Αργυρίου: Ένας ξενώνας να τον πιεις στο ποτήρι (του κρασιού)

Ένας λιλιπούτειος ξενώνας, ντυμένος με πέτρα και ξύλο, που ευωδιάζει το άρωμα του κρασιού που φυλάσσεται στο κελάρι του, είναι η νέα προσθήκη του Οινοποιείου Αργυρίου, στους πρόποδες του Παρνασσού.
Αργυρίου: Ένας ξενώνας να τον πιεις στο ποτήρι (του κρασιού)
Με τον οινοτουρισμό να αποτελεί τη νέα… up and coming τάση στα weekends αλλά και –γιατί όχι;– τις μάξι αποδράσεις μας, ολοένα και περισσότερα οινοποιεία, αφού άνοιξαν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό, πηγαίνουν τη φιλοξενία ένα βήμα παραπέρα, εγκαινιάζοντας μικρούς, στιλάτους ξενώνες μέσα ή κοντά στις εγκαταστάσεις τους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Οινοποιείο Αργυρίου, στο Πολύδροσο Φωκίδας, που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες έναν ξενώνα έξι δωματίων, ο οποίος δεν κρύβει την αγάπη του για το κρασί.

Πιστός στις αρχές της παραδοσιακής, τοπικής αρχιτεκτονικής, ο ξενώνας υιοθετεί τα στοιχεία εκείνα που προσδιορίζουν το country chic ύφος: «γυμνή» πέτρα σε όλους τους τοίχους –ακόμη και σε εκείνους του μπάνιου–, ξύλινα ταβάνια με εξωτερικά δοκάρια, έπιπλα με μικρές λεπτομέρειες ζωγραφισμένες στο χέρι –αγαπημένη λεπτομέρεια τα κεφαλάρια των κρεβατιών– και κρυφοί, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί να τα αναδεικνύουν.

Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με πιστολάκι μαλλιών, τηλέφωνο, τηλεόραση και mini bar. Δύο από τα δωμάτια του πρώτου ορόφου διαθέτουν και τζάκι. Μεγάλο ατού του επάνω ορόφου είναι, επίσης, η πανοραμική θέα στο χωριό και τις κταπράσινες βουνοπλαγιές του Καλλίδρομου και της Οίτης. Στην κεντρική αίθουσα υπάρχει παροχή ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (wi-fi hotspot), καθώς και μια καλά οργανωμένη μικρή κουζίνα.

Η "έκπληξη" και το highlight του ξενώνα δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το άριστα οργανωμένο κελάρι –ή κατώι, αν το προτιμάτε επί το παραδοσιακότερο– το οποίο φιλοξενεί, σε ιδανικό περιβάλλον, τα κρασιά του Αμπελώνα Αργυρίου. Στην κεντρική αίθουσα του ξενώνα, με το τζάκι και τους cozy καναπέδες, ακριβώς πάνω από το κελάρι, διοργανώνονται τακτικότατα βραδιές οινογνωσίας. Εδώ σερβίρεται και το πρωινό, με τοπικά προϊόντα και σπιτικές λιχουδιές. Εδώ, επίσης, θα χαλαρώσετε με έναν απογευματινό καφέ ή ποτό, επιστρέφοντας από τις βόλτες σας στη γύρω περιοχή.

Αυτή η τελευταία, ανεξερεύνητη εν πολλοίς, αποκλείεται να σας αφήσει να βαρεθείτε. Το Πολύδροσο βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού, στην καρδιά της Κοιλάδας του Βοιωτικού Κηφισού, που ενδείκνυται για ατελείωτες βόλτες αρχαιολογικού, αρχιτεκτονικού και… φυσιολατρικού ενδιαφέροντος.

Ο ξενώνας του Οινοποιείου Αργυρίου λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 90 ευρώ για το απλό δίκλινο και από 100 ευρώ για το δίκλινο με τζάκι –πάντα με πρωινό. Τις καθημερινές, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ισχύει προσφορά δύο διανυκτερεύσεων στην τιμή των 120 ευρώ για το απλό δίκλινο, ή 160 ευρώ για το δίκλινο με τζάκι.

Η.Κ.

Ξενώνας Αργυρίου, Πολύδροσο Παρνασσού, Φωκίδα, τηλ.: 22340 51667, 6932 652415
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v