Ξενώνας Λίλα: Πολύχρωμη, φθινοπωρινή Σύρος

Το Γαλλικό Προξενείο του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε έναν πολύχρωμο ξενώνα, ντυμένο με φυσικά υλικά, απαλά υφάσματα και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς... Ακριβώς όπως θέλουμε να είναι το σκηνικό των πρώτων μας φθινοπωρινών weekends.
Στην αριστοκρατική πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη της Σύρου, το γαλλικό προξενείο του 19ου αιώνα αναπαλαιώνεται, βάφεται σε ονειρικές παλ αποχρώσεις και περιμένει να φιλοξενήσει τα weekends που θα μας βοηθήσουν να αποχαιρετίσουμε σωστά το καλοκαίρι –ή να υποδεχτούμε το φθινόπωρο.

Φυσικά υλικά, με την πέτρα και το ξύλο να διατηρούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο –χωρίς όμως να παραπέμπουν σε χειμώνα στο χωριό–, απαλά υφάσματα, ηλιόλουστοι χώροι και μια πανδαισία χρωμάτων και προσεκτικά επιλεγμένων φωτισμών να τα αναδεικνύουν, συνθέτουν έναν ξανώνα κουκλίστικο, σχεδόν βγαλμένο από παιδικό παραμύθι.

Λιλά και μοβ, βαθύ πράσινο και απαλό ροδακινί, ανοιχτό πράσινο και καφέ, ζωηρό κίτρινο και φούξια... Αν δε λεγόταν Λίλα, θα λεγόταν σίγουρα ο Ξενώνας των Χρωμάτων. Χρώματα που αναδεικνύονται έξπυνα, άλλοτε χάρη στο φυσικό φωτισμό, άλλοτε με τη χρήση διαφορετικών πηγών φωτός και άλλοτε με την απουσία περιττών λεπτομερειών, επίπλων και αξεσουάρ που θα τραβούσαν το μάτι από τη χρωματική αρμονία.

Η διακόσμηση είναι όσο minimal απαιτεί αυτή ακριβώς η πανδαισία χρωμάτων, για να μη δίνει ο χώρος την εντύπωση της υπερβολής. Κάδρα στους τοίχους δεν υπάρχουν, τα πατώματα και τα ταβάνια είναι ξύλινα, τα έπιπλα περιορίζονται στο μέτρο του δυνατού. Ακόμα και οι σουίτες περιορίζονται στα... απολύτως απαραίτητα από άποψη επίπλωσης –καναπέδες, τραπέζι, ραφιέρα– και σε ελάχιστα αξεσουάρ επάνω σε αυτήν, και αφήνουν τα χρώματα να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Ο ξενώνας αποτελείται από τρία δωμάτια και τρεις σουίτες, καθένα εκ των οποίων –όπως θα μαντέψατε– με το δικό του μοναδικό στυλ, και τους δικούς του, ιδιαίτερους, χρωματικούς συνδυασμούς. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν πατάρι, και μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα έως τρία άτομα. Οι σουίτες, 50 τετραγωνικών η καθεμία, διαθέτουν ένα ή δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια, για να φιλοξενούν κάθε φορά από τέσσερα έως έξι άτομα. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι πλήρως εξοπλισμένα με καφετιέρα, ψυγείο και τηλεόραση.

Ο ξενώνας Λίλα λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για τον Σεπτέμβριο κυμαίνονται από 80 ευρώ για το δίκλινο έως 160 ευρώ για τη σουίτα δύο δωματίων με θέα. Αν, πάλι, έρθετε Οκτώβριο, το δίκλινο θα σας κοστίσει μόλις 60 ευρώ, και η σουίτα 140 ευρώ. 

Η.Κ.

Ξενώνας Λίλα, Ερμούπολη, Σύρος, τηλ.: 22810 82738

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v