Κεραμαριό: Check in στην... φύση

Πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει , το συγκρότημα κατοικιών Κεραμαριό στην ομώνυμη περιοχή της Καρδίτσας αποτελεί μια πρωτότυπη, όσο και cosy επιλογή για τον χειμερινό - και όχι μόνο – επισκέπτη.
Κεραμαριό: Check in στην... φύση
Πολύ πιθανό να ακούτε για πρώτη φορά το μικρό αυτό χωριουδάκι του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και είναι λογικό. Με ελάχιστη τουριστική κίνηση, και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, η Δρακότρυπα Καρδίτσας αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τις ολιγοήμερες αποδράσεις σας εκτός των ορίων της πρωτεύουσας.

Βρίσκεται σε υψόμετρο εξακοσίων πενήντα μέτρων και οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν το καθιστούν ιδανικό προορισμό ...παντός καιρού. Είναι κυριολεκτικά χωμένο σε ένα καταπράσινο ελατόδασος, ενώ τριγύρω του υπάρχουν πηγές με ιαματικά νερά και φυσικά το σπήλαιο “Δρακότρυπα” από το οποίο δανείστηκε και το όνομά του.

Στον συνοικισμό «Κεραμαριό» του χωριού λοιπόν, σε χώρο έκτασης τριάντα στρεμμάτων, ανακαλύπτουμε το ομώνυμο συγκρότημα οκτώ κατοικιών, η αρχιτεκτονική των οποίων εκτός του ότι είναι βασισμένη στην τοπική ποταμίσια πέτρα και το ξύλο, χρησιμοποιεί τα δέντρα με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο: η κύρια είσοδος της κάθε κατοικίας είναι όπως το εσωτερικό ενός δέντρου, ενώ δίνεται η εντύπωση στον επισκέπτη ότι ολόκληρη η οροφή στηρίζεται σε αυτό. Επίσης, οι κορμοί των δέντρων έχουν χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν τα τραπέζια, τα καθιστικά και τα τζάκια των σπιτιών, δημιουργώντας έτσι μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα ξύλου και πέτρας που εναρμονίζεται πλήρως με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Τα σπιτάκια είναι αρκετά ευρύχωρα και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις όπως κεντρική θέρμανση, κλιματισμό, τζακούζι και τζάκι, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο έχει δημιουργηθεί μια χαμηλή πισίνα στο ίδιο αρχιτεκτονικό μοτίβο που πλαισιώνεται από γκαζόν και πέτρινα μονοπάτια. Μην εκπλαγείτε τέλος, αν δείτε στον γύρω χώρο κάποιο... ζώο. Ελάφια, κουνέλια, λαγοί , κότες ,γαλοπούλες και παγώνια, συνηθίζουν να «κόβουν βόλτες» εκεί κοντά και να δροσίζονται από τα νερά του ποταμιού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Το εστιατόριο που βρίσκεται στον χώρο αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και εντυπωσιάζει τόσο με το φαγητό του όσο και με την εσωτερική του διακόσμηση. Στο ίδιο αρχιτεκτονικό μοτίβο με τα σπιτάκια του συγκροτήματος, έγινε ιδιαίτερα γνωστό από την κεντρική του είσοδο η οποία έχει διαμορφωθεί πάνω σε έναν κορμό δέντρου, ενώ στην κεντρική αίθουσα υπάρχει ένα... ολόκληρο δέντρο, πάνω στο οποίο στηρίζεται η οροφή (βλ. Gallery). Εδώ θα δοκιμάσετε μαγειρευτά φαγητά από ντόπια υλικά, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα της ώρας στα κάρβουνα. Υπολογίστε γύρω στα 14€ με 18€ χωρίς το κρασί.

Πώς να πάτε: Η Δρακότρυπα βρίσκεται στα ορεινά του Δήμου Μουζακίου, σε μια δασώδη περιοχή σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από την Καρδίτσα , 353 χιλιομέτρων από την Αθήνα και 240 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον χάρτη που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του «Κεραμαριό» (βλ. σχετικά links).

Τιμές: Η διαμονή στα σπιτάκια κοστίζει 100€ το βράδυ.

Κεραμαριό. Κεραμαριό Δρακότρυπας, Μουζάκι Καρδίτσας. Τηλέφωνο: 2445061470, 2445061470 και 2441061064.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v