Poseidonion Grace: Νέο μέλος στην οικογένεια της πολυτελούς αλυσίδας

Ένας νέος, σύγχρονος κύκλος ζωής ξεκινά για το ιστορικό ξενοδοχείο-σημείο αναφοράς των Σπετσών Poseidonion Hotel μετά την συνεργασία του με τον όμιλο Grace Hotels Group. Πολυτελή δωμάτια, ευρύχωρες σουίτες, ένα νέο spa και τρία εστιατόρια μας περιμένουν σ’ ένα χώρο που σέβεται το παρελθόν και απολαμβάνει το παρόν.
Poseidonion Grace: Νέο μέλος στην οικογένεια της πολυτελούς αλυσίδας
Ο Όμιλος Grace Hotels και η Πρωτοβουλία Σπετσών Α.Ε., ανακοίνωσαν πρόσφατα την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας διαχείρισης για το ξενοδοχείο Ποσειδώνιον στις Σπέτσες, που εντάσσει το θρυλικό συγκρότημα στην οικογένεια των Grace Hotels. Το ξενοδοχείο, που εφεξής θα ονομάζεται Poseidonion Grace, δεσπόζει επιβλητικά στη Ντάπια και αποτελεί μέρος της περιουσίας του ιδρύματος «Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών», ενώ είναι δημιούργημα του εθνικού ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου, που στην αρχή του αιώνα, με ευγενές όραμα και αφάνταστη δημιουργικότητα, υλοποίησε έργα μεγάλης πνοής διαμορφώνοντας τις εξελίξεις και την ταυτότητα των Σπετσών.

Η γοητεία του Poseidonion Grace είναι μοναδική. Την οφείλει στα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητά του: την τοποθεσία, την εξαιρετική αρχιτεκτονική του και τη διαδρομή του στο χρόνο, την άρρηκτα δεμένη με την ιστορία των Σπετσών και την αναγέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Με τη νέα συνεργασία το αναγεννημένο Ποσειδώνιο γυρίζει σελίδα. Ονειρεύεται. Δημιουργεί. Εξελίσσεται με όραμα, με ενθουσιασμό και μια νέα δέσμευση εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία της εκλεπτυσμένης απλότητας και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών των Grace Hotels. Mας προσκαλεί.

Σήμερα, περίπου 100 χρόνια μετά, το ξενοδοχείο άνοιξε ξανά τις πόρτες του και καλωσορίζει παλιούς φίλους, αλλά και τις καινούργιες γενιές, που αναζητούν την επαφή, την επικοινωνία, την αναψυχή, την ανάταση. Με σεβασμό στο παρελθόν και την ιστορία του Poseidonion Grace, υλοποιήθηκε ένα εκτενές πρόγραμμα εργασιών αποκατάστασης και λεπτών παρεμβάσεων, με τεχνογνωσία, φαντασία και δημιουργική διαχείριση, προκειμένου το ξενοδοχείο να αποκτήσει ανανεωμένους χώρους και άριστες εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα πολυτέλειας.

Πλέον, τα πενήντα δύο δωμάτια και οι σουίτες στο κλασικό κτίριο και τις νέες πτέρυγες του ξενοδοχείου, διαθέτουν ιδιωτικά μπαλκόνια ή κήπο με πανέμορφη θέα στη θάλασσα. Τα υπόλοιπα δωμάτια, αντικρίζουν τον προαύλιο χώρο του Poseidonion Grace με τη μεγάλη πισίνα και τους τροπικούς φοίνικες.

Η πινελιά των Grace Hotels είναι εμφανής, στην εντυπωσιακή Grace Suite με τα τρία πολυτελή διπλά υπνοδωμάτια, τα ατομικά μπάνια και την τεράστια ιδιωτική βεράντα που «απλώνεται» ειδυλλιακά προς τη θάλασσα. Στη σκεπή του κεντρικού κτιρίου βρίσκεται ο εντυπωσιακός θόλος, που φιλοξενεί από κάτω την “La Cupola”, την ανισόπεδη σουίτα με τα ξύλινα τόξα στην οροφή και τις παστέλ αποχρώσεις, η οποία παραπέμπει σε αναποδογυρισμένο καΐκι. Από το ανανεωμένο Poseidonion Grace δεν απουσιάζει η ρομαντική Honeymoon Suite, που διαθέτει τη δική της πισίνα, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης στα νιόπαντρα ζευγάρια.

