Νύμφες: Παράδοση και θαλπωρή σε... minimal συσκευασία

Στην καρδιά του πανέμορφου Νυμφαίου, ένας πέτρινος ξενώνας παντρεύει τη minimal αισθητική με την τοπική παράδοση, και περιμένει να φιλοξενήσει τα χειμωνιάτικα weekends μας σε πέντε δωμάτια που δανείζονται τα ονόματά τους από τις νύμφες της ελληνικής μυθολογίας.
Νύμφες: Παράδοση και θαλπωρή σε... minimal συσκευασία
Στην καρδιά του πανέμορφου Νυμφαίου, στο οποίο πληθώρα ταξιδιωτικών οδηγών έχει χαρίσει τον τιμητικό τίτλο ενός εκ των δέκα ομορφότερων χωριών της Ευρώπης, ένας πέτρινος ξενώνας περιμένει να στεγάσει τις πιο ιδιαίτερες χειμερινές αποδράσεις μας. Σε προνομιακή θέση, που του επιτρέπει να αγναντεύει από ψηλά ολόκληρο το χωριό, ο Ξενώνας Νύμφες στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 1923, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα για να μετατραπεί σε ένα cosy κατάλυμα με πέντε δωμάτια και εντυπωσιακούς κοινόχρηστους χώρους.

Στο εσωτερικό του ξενώνα, η minimal αισθητική παντρεύεται έξυπνα με τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως τα ξύλινα ταβάνια με τα εξωτερικά δοκάρια, στα οποία καταλήγουν οι ολόλευκοι τοίχοι. Λιτές, καθαρές γραμμές έχουν επιλεχθεί για τα έπιπλα και τη διακόσμηση, ώστε ο χώρος να «αναπνέει», δημιουργώντας την αίσθηση ότι μένουμε στο εξοχικό μας, στο χωριό.

Τη διαφορά στα πέντε δωμάτια κάνουν τα κρεβάτια: σιδερένια σφυρήλατα σε κάποια, με βαριά ξύλινα προσκέφαλα σε άλλα, στρωμένα πάντα με λευκά αφράτα παπλώματα δημιουργούν εκείνη την εικόνα που σε προκαλεί να περάσεις ολόκληρη τη μέρα χουζουρεύοντας.

Καθένα από τα πέντε δωμάτια είναι διακοσμημένο στο δικό του, ξεχωριστό ύφος. Κοινό σημείο αναφοράς είναι οι πίνακες του ζωγράφου Γιώργη Μπαδόλα, που κοσμούν τους τοίχους τους, η minimal διακόσμηση και οι αναφορές στην τοπική παράδοση: τα πολύχρωμα κιλίμια γύρω από τα κρεβάτια, τα ξύλινα πατώματα, τα εσωτερικά περβάζια των παραθύρων.

Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με αυτόνομη θέρμανση, τηλέφωνο, δορυφορική τηλεόραση, πιστολάκι μαλλιών, καλλυντικά και είδη περιποίησης στο μπάνιο. Τα ονόματά τους είναι εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία: η Δάφνη, νύμφη των δασών, η Ευριδίκη, θυγατέρα του Απόλλωνα, η Φαέθουσα, θυγατέρα του Ήλιου, η Καλλιψώ, και η Λαμπετία, θυγατέρα του Ήλιου, αδελφή της Φαέθουσας.

Το café του ξενώνα, όπου σερβίρεται και το πρωινό, ζεσταίνεται από το τζάκι, ενώ το καλοκαίρι και τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στην λιθόστρωτη αυλή, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές που την περιστοιχίζουν.

Το ειδικά διαμορφωμένο spa του ξενώνα εγγυάται, ακόμη περισσότερο και από το γαλήνιο τοπίο που τον περιβάλλει, την απόλυτη χαλάρωση στο Jacuzzi, το χαμάμ και τις καμπίνες περιποίησης και αναζωογόνησης.

Ο Ξενώνας Νύμφες λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 100 ευρώ, μαζί με το πρωινό.

Η.Κ.

Ξενώνας Νύμφες, Νυμφαίο Φλώρινας, τηλ.: 23860 31114, 6942966577
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v