Τ'Ασπρολίθια: Το σπίτι σας στις όχθες της λίμνης

Έξι πέτρινα διώροφα σπιτάκια στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα διακοσμούνται με γήινα υλικά και χρώματα, εξοπλίζονται με τζάκι και σφυρήλατα κρεβάτια, και περιμένουν να φιλοξενήσουν τα πιο παραμυθένια φθινοπωρινά weekends μας στο πιο παραμυθένιο σκηνικό.
ΤΑσπρολίθια: Το σπίτι σας στις όχθες της λίμνης
Σε μια κατάφυτη πλαγιά στα Καλύβια Φυλακτής, σε απόσταση αναπνοής από την Λίμνη Πλαστήρα, έξι πέτρινα σπιτάκια περιμένουν να φιλοξενήσουν τα φθινοπωρινά weekends μας, για τα οποία η περιοχή αποτελεί το καλύτερο σκηνικό: άρωμα βουνού, θέα στα πορτοκαλοκίτρινα φυλλώματα των δέντρων, κι ένα αεράκι να φυσάει απαλά φέρνοντας τη γαλήνη της λίμνης στο χωριό.

Οι κατοικίες "τ'ασπρολίθια" αποτελούνται από έξι πέτρινα διώροφα κτίρια. Στο ισόγειο του κάθε κτιρίου, το τζάκι ζεσταίνει την ευρύχωρη σάλα με τους αφράτους καναπέδες, δίπλα στους οποίους η ξύλινα σκάλα μας προσκαλεί να ανεβούμε στο υπνοδωμάτιο του επάνω ορόφου. Κρεβάτια βγαλμένα από αρχοντικά του περασμένου αιώνα, σιδερένια, σφυρήλατα, με απαλά υφάσματα και κεντητά ριχτάρια να τα στολίζουν κλέβουν την παράσταση εδώ.

Ξύλινα μπαλκόνια, γήινα υλικά, παραδοσιακά έπιπλα και διακόσμηση με υλικά και εργαλεία περασμένων εποχών, δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε την απόδρασή σας. Η διακόσμηση κινείται στους τόνους της γης, με το κόκκινο του πάθους να βάζει την τελευταία πινελιά, ζωηρεύοντας και ζεσταίνοντας ακόμη περισσότερο το χώρο. Η πέτρα σε κάποιους από τους τοίχους παραμένει ακάλυπτη, προσδίδοντας την αίσθηση αυθεντικού χωριάτικου σπιτιού.

Όλες οι κατοικίες είναι πλήρως εξοπλισμένες με κουζίνα, πέτρινο τζάκι, τηλεόραση, αυτόνομη θέρμανση και στεγνωτήρα μαλλιών. Στις παροχές του συγκροτήματος περιλαμβάνονται επίσης πάρκινγκ και μια υπέροχη, κοινόχρηστη αυλή, στην οποία θα απολαύσετε το πρωινό σας ή τον απογευματινό καφέ –καθότι για το πρωινό έχετε την επιλογή να το γευθείτε στο δωμάτιό σας, την οποία και ξέρουμε ότι θα προτιμήσετε.

Όταν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από τη θαλπωρή του δωματίου σας, θα αφιερώσετε τουλάχιστον μία ημέρα για να εξερευνήσετε το μοναδικό τοπίο γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα, να κάνετε το γύρο της και να επισκεφθείτε τα κυριότερα αξιοθέατά της: την Μονή Παναγίας Πελεκητής, ένα εντυπωσιακό μοναστήρι λαξευμένο μέσα σε βράχο, το φράγμα που δημιούργησε την λίμνη, το παρατηρητήριο, απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε την εκπληκτική φύση και την Μονή Κορώνης, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής.

Τ’Ασπρολίθια λειτουργούν όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 60 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο τις καθημερινές κι από 75 ευρώ τα Παρασκευοσάββατα, πάντα μαζί με το πρωινό.

Η.Κ.

Τ’Ασπρολίθια, Καλύβια Φυλακτής, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 24410 92350, 6974 837176
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v