Άνθεια: Κυκλαδίτικη συμφωνία σε λευκό ματζόρε

Το απόλυτο λευκό των Κυκλάδων, η τοπική αρχιτεκτονική, το ρομαντικό σκηνικό των δωματίων, οι παραδοσιακές γεύσεις του εστιατορίου και η γαλήνη του spa συνδυάζονται σε ένα χωριουδάκι που φιλοξενεί να γίνει το ζωντανό σκηνικό των καλοκαιρινών ονείρων μας.
Άνθεια: Κυκλαδίτικη συμφωνία σε λευκό ματζόρε
Σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Τήνου, στον Άγιο Φωκά, δυόμισι μόλις χιλιόμετρα από τη Χώρα, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα διαμορφωμένο σαν μικρό χωριουδάκι, σύμφωνα με τα πρότυπα της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, απλώνεται σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων όλο καμάρες και περάσματα, και εγγυάται την απόλυτη χαλάρωση –σε συνδυασμό με εκείνη την ιδιαίτερη αίσθηση καλοκαιριού που μόνο οι Κυκλάδες μας εμπνέουν– είτε αναλάβει να σας φιλοξενήσει για ένα σύντομο weekend, είτε επωμιστεί το ρόλο του ζωντανού σκηνικού για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Όπως ίσως θα μαντέψατε, το λευκό δηλώνει με την πρώτη ματιά την απόλυτη κυριαρχία του στο χώρο. Τα υπόλοιπα χρώματα είναι παλ, κινούνται σε γήινους και φυσικούς τόνους, αποφεύγοντας έξυπνα το προβλέψιμο μπλε, όπως και τα υλικά, που δεν ξεφεύγουν στο ελάχιστο από το δίπτυχο πέτρας – ξύλου. Οι καμπύλες της πισίνας, όπως και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της όταν πέφτει το σκοτάδι, δένουν αρμονικά με τον υπόλοιπο σχεδιασμό χωρίς να δημιουργούν παραφωνίες νεωτερισμού.

Είκοσι πέντε συνολικά δωμάτια, δύο εκ των οποίων ειδικά διαμορφωμένα ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες, αποπνέουν τη γαλήνια αναζωογόνηση της ονειροπόλησης, με τα διακριτικά χρώματα των τοίχων τους, που κινούνται στους τόνους της άμμου, τα φυσικά υλικά των επίπλων και των αντικειμένων τους, και το απόλυτο λευκό των κρεβατιών τους. Αέρινα υφάσματα, ατμοσφαιρικός φωτισμός σε προσεκτικά επιλεγμένες γωνιές, κουνουπιέρες και κεράκια συμπληρώνουν το ρομαντικό σκηνικό.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν βεράντες με θέα, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένα με τηλεόραση LCD 20 ιντσών, δορυφορική τηλεόραση, CD player – ραδιόφωνο, air condition, πρόσβαση στο internet, χρηματοκιβώτιο, mini bar και πιστολάκι μαλλιών. Παρέχεται, επίσης, room service, υποδομή για βρέφη, πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενοικίαση αυτοκινήτου και μεταφορά από και προς το λιμάνι. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κατοικίδια ζώα μπορούν να γίνουν δεκτά κατόπιν συνεννόησης.

Αν μετά από όλα αυτά έχετε ακόμα ανάγκη από έξτρα χαλάρωση και αναζωογόνηση, αναλαμβάνει… δράση το spa του ξενοδοχείου, με το απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό και τα μοναδικά προϊόντα και τις θεραπείες της Apivita. Στους χώρους του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κτιστό ρωμαϊκό χαμάμ και ημιυπαίθριο θερμαινόμενο Jacuzzi.

Στο εστιατόριο του Άνθεια θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένες από αγνά υλικά της τηνιακής γης, συνοδευόμενες από προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. Και το καλύτερο; Όλα αυτά μπορείτε να τα πάρετε και σπίτι, από το μαγαζάκι που λειτουργεί δίπλα στη reception του ξενοδοχείου: στα ράφια του θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα του νησιού, όπως κρασί, λιαστές ντομάτες, κάπαρη, μυρωδικά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Και για την απίθανη περίπτωση που εξακολουθείτε να έχετε… χρόνο να γεμίσετε, το ξενοδοχείο αναλαμβάνει τη διοργάνωση δραστηριοτήτων, όπως μαθήματα αγγειοπλαστικής, diving, trekking, ενοικίαση φουσκωτού σκάφους και ταχύπλοου, αυτόνομη κατάδυση, snorkeling, εκδρομές με παραδοσιακό ψαράδικο σκάφος, γευσιγνωσία κυκλαδίτικων προϊόντων, μαθήματα τοπικής μαγειρικής και παραγωγής τοπικών εδεσμάτων, όπως είναι οι λιαστές ντομάτες. Τις ημερομηνίες και τις ώρες διεξαγωγής των δραστηριοτήτων μπορείτε να τις επιλέξετε εσείς, κατόπιν συνεννόησης με τη reception του ξενοδοχείου.

Το Άνθεια λειτουργεί από αρχές Απριλίου έως τέλη Οκτωβρίου. Οι τιμές αυτήν την εποχή, και μέχρι το τέλος Ιουνίου, ξεκινούν από 125 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο.
 
Η.Κ.

Άνθεια, Παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος, τηλ.: 22830 25021
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v