Αρχοντικό Πανδώρα: Ένας ξενώνας... μάθημα ιστορίας

Ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 19ου αιώνα στη Μακρινίτσα αναπαλαιώνεται για να φιλοξενήσει τα πρώτα χειμωνιάτικα weekends μας, αλλά και να μας ξεναγήσει στην πηλιορείτικη ιστορία και παράδοση.
Αρχοντικό Πανδώρα: Ένας ξενώνας... μάθημα ιστορίας
Σε ένα από τα πλέον ανεξερεύνητα χωριά του Πηλίου, την αρχοντική Μακρινίτσα, σε απόσταση δύο μόλις χιλιομέτρων από την κοσμοπολίτικη Πορταριά, ένα διαφορετικό αρχοντικό περιμένει τους επισκέπτες του, όχι μόνο για να τους φιλοξενήσει σε μοναδικής αισθητικής δωμάτια με όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις, αλλά και για να τους ξεναγήσει στην πηλιορείτικη ιστορία και παράδοση.

Το τριώροφο κτίριο, χτισμένο το 1859 ήταν αρχικά η κατοικία του δημάρχου του χωριού. Αναπαλαιωμένο έτσι ώστε να διατηρήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, αλλά και το μουσειακό χαρακτήρα του, μετατράπηκε το 1990 σε έναν παραδοσιακό ξενώνα πολυτελείας. Από τότε μέχρι σήμερα, αφουγκράζεται την ησυχία ενός από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, κρυμμένο στο λιθόκτιστο καλντερίμι του, πίσω από την κεντρική πλατεία.

Η αυστηρή εξωτερική του όψη, πιστή στις αρχές της τοπικής αρχιτεκτονικής, δεν προδιαθέτει για τη θαλπωρή που επικρατεί στο εσωτερικό. Παλιά μπακίρια κοσμούν τους τοίχους των κοινόχρηστων χώρων, ξύλινα έπιπλα συνδυάζονται αρμονικά με τους κατάλευκους, ασβεστωμένους τοίχους που αφήνουν την πέτρα να φανεί σε ορισμένα μόνο σημεία, καδραρισμένες γκραβούρες και χειροποίητα κιλίμια ολοκληρώνουν τη διακόσμηση του χώρου που μοιάζει βγαλμένη από το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό.

Οι σουίτες και τα δωμάτια, διακοσμημένα το καθένα με το δικό του, μοναδικό ύφος, στολίζονται από πέτρινα τζάκια, παραδοσιακή επίπλωση και χειροποίητα ξύλινα ταβάνια, με τεχνική που έχει σεβαστεί το παράδειγμα του μάστορα-καλλιτέχνη του περασμένου αιώνα.

Οι σουίτες του δευτέρου ορόφου ξεχωρίζουν για τα ευρύχωρα δωμάτια τους, τα μαρμάρινα μπάνια, τα ξυλόγλυπτα ταβάνια ζωγραφισμένα στο χέρι, τα κρυστάλλινα φωτιστικά, τους αυθεντικούς πίνακες, τα παχιά χαλιά και πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι πλήρως εξοπλισμένα με μικρό ψυγείο-μπάρ, τηλέφωνο, τηλεόραση, DVD, στεγνωτήρα μαλλιών και room service.

Στον τρίτο όροφο, τα δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια αποπνέουν cozy ατμόσφαιρα που τόσο ταιριάζει με τα πρώτα χειμωνιάτικα weekends μας στο Βουνό των Κενταύρων. Επιλέξτε το δωμάτιο Μυρσίνη, για να απολαμβάνετε την υπέροχη θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό από το μεγάλο μπαλκόνι – καθιστικό του.

Στον τρίτο όροφο υπάρχουν, επίσης, δύο σαλόνια που επικοινωνούν, διακοσμημένα με ασπροκέντητα κουρτινάκια, βιτρώ, βαριά φωτιστικά, παλιά έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, γκραβούρες, κεντήματα, καθρέπτες, χαλιά και λάμπες από οπαλίνα. Εντυπωσιάζει η παραδοσιακή μουσειακή φορεσιά και οι περίτεχνες γύψινες ροζέτες στα ταβάνια, που αναπλάστηκαν από τις υπάρχουσες παλιές, κομμάτι - κομμάτι. Η μπαλκονόπορτα από το μπροστά σαλόνι βγάζει σε ένα μικρό μπαλκόνι, αληθινή αετοφωλιά με θέα τον Βόλο.

Το Αρχοντικό Πανδώρα λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 120 ευρώ και για τη σουίτα από 190 ευρώ.

Η.Κ.

Αρχοντικό Πανδώρα, Μακρινίτσα, Πήλιο, τηλ.: 24280 99404
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v