Ανεράδα Inn: Στη Νεραϊδοχώρα του Καρπενησίου

Ένας παραμυθένιος ξενώνας στο Καρπενήσι, πέντε δωμάτια βαπτισμένα με τα ονόματα των χρωμάτων τους, μία πολυτελής σουίτα και ένα σπιτάκι του κήπου χτισμένο από το υλικό των ονείρων. Μόλις βρήκαμε πού θα περάσουμε το πρώτο φθινοπωρινό weekend μας.
Ανεράδα Inn: Στη Νεραϊδοχώρα του Καρπενησίου
Αν έχετε συνδέσει το Καρπενήσι με τις χειμερινές σας εξορμήσεις και τα ski weekends, καιρός να αναθεωρήσετε. Πέραν του ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές, εδώ περί τα τέλη του καλοκαιριού – τις αρχές του φθινοπώρου είναι που θα το βρείτε εντελώς παραμυθένιο. Αν δε μας πιστεύετε, κάντε μια βόλτα από το φαράγγι Πάντα Βρέχει τις προσεχείς εβδομάδες, για να θυμηθείτε πώς απεικόνιζαν την πιο γλυκιά εποχή του χρόνου τα παιδικά μας βιβλία: με χρυσαφένια φύλλα να πέφτουν αργά από τα δέντρα, δημιουργώντας ένα πορτοκαλοκόκκινο χαλί που τρίζει και ευωδιάζει από τη μυρωδιά του βρεγμένου ξύλου σε κάθε βήμα.

Και τι καλύτερο από το να στεγάσετε ένα εντελώς παραμυθένιο weekend σε έναν εντελώς παραμυθένιο ξενώνα, φτιαγμένο από το ζεστό υλικό της φθινοπωρινής θαλπωρής και βαμμένο στην απόχρωση της χρυσόσκονης των ονείρων; Ξεφύγαμε λίγο; Πρέπει να μας παρέσυρε το περιβάλλον.

Το Ανεράδα Inn –μέχρι και το όνομα ακούγεται παραμυθένιο, εμείς φταίμε;– είναι ένας boutique ξενώνας στο Μεγάλο Χωριό του Καρπενησίου, με εκπληκτική θέα στο μοναδικό φυσικό τοπίο γύρω του –φανταστείτε να ξυπνάτε και βγαίνοντας στο μπαλκόνι να αντικρίζετε κατάφυτες βουνοπλαγιές, αιωνόβιες καστανιές και πέτρινα σπιτάκια με κεραμιδένιες στέγες– και φτιαγμένος έτσι ώστε να μη δημιουργεί καμία παραφωνία μέσα σε αυτό. Φυσικά υλικά, πέτρα και ξύλο κατά κύριο λόγο, αραχανοΰφαντες κουρτίνες και ζεστά χρώματα δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό θαλπωρής και άμεσης επαφής με τη φύση.

Τέσσερα δωμάτια, βαπτισμένα σύμφωνα με το βασικό χρώμα της διακόσμησής τους, μία σουίτα –που δε χρειάζεται όνομα, γιατί είναι απλά η σουίτα– και το πολυτελές σπίτι του κήπου, μας βάζουν κάθε φορά σε σκέψεις. Τι να πρωτοδιαλέξουμε;

Το γαλήνιο μπλε δωμάτιο, με το σφυρήλατο κρεβάτι, το τζάκι και την υπέροχη θέα από το μπαλκονάκι του; Το ρομαντικό λιλά, που θυμίζει κουκλόσπιτο; Το πολυτελές, κλασικίζον πράσινο; Την ήρεμη δύναμη του σομόν, που μας φέρνει στο νου το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό;

Ή μήπως να επενδύσουμε κάτι παραπάνω –το αξίζει– στη μεγαλοπρεπή σουίτα, για να χαζεύουμε τη μοναδική φύση έξω από το παράθυρο χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούμε από το κρεβάτι;

Αν πάμε με την παρέα, δεν τίθεται θέμα διλημμάτων. Θα κλείσουμε το υπέροχο σπίτι του κήπου, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα στους δύο ορόφους του, Στο ίδιο στυλ και την ίδια ρομαντική διάθεση με τα υπόλοιπα δωμάτια αλλά με περισσότερο χώρο και ιδιωτικότητα: καθιστικό με τζάκι, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και δύο μπάνια.

Να σημειώσουμε εδώ ότι όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα, με τζάκι –πλην του σομόν και του πράσινου–, TV Nova, CD player, mini bar, σεσουάρ, προϊόντα Κορρέ, μπουρνούζια, μπανιέρα και room service.

Στο κεντρικό καθιστικό του Ανεράδα Inn θα χαλαρώσετε πίνοντας το ποτό σας και δοκιμάζοντας σπιτικές λιχουδιές μπροστά στο τζάκι υπό το φώς των κεριών. Τραπέζι με σιδερένια πόδια, δερμάτινες καρέκλες, φωτιστικά, πλώρες καραβιών και ξύλινη σκάφη της γιαγιάς συναντιούνται υπό τη στέγη του ενιαίου χώρου και δημιουργούν ένα περιβάλλον που φλερτάρει με το ρομαντικό English country style.

Στις παροχές του ξενώνα περιλαμβάνονται πρωινό με σπιτικές λιχουδιές, tea time buffet και bar. Ένα μεγάλο χειροκρότημα για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν αντίρρηση να φιλοξενήσουν και τα ζωάκια μας, μετά τη σχετική συνεννόηση.

Το Ανεράδα Inn λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για τα δωμάτια ξεκινούν από 150 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα, και από 90 ευρώ από Δευτέρα έως Πέμπτη. Η σουίτα θα σας κοστίσει 180 ευρώ τις καθημερινές και 270 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, και το σπιτάκι του κήπου 200 ευρώ τις καθημερινές και 350 ευρώ τα weekends.

Η.Κ.

Ανεράδα Inn, Μεγάλο Χωριό Καρπενησίου, τηλ.: 22370 41479, 6944 505045
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v