πιθάρια»: «Cosy» παράδοση στην Ρούμελη

Μαγευτική θέα, παραδοσιακή ατμόσφαιρα, κουκλίστικη εμφάνιση. Τρεις λόγοι για να επισκεφτούμε τον γοητευτικό ξενώνα στην Ανατολική Φθιώτιδα.
Ξενώνας «Πιθάρια»: «Cosy» παράδοση στην Ρούμελη
Γνωστή από τα αρχαία χρόνια σαν «Κρεμαστή Λάρισα», η περιοχή της Πελασγίας αποτελεί έναν «πολύχρωμο» προορισμό, όπου το γαλάζιο της θάλασσας μπλέκεται με το πράσινο και το καφέ της στεριάς, εξασφαλίζοντας όμορφες συνθήκες διαμονής στον επισκέπτη.

Διαθέτει λίγο απ’ όλα: και ιστορικά μνημεία, και όμορφες αμμουδιές και επιβλητικά κάστρα και ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλα τα γούστα. Στην άκρη της λοιπόν, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με θέα την θάλασσα, τον κάμπο και τον λόφο του Κάστρου, χτίστηκε ο ξενώνας «Πιθάρια», ένας τόπος διαμονής για κάθε εποχή του χρόνου.

Χιονισμένος χειμώνας με το μάζεμα της ελιάς, αποκριάτικη άνοιξη με το καρναβάλι και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, Καθαρά Δευτέρα με χαρταετό, Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα με το σούβλισμα του οβελία, καλοκαίρι με τις ηλιόλουστες παραλίες: όποια περίοδο και αν επιλέξετε για να επισκεφτείτε τα «Πιθάρια», το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας ανταμείψουν.

Ο ξενώνας διαθέτει δέκα δίκλινα δωμάτια με όμορφη θέα στον λόφο του Κάστρου, τα οποία είναι στο σύνολό τους διακοσμημένα με βάση την πέτρα και το ξύλο. Λιτά και με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, θα σας φιλοξενήσουν αξιοπρεπώς καθ’ όλη την διάρκεια της διαμονής σας στο όμορφη αυτή περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Άξια αναφοράς είναι και η ποικιλία των πιάτων που θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Με παραδοσιακές συνταγές όπως κόκορας κρασάτος, αρνάκι φρικασέ, κυνήγια της περιοχής όπως αγριογούρουνο και λαγός στιφάδο, ψητές τσίχλες και μια μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά και φρέσκα ψάρια, είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνετε – γευστικά – παραπονεμένοι. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε επίσης, τις χειροποίητες πίτες τους, με ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής και τα ολόφρεσκα λαχανικά από ντόπια μποστάνια. Ο ξενώνας διαθέτει και φούρνο, απ’ όπου μπορείτε να προμηθεύεστε καθημερινά ολόφρεσκο ζυμωτό ψωμί.

Τα «Πιθάρια» είναι το μοναδικό Αγροτουριστικό κατάλυμα της περιοχής. Έχει χτιστεί ακριβώς δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγιάς, αποτελώντας ιδανικό χώρο και για την διοργάνωση εκδηλώσεων όπως βαπτίσεις, αρραβώνες, γάμοι και παιδικά πάρτι.

Χρησιμοποιώντας τέλος, τον ξενώνα σαν ορμητήριο μπορείτε να προγραμματίσετε εξορμήσεις στις γειτονικές περιοχές, οι οποίες παρουσιάζουν έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η Μονή Αγίου Γεωργίου στους Μύλους με τον διπλό σταυρό στην είσοδο και το ξύλινο τέμπλο της που μεταφέρει στην εποχή των Κομνηνών τον 12ο αιώνα, η Μονή του Αγίου Ραφαήλ στο Αχλάδι, και οι Μονές της Παναγιάς Ξενίας στα σύνορα του νομού με την Μαγνησία, είναι ιδανικές επιλογές.

Αν δεν θέλετε να... μονάσετε, τότε δεν έχετε παρά να οργανώσετε μονοήμερες εκδρομές στο κοντινό Πήλιο ή τον Βόλο, στο Καρπενήσι ή ακόμα και στην Εύβοια με καραβάκι από την περιοχή της Γλύφας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον δήμο Πελασγίας θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Για ένα δίκλινο θα πληρώσετε από 50€ μέχρι 100€ με πρωινό.

Ξενώνας Πιθάρια
Πελασγία
Τηλέφωνο: 6976978922
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v