Κι επειδή η παράδοση των Σπετσών αναβιώνει μέσα από τις γεύσεις, τα αρώματα και τις μυρωδιές, το Poseidonion Grace καλεί τους λάτρεις της γεύσης να μυηθούν στα μυστικά της κουζίνας με τις ξεχωριστές προτάσεις που προσφέρουν τα τρία εστιατόρια που διαθέτει. Το εστιατόριο «Άνετον», των βραβευμένων Βασίλη Καλύδη και Δημήτρη Φωτόπουλου, συνδυάζει την παραδοσιακή κουζίνα με τις μοντέρνες γεύσεις, ενώ η Brasserie στο μεγάλο μπαλκόνι του ξενοδοχείου προσφέρει ελαφρά εδέσματα με θέα στην θάλασσα. Το καλοκαίρι, το Fusion Restaurant προσφέρει στους επισκέπτες μεγάλη ποικιλία πιάτων από τη διεθνώς φημισμένη ιαπωνική κουζίνα, με απολύτως αγνές πρώτες ύλες από τη φρέσκια πρωινή ψαριά.

Οι κήποι βιολογικής καλλιέργειας εξασφαλίζουν στο Poseidonion Grace, φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα για τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, ενώ κατόπιν συνεννόησης οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν ή ακόμα και να δειπνήσουν στο μοναδικό περιβάλλον τους. Επιπλέον, οι έμπειροι μπάρμαν των Grace Hotels, ετοιμάζουν μια μεγάλη ποικιλία δροσιστικών κοκτέιλ, όπως daiquiri με φρέσκα φρούτα έως το φημισμένο Grace Cocktail. Τέλος, το Spa προσφέρει μια ευρεία γκάμα θεραπειών και προγραμμάτων περιποίησης με ευεργετικά βότανα, μέρος της μακράς παράδοσης του Poseidonion Grace.

Ο κος Philippe Requin, Διευθύνων Σύμβουλος των Grace Hotels στην Ελλάδα, σχολίασε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το Poseidonion Grace στην οικογένεια του Ομίλου μας. Σχεδόν για έναν αιώνα, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί σημείο συνάντησης και φιλοξενίας στις Σπέτσες. Η σημερινή ημέρα, αποτελεί κεφάλαιο ορόσημο στην πλούσια ιστορία του. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε το χαρακτήρα και τη γοητεία του Poseidonion και να συνεργαστούμε με την τοπική κοινωνία για να βρει την παλιά του δόξα και αίγλη. Εισάγοντας μικρές πινελιές, με το ύφος των διακεκριμένων υπηρεσιών του Ομίλου Grace Hotel που έχουν κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση τα τελευταία χρόνια, το Poseidonion Grace θα γίνει και πάλι χώρος αναψυχής και συνάντησης».

Ο κος Αντώνης Βορδώνης, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβουλίας Σπετσών Α.Ε. επισήμανε: «Το καλοκαίρι που μας πέρασε άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Ποσειδώνιο, μετά από μια πολυετή προσπάθεια που αγκάλιασαν οι παλιοί φίλοι του αλλά και οι κάτοικοι του νησιού. Ξεκινώντας από την μεγάλη εκτίμηση προς τα στελέχη του Ομίλου Grace Hotels και τους ιδρυτές του, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η στρατηγική συνεργασία θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ξενοδοχείου και θα το καταστήσει πόλο έλξης στη διεθνή αγορά υψηλού τουρισμού, όπως και αρμόζει στο τόσο μοναδικό ιστορικό ξενοδοχείο του νησιού μας».

Σχετικά με τα Grace Hotels
Τα Grace Hotels εισάγουν μια νέα μοναδική έννοια φιλοξενίας σε luxury boutique ξενοδοχεία και κατοικίες και δημιουργήθηκαν με σκοπό να προσφέρουν στους επισκέπτες τους απαράμιλλη ποιότητα, σε ιδανικούς χώρους απόδρασης, στους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου.

Τα ξενοδοχεία του Ομίλου έχουν διακριθεί από την πρώτη στιγμή, όπως το ξενοδοχείο Mykonos Grace το οποίο από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του αναδείχτηκε ως ‘European Hotel Design of the Year’, για το 2007. Επιπλέον, το Santorini Grace βραβεύθηκε ως “Greece’s Leading Boutique Hotel” στα έγκριτα βραβεία World Travel Awards 2009.

Tα Grace Hotels υπόσχονται υπηρεσίες και εξυπηρέτηση που κάνουν την διαφορά και διαμονή σε ένα σύγχρονο design περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και η ηρεμία. O Όμιλος επεκτείνεται ραγδαία και σύντομα θα ακολουθήσουν ξενοδοχεία στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διεθνής επέκταση του Ομίλου με τα εγκαίνια μιας νέα μονάδας στη Νέα Αγγλία μέσα στο 2010, με πολλά ακόμη που θα ακολουθήσουν στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Ο Όμιλος Grace Hotels αποτελεί θυγατρική της εταιρείας First Mediterranean Investments (FMI), μέλος του παγκόσμιου ομίλου Libra Group, συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη με δραστηριότητα στον κλάδο της φιλοξενίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v