Ξενώνας Αίθρα: Με θέα στην καταγάλανη λίμνη

Μοναδικής αισθητικής, φιταγμένος αποκλειστικά από φυσικά υλικά, ο ξενώνας Αίθρα, με την εντυπωσιακή θέα στην λίμνη Τσιβλού, λίγα μόνο λεπτά από την γραφική Ζαρούχλα, προσφέρεται για ξένοιαστες διακοπές στην φύση.
Ξενώνας Αίθρα: Με θέα στην καταγάλανη λίμνη
Η διαδρομή από την Ακράτα για την λίμνη Τσιβλού δεν ήταν εύκολη –ειδικά για κάποιον που ζαλίζεται με τις στροφές. Και σε συνδυασμό με τον μουντό και υγρό καιρό το μόνο που ήθελα ήταν να φτάσω, να ξαπλώσω και να χαλαρώσω. Η πρώτη, εξωτερική εικόνα του ξενοδοχείου «Αίθρα» δεν με εντυπωσίασε –δεν είχα καταλάβει ακόμα τίποτα. Αλλά μπαίνοντας στο τεράστιο, ζεστό δωμάτιο, με την ξύλινη επένδυση σε κάθε του τοίχο, και τα british country έπιπλα, η διάθεσή μου άλλαξε αμέσως. Εκτοξεύτηκε, δε, όταν προχώρησα προς την μπαλκονόπορτα και τράβηξα την λουλουδένια κουρτίνα: Η βαθυγάλανη λίμνη Τσιβλού και το καταπράσινο τοπίο γύρω της ήταν ο ιδανικότερος πίνακας για να κοσμήσει την ξύλινη επιφάνεια απέναντι από το διπλό, αφράτο κρεβάτι.

Η Αίθρα μας είχε ήδη κερδίσει και ο Αριστοτέλης με τη Μίνα, ιδιοκτήτες του ξενώνα, φρόντισαν να μας πείσουν γι’αυτό.

Ο ξενώνας, κατασκευασμένος εξ’ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο, απέχει περί τα δεκαπέντε λεπτά από την Ζαρούχλα, το ορεινό χωριό στις πλαγιές του Χελμού, που ανεβάζει τους ρυθμούς στο γαλήνιο τοπίο. Η θέα προς την λίμνη μέσα από κάθε ένα εκ των δώδεκα δωματίων είναι αφοπλιστική. Η δε διακόσμηση των δωματίων είναι, κατά την γνώμη μου, ό,τι πιο πρωτότυπο, ζεστό και ταιριαστό με τον περιβάλλοντα χώρο έχω δει ποτέ σε ορεινό κατάλυμα: Πατιναρισμένα έπιπλα, βαθυκόκκινα χαλιά τύπου μπουχάρας, μεγάλες ρομαντικές μαξιλάρες, προσεγμένα φωτιστικά, αφράτες πετσέτες μπάνιου, παντόφλες, πουπουλένια παπλώματα και απίστευτα μαλακά στρώματα.

Η αίσθηση που δημιουργεί στον επισκέπτη είναι ότι βρίσκεται στο μικρό -αν και μόνο μικρά δεν είναι τα δωμάτια- σπίτι στο λιβάδι. Είναι ακριβώς αυτή η αίσθηση που σε κάνει να μην θες να ξεμυτίσεις από αυτό. Ειδικά όταν αντιληφθείς ότι η μεγάλη ντουλάπα -εκ πρώτης- στην άκρη του δωματίου, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μικρό πολυ-κουζινάκι με ψυγείο, βραστήρα και διάφορα υλικά για ροφήματα. Εξίσου φροντισμένο και το μπάνιο, πλήρως εξοπλισμένο με καλλυντικά, σεσουάρ και μία άνετη ντουζιέρα.

Κι αν όλα τα παραπάνω σας έχουν ήδη πείσει ότι μόλις βρήκατε πού θα περάσετε το σαββατοκύριακο, περιμένετε να ακούσετε για το πρωινό: Ρωτάμε την Μίνα, το βράδυ της ίδιας μέρας που επιστρέψαμε από το Νώνακρις -το πιο κεφάτο μπαράκι της περιοχής-, τι ώρα πρέπει να ξυπνήσουμε για πρωινό και αν υπάρχει κάποιος άλλος χώρος που σερβίρεται. «Μην ανησυχείτε γι’αυτό. Όταν με το καλό ξυπνήσετε θα με πάρετε τηλέφωνο και θα σας το φέρω στο δωμάτιο.» Πράγματι, το άλλο πρωί, και ενώ φτιάχναμε καφέ, εμφανίζεται -μετά από τηλεφώνημά μας- σαν την καλή χαρά η Μίνα με έναν τεράστιο δίσκο με διάφορα ψωμάκια, κουλουράκια, αλλαντικά και τυρικά, δημητριακά, μαρμελάδες, μερέντα και φυσικούς χυμούς, όλα τοποθετημένα μέσα σε ψάθινα καλαθάκια με δαντελένια πετσετάκια. Τέλειο;

Η Αίθρα αποτελείται από δίκλινα δωμάτια, κάποια εκ των οποίων διαθέτουν και καναπέ, ώστε να φιλοξενείται και τρίτο άτομο. Διαθέτει, ωστόσο, και μία αυτόνομη, πέτρινη μεζονέτα με τζάκι, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει από δύο έως έξι άτομα. Η μεζονέτα αυτή διαθέτει πολύ μεγαλύτερη και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ένα ζεστό και φιλόξενο καθιστικό με ένα μεγάλο τραπέζι -ιδανικό για επιτραπέζια παιχνίδια- και φυσικά εξίσου προσεγμένη διακόσμηση.

Το κόστος της διαμονής στον ξενώνα Αίθρα την τρέχουσα σεζόν ξεκινά από 120 ευρώ για ένα δίκλινο και φτάνει τα 280 ευρώ για την μεζονέτα. Οι τιμές, ωστόσο, μειώνονται αν κανείς επιλέξει να μείνει εκεί περισσότερα από ένα βράδια και εναλλάσσονται ανάλογα με την σεζόν.

Ξενώνας Αίθρα: Λίμνη Τσιβλού, Ζαρούχλα Ακράτας, Αχαΐα. Τηλέφωνα επικοινωνίας (για κρατήσεις): 6948 186762, 6944 908876 και 26960 35061 (μόνο Σάββατο και Κυριακή).

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v