Ιλάειρα Mountain Resort: Ο λακωνικός κάμπος στα πόδια σας

Μία νέα πρόταση διαμονής ολοκληρώθηκε πρόσφατα στις πλαγιές του Ταΰγετου, η οποία χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια και άμεση επαφή με την φύση. Το Ιλάειρα Mountain Resort υπόσχεται ήσυχες διακοπές για όλη την οικογένεια.
Ιλάειρα Mountain Resort: Ο λακωνικός κάμπος στα πόδια σας
Στις παρυφές του Ταΰγετου, σε μία κατάφυτη από έλατα πλαγιά, ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό ένας υπέροχος χώρος υψηλής αισθητικής με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του χαλάρωση με τους ήχους του δάσους. Σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, το Ιλάειρα Mountain Resort αγναντεύει, χάρη στην αμφιθεατρική του θέση, τον επιβλητικό λακωνικό κάμπο.

Το Ιλάειρα Mountain Resort βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Τόριζα στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 850μ. και σε απόσταση μόλις 15 χλμ. από το ιστορικό κέντρο της Σπάρτης, στο δήμο Φάριδος του νομού Λακωνίας. Το κοντινότερο χωριό ονομάζεται Παλαιοπαναγιά και βρίσκεται σε απόσταση 6 χλμ από το ξενοδοχείο. Ήσυχο και απόμερο, το ξενοδοχείο εκτείνεται σε 20 στρέμματα ορεινής πλαγιάς με υπέροχη θέα. Περιτριγυρισμένο από ελατοδάσος και πυκνή βλάστηση, το συγκρότημα διασχίζει μία από τις πολλές πηγές που αναβλύζουν στην ευρύτερη περιοχή του Ταϋγέτου.

Χάρη στην ετερόκλητη διαμόρφωσή του, το συγκρότημα δίνει την αίσθηση ενός μικρού αμφιθεατρικού χωριού με πολύχρωμα σπιτάκια, αυλές, μονοπάτια και πολύ πράσινο, δημιουργώντας μία πραγματική όαση ξεκούρασης και χαλάρωσης. Η αρχιτεκτονική του είναι απλή με καθαρές γραμμές και διάσπαρτες πινελιές παραδοσιακού στοιχείου που χαρίζουν ζεστασιά. Οι εσωτερικοί χώροι είναι πολυτελείς και κομψοί, γεμάτοι χρώματα και με έμφαση στη λεπτομέρεια.

Για τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις πολυτελείς σουίτες, οκτώ ιδιωτικές κατοικίες και τρεις βίλες. Όλα τα δωμάτια επιφυλάσσουν μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς το καθένα έχει μία ιδιαίτερη ονομασία από τις πηγές που αναβλύζουν γύρω από το συγκρότημα, και όλα είναι ιδιαίτερα διακοσμημένα σύμφωνα με τον χαρακτήρα του κάθε ενός. Όλα διαθέτουν τζάκι, κουζίνα, τραπεζαρία, ντους με υδρομασάζ και βεράντα ή μπαλκόνι με πανοραμική θέα. Ένα δωμάτιο είναι ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες ακολουθώντας απόλυτα την υψηλή αισθητική και το ιδιαίτερο στυλ των υπόλοιπων δωματίων. Στις επιπλέον παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται: Σεσουάρ, Internet, δορυφορικά κανάλια σε TFT οθόνη, τηλέφωνο, αυτόνομη θέρμανση, πολυτελή στρώματα pocket latex, room service, επώνυμα προιόντα προσωπικής περιποίησης, καθώς και μπουρνούζια και παντόφλες.

Ακόμα, το Ιλάειρα στεγάζει ένα υπέροχο εστιατόριο, το Τόριζα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό γεύμα ή δείπνο με έμφαση στις λακωνικές γεύσεις και με αυθεντικά τοπικά προϊόντα. Στις «εσωτερικές δραστηριότητες» περιλαμβάνονται επίσης η καφετέρια Φοίβη, όπου μπορείτε να χαλαρώστε με ένα ποτήρι κρασί δίπλα στο τζάκι ή να απολαύσετε ένα cocktail στη βεράντα, ανακαλύπτοντας τις μαγευτικές βραδιές του βουνού. Διατίθεται ακόμα ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ένα μαγαζάκι όπου θα βρείτε παραδοσιακά λακωνικά προϊόντα, γλυκά του κουταλιού, σπιτικές μαρμελάδες και λικέρ με φρούτα της εποχής, σπιτικό χειροποίητο σαπούνι, ρίγανη και τσάι από τον Ταΰγετο. Τέλος, για τους φίλους της λογοτεχνίας υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη με ποικιλία σύγχρονης και κλασσικής λογοτεχνίας.

Όσο για τις «εξωτερικές δραστηριότητες» που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με ορμητήριο το ξενοδοχείο, αυτές πέρα από πεζοπορία και ορειβασία στις πλαγιές και τα φαράγγια του βουνού, περιλαμβάνουν ορεινή ποδηλασία -με ποδήλατα που μπορεί να σας διαθέσει το ξενοδοχείο-, σπηλαιολογία, αλλά και πολιτιστικές εκδρομές στο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης και το Μουσείο της Ελιάς. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί την καστροπολιτεία του Μυστρά, την καλύτερα σωζόμενη βυζαντινή πολιτεία στον ελλαδικό χώρο, την Μονεμβασιά και το σπήλαιο Δυρού, το οποίο θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου.

Το Ιλάειρα Mountain Resort απέχει περί τις δυόμισι ώρες από την Αθήνα -235 χλμ.- και η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει κανείς είναι Κόρινθος – Τρίπολη – Σπάρτη – Οδός Σπάρτης/Γυθείου – 10χλμ. μετά τη διασταύρωση προς ορειβατικό καταφύγιο.

Οι τιμές του ξενοδοχείου αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 120 ευρώ για μία σουίτα με πρωινό και από 140 ευρώ για μία βίλα με πρωινό.

Ιλάειρα Mountain Resort: Τόριζα Ταϋγέτου, Ν. Λακωνίας, τηλ. 27310 35515, 27310 35525.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v