Διοδάτη Villas: (Α)Ιόνιες διακοπές

Τρεις πολυτελείς βίλες, κτισμένες έτσι ώστε να "αντηχούν αρχιτεκτονικά το παρελθόν" ατενίζουν από ψηλά το απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου και περιμένουν να φιλοξενήσουν τις πιο ιδιαίτερες διακοπές μας στη Λευκάδα.
Διοδάτη Villas: (Α)Ιόνιες διακοπές
Τη Λευκάδα την αγαπάμε για πολλούς λόγους. Για τις παραλίες της, τα ορεινά χωριά της, τον τελειότερο κόκορα με χυλοπίτες από καταβολής κόσμου που τρώμε χαζεύοντας από το μπαλκόνι του Λευκάτα στο Αθάνι τον ήλιο να χάνεται στον ορίζοντα, για το nightlife της πόλης της, γιατί είναι πάντα εκεί, κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας, χωρίς καράβια και δρομολόγια. Πρόσφατα αποκτήσαμε έναν ακόμη: το συγκρότημα κατοικιών Διοδάτη, στη Νικιάνα.

Στη μέση ενός θαμνώδους μεσογειακού τοπίου με αιωνόβια ελαιόδεντρα και κυπαρίσσια, αρωματισμένο με θυμάρι, φασκόμηλο, ρίγανη και μέντα, η Διοδάτη ατενίζει από ψηλά τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από την παραλία, οκτώ χιλιομέτρων από την πόλη της Λευκάδας και άλλων τόσων από το κοσμοπολίτικο Νυδρί, προσφέρει το ιδανικότερο setting των αποδράσεών μας, ό,τι κι αν είναι αυτό που ζητάμε: βουνό ή θάλασσα, ηρεμία ή ολονύχτιο clubbing, ηλιοθεραπεία και βουτιές ή φυσιολατρικές περιηγήσεις.

Κεραμίδι, ξύλο και πέτρα επιστρατεύονται για να «αντηχήσουν αρχιτεκτονικά το παρελθόν», όπως λένε οι ιδιοκτήτες, και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από καλαίσθητο. Χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές, παντρεύει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, τα κεραμίδια της οροφής με τα αλουμινένια κουφώματα, τα ορατά ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι με το πλακόστρωτο δάπεδο, τις προηγμένες τεχνολογικά παροχές με τις αντίκες στην επίπλωση και τους πέτρινους τοίχους.

Τρεις πολυτελείς βίλες, καθεμία με τη δική της ξεχωριστή διακόσμηση και επίπλωση, να αντανακλά το χαρακτήρα της, περιμένουν να φιλοξενήσουν τις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας, με φόντο το απέραντο… τιρκουάζ του Ιονίου. Την καρδιά μας οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έκλεψε η Αίθρα, το κίτρινο σπίτι, με τα φωτεινά της χρώματα, το summer feeling που αποπνέει και την παραδοσιακή κουζίνα της, που μας θύμισε το σπίτι στο χωριό. Εξαιρετικά, είναι όμως και το Πέτρινο (Αρίων) και το Κόκκινο (Αστερία) Σπίτι.

Ο Αρίων είναι ένα σπίτι δύο ορόφων, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα, στο υπνοδωμάτιο του πρώτου ορόφου με το διπλό κρεβάτι αντίκα και τη σοφίτα με τα δύο μονά σιδερένια κρεβάτια της. Η Αστερία και η Αίθρα είναι δύο πανομοιότυπα σπίτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν από τέσσερα έως έξι άτομα, στις δύο κρεβατοκάμαρες που είναι ιδανικά σχεδιασμένες για οικογένειες: η μία έχει ένα διπλό κρεβάτι με οροφή και κουρτίνες, ενώ η άλλη έχει δύο μονά κρεβάτια, καθεμία με το δικό της μπάνιο. Όλα τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και έχουν μπαλκόνια με καταπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος και τα Ακαρνανικά όρη.

Κάτω από την κάθε βίλα υπάρχει ένα αυτόνομο διαμέρισμα, το οποίο μπορεί να ενοικιαστεί ξεχωριστά ή μαζί με τη βίλα: ο Τρίτων, κάτω από τον Αρίωνα, είναι το μικρότερο διαμέρισμα, ιδανικό για ένα ζευγάρι, ενώ η Σεμέλλη και η Σύβιλλα, κάτω από την Αστερία και την Αίθρα αντίστοιχα, μπορούν να φιλοξενήσουν από τέσσερα έως έξι άτομα.

Όλες οι βίλες και τα διαμερίσματα είναι πλήρως εξοπλισμένες με δορυφορική τηλεόραση, επίπεδες οθόνες, DVD, ραδιόφωνο, CD/ MP3 player, κλιματιστικά, δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet, air condition, θέση πάρκινγκ, σύστημα συναγερμού, σίδερο και σιδερώστρα και ιδιωτική πισίνα –τρεις συνολικά, μία για κάθε συγκρότημα βίλας- διαμερίσματος– διαστάσεων 8m x 4,5m x 1,60m, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, και εξοπλισμό για aqua aerobic.

Το Διοδάτη Villas λειτουργεί από Απρίλιο έως τέλος Οκτωβρίου. Οι τιμές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ξεκινούν από 200 ευρώ για τις βίλες και από 120 ευρώ για τα διαμερίσματα.

Η.Κ.

Διοδάτη Villas, 2ο χλμ. επαρχιακής οδού Νικιάνας - Αγίων Πατέρων, Νικιάνα, Λευκάδα, τηλ.: 26450 71534-5, 6937176804
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v