Mama Nena: Το charming hotel των Χανίων ανοίγει τις πόρτες του

Στην καρδιά του παλαιού λιμανιού των Χανίων, ένα σπίτι με ιστορία αναπαλαιώνεται για να μετατραπεί σε ένα ρομαντικό ξενώνα τριών δωματίων. Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό του in2life και του VisitHotels.gr για να ζήσετε ένα παραμυθένιο Σαββατοκύριακο.
Mama Nena: Το charming hotel των Χανίων ανοίγει τις πόρτες του
* O νικητής του διαγωνισμού "Mama Nena Hotel" στα Χανιά της Κρήτης είναι ο κ. Απόστολος Μοσχηδιού, ο οποίος έχει ήδη ενημερωθεί με προσωπικό e-mail. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Στην παλιά πόλη των Χανίων, στην καρδιά του παλαιού λιμανιού, ένα παραδοσιακό αρχοντικό η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη του Μεσαίωνα αναπαλαιώνεται για να μετατραπεί σε ένα λιλιπούτειο, πανέμορφο charming hotel τριών δωματίων. Με άπλετη θέα στο φάρο και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από τη μία, και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης από την άλλη, τα δωμάτια του Mama Nena περιμένουν να φιλοξενήσουν τα ρομαντικότερα weekends μας.

Διατηρώντας ανέπαφα πολλά από τα retro στοιχεία της διακόσμησής του, όπως τα ξύλινα ταβάνια με τα εξωτερικά δοκάρια, τα ξύλινα σκαλιστά έπιπλα και τα σφυρήλατα πορτατίφ, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση στον χώρο. Κάτι τέτοιο ήταν πολύ σημαντικό, αφού το σπίτι ήταν το πατρικό της γιαγιάς και η ιστορία του συνυφάνθηκε με τις ζωές τεσσάρων γυναικών της οικογένειας: της προγιαγιάς, των δύο γιαγιάδων και της μητέρας των σημερινών ιδιοκτητών.

Η παράδοση και η σπιτική θαλπωρή της μικρής οικογενειακής επιχείρησης παντρεύονται έξυπνα με την πολυτέλεια και το σύγχρονο design, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δε γίνεται υπερβολικό. Αγαπημένη λεπτομέρεια, τα χρώματα των τοίχων –που κινούνται στις αποχρώσεις του κόκκινου, του μπορντό και του σάπιου μήλου σε κάποια δωμάτια, και στους «ψυχρούς» τόνους του γκρι σιέλ σε άλλα.

«Θέλουμε να κρατάμε την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα, διατηρώντας παράλληλα το σπιτικό κλίμα» λέει η κ. Ελένη Κοντουδάκη, συνιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. «Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2009, με –αναμενόμενα– μειωμένη τουριστική κίνηση. Αισιοδοξούμε, όμως, για το καλοκαίρι. Προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένων των συνθηκών».

Η cozy, «σπιτική» αίσθηση είναι που κάνει το Mama Nena να ξεχωρίζει: σπιτικές μαρμελάδες και άλλα χειροποίητα εδέσματα φτιαγμένα από τη μαμά Νένα αυτοπροσώπως και φρούτα από τον κήπο γεμίζουν κάθε πρωί το μεγάλο ξύλινο τραπέζι της κουζίνας, η οποία έχει μετατραπεί σε κοινόχρηστο χώρο – αίθουσα πρωινού, ενώ ο μικρός αριθμός και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των δωματίων εξασφαλίζει την αίσθηση ότι δε βρίσκεστε σε ένα απρόσωπο ξενοδοχείο.

Ένα δίκλινο δωμάτιο και δύο σουίτες, καθένα σε διαφορετικό όροφο του κτιρίου και διακοσμημένο με το δικό του, ξεχωριστό ύφος, συναποτελούν το Mama Nena. Τα δωμάτια δανείζονται τα ονόματά τους από τις τρεις γυναίκες της οικογένειας που έζησαν στο σπίτι: της προγιαγιάς Αργυρής και των γιαγιάδων Ματίνας και Στέλλας.

Η δίχωρη σουίτα Αργυρή βλέπει από το σαλονάκι της το φάρο, και από το υπνοδωμάτιο τα σοκάκια της παλιάς πόλης. Η δεύτερη σουίτα, Στέλλα, είναι και η ρομαντικότερη: το prive μπαλκονάκι της ατενίζει από ψηλά την παλιά πόλη, ενώ η κρεβατοκάμαρα απολαμβάνει υπέροχη θέα του λιμανιού. Και οι δύο σουίτες μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τέσσερα άτομα.

Το δίκλινο δωμάτιο που πήρε το όνομα της γιαγιάς Ματίνας βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και βλέπει επίσης προς το φάρο και το λιμάνι. Σε όλα τα δωμάτια, το ξύλο, η πέτρα και ο πηλός της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του κτιρίου συνδυάζονται με τα ζεστά χρώματα και τα old fashioned έπιπλα για να δώσουν ένα αποτέλεσμα ρομαντικής κομψότητας και ζεστασιάς.

Το Mama Nena λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 90 ευρώ, ενώ για τις σουίτες από 125 ευρώ, πάντα περιλαμβανομένου του πρωινού. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να νοικιάσετε ολόκληρο το κτίριο σε προνομιακή τιμή, κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες.

Η.Κ.

Mama Nena, Ζαμπελίου 30, Χανιά, τηλ.: 28210 93444
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v