Αρχοντικό Κύμης: Με το βλέμμα στο «Μπαλκόνι του Αιγαίου»

Πρόσφατα ανακαινισμένο και διαμορφωμένο στις προσταγές ενός boutique hotel, το Αρχοντικό Κύμης περιμένει τον ταξιδιώτη που αποζητά χαλάρωση αλλά και πολυτέλεια, σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της βόρειας Εύβοιας.
Στέκεται επιβλητικά σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Κύμης, αρχοντικό και αριστοκρατικό αλλά με φινετσάτη απλότητα και λιτή πολυτέλεια. Το Αρχοντικό Κύμης, ένα μικρό boutique hotel που λειτουργεί από το 1960, υπόσχεται να σας προσφέρει ξεκούραστες στιγμές σε ένα ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον με υπέροχη θέα και όλες τις απαραίτητες σύγχρονες παροχές.

Ανακαινίστηκε μόλις πριν έναν χρόνο, από την μικρότερη κόρη της οικογένειας Χαλκίδη, στην οποία ανήκει. Το αρχοντικό στεγάζει σήμερα επτά δωμάτια, το καθένα με δικό του στιλ και ιδιαίτερη διακόσμηση, ενώ δύο από αυτά -μεγαλύτερα- αποτελούν την Junior Suite και την Executive suite. Όλα τα δωμάτια έχουν πάρει ονόματα από γυναικείες προσωπικότητες της αρχαιότητας, όπως Φιλοξένη, Αμφιθέα, Θαλλώ και Αριάδνη.

Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται: Jacuzzi, είδη υγιεινής Hansa, ίντερνετ, LCD TV, καλλυντικά Korres, στρώματα Media Strom, αλλά και χειροποίητα έπιπλα και λευκά είδη που συνδυάζονται ιδανικά με τους απαλούς χρωματισμούς των δωματίων και τις παλιές γύψινες διακοσμήσεις. Χαρακτηριστικές μάλιστα είναι οι τοιχογραφίες και ζωγραφιές των δωματίων καθώς και κάποιων κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου, από τους καλλιτέχνες Roumin και Beso.

Το πρωινό σας γεύμα στο αρχοντικό θα είναι πλούσιο και ολόφρεσκο: κρουασάν, κέικ, πίτες, σπιτικές μαρμελάδες, φρέσκα αλλαντικά και τυριά, θα σας προσφέρουν την απαραίτητα ενέργεια για να ξεκινήσετε κεφάτε τη μέρα σας. Αν, μάλιστα, δεν θέλετε να το απολαύσετε στην αίθουσα πρωινού του ξενοδοχείου, έχετε την δυνατότητα να σερβιριστείτε στο δωμάτιό σας ή ακόμα και στο μπαλκόνι, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.

Κατά τα άλλα, το Αρχοντικό Κύμης προσφέρεται για χαλάρωση, αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα σας, τα οποία παρέχονται από το ξενοδοχείο. Η δε Κύμη, το «Μπαλκόνι του Αιγαίου» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι μία όμορφη πόλη με πράσινες διαδρομές -ειδικά αυτή μεταξύ Βίταλο και Μετόχι- και ένα πολύ παλιό Μοναστήρι (της Μεταμορφώσεως) με μοναχές που υποδέχονται πρόσχαρα τους επισκέπτες. Στο δε κέντρο της πόλης, με τα καλντερίμια και πετρόκτιστα αρχοντικά του, θα βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ, ενώ λίγα μόνο λεπτά από το Αρχοντικό υπάρχει ένα περιποιημένο Λαογραφικό Μουσείο, στο οποίο θα μάθετε την ιστορία του τόπου.

Η τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο στο Αρχοντικό αυτήν την εποχή είναι στα 85 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου το πρωινού.

Αρχοντικό Κύμης: Κύμη Ευβοίας, τηλ. 22220-23896 / 23610

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v