Στο Ρολόι: Η ώρα σημαίνει… διακοπές

Αν για αυτές τις διακοπές σας αναζητάτε ένα προσωπικό καταφύγιο με τον χαρακτήρα και τις ανέσεις ενός νησιώτικου σπιτιού, θα το βρείτε «Στο Ρολόι» του Πόρου, που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι του νησιού.
Όλα ξεκίνησαν το 1994, όταν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τον Πόρο, για μονοήμερη εκδρομή. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και έτσι, μέχρι το τέλος του ίδιου έτους είχαν ήδη αποκτήσει ένα πανέμορφο νησιώτικο σπίτι-ερείπιο. Για δύο ολόκληρα χρόνια το ερείπιο αυτό μετεξελισσόταν σταδιακά, με πολύ αγάπη και μεράκι, σε μία πανέμορφη μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά χρειάστηκε αρκετός ακόμα καιρός, μέχρι το 1999, για να εγκαινιαστεί το «Στο Ρολόι».

Από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε στο κτήμα, θα νιώσετε σαν να σταμάτησε ο χρόνος μέσα στα πέτρινα τείχη του «Στο Ρολόι». Όποιο διαμέρισμα και αν διαλέξετε, η διακόσμηση και οι ιδιαίτερες πινελιές που το χαρακτηρίζουν, θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι κάνετε διακοπές στο ίδιο σας το σπίτι ή στους φίλους σας.

Το «Στο Ρολόι» είναι τοποθετημένο ακριβώς κάτω από το γραφικό, χαρακτηριστικό μνημείο του Πόρου, και μόνο λίγα σκαλοπάτια ψηλότερα από το ρομαντικό λιμάνι. Η θέα από το μπαλκόνι του θα σας μαγέψει παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα πίσω από την μακρινή οροσειρά, που θυμίζει μια «Κοιμωμένη Δεσποσύνη». Θα δείτε πολύχρωμες βάρκες, μικρές -μεγάλες να γλιστρούν νωχελικά στον θαλάσσιο κόλπο του Πόρου, μέχρι να ρίξουν την άγκυρά τους για την νύχτα. Το ομορφότερο σημείο για να αράξουν γιοτ είναι ακριβώς μπροστά από το συγκρότημα.

Το «Στο Ρολόι» είναι τοποθετημένο σ’ έναν ήσυχο δρόμο της παλιότερης γειτονιάς του Πόρου, που μένει ανενόχλητη από την βοή του κέντρου- ιδανικό για παραθεριστές που δεν θέλουν να ενοχλούνται από την φασαρία. Μ’ ένα δίλεπτο περπάτημα, θα βρεθείτε στην καρδιά της ζωής του νησιού: καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και μπαράκια που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής, θαλάσσια ταξί ή λεωφορεία σε λογικές τιμές για να σας οδηγήσουν κατευθείαν, μέσα σε λίγα λεπτά στην αγαπημένη σας παραλία, στην αγορά του νησιού με όλα τα είδη φρέσκων φρούτων, λαχανικών, κρέατος και θαλασσινών.

Σχετικά με την διαμονή σας τώρα, το «Στο Ρολόι» αποτελείται από δύο διαμερίσματα «Το Νησιωτικό» και «Το Γαλάζιο» και ένα «Studio». Με αυτά τα τρία θα ασχοληθούμε εμείς σήμερα. Αν, ωστόσο, δεν καταφέρετε να προλάβετε ένα από αυτά τα δύο δωμάτια, οι ιδιοκτήτες με τα χρόνια απέκτησαν άλλα δύο οικήματα, την «Ανεμώνη» που βρίσκεται μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του Πόρου και αποτελείται από το «Κυρίως Σπίτι» και το «Πυργάκι», καθώς και το «Λημέρι» σε ένα ψηλό σημείο της πόλης του Πόρου, με το «Κεντρικό Σπίτι» και το «Στούντιο», από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα συγκροτήματα του «Στο Ρολόι» θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Επιστρέφοντας «Στο (κεντρικό) Ρολόι», λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε για την διαμονή σας το «Garden Apartment - Το Νησιώτικο Διαμέρισμα», στο ισόγειο με τις διάσπαρτες αντίκες και το ιδιαίτερο πάτωμα με τα περίτεχνα πλακάκια που είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με την ελληνική νησιώτικη παράδοση, έτσι ώστε ένας περαστικός μπορεί να φωνάξει μια φιλική «καλημέρα» στις ανοιχτές πόρτες του καθιστικού. Ο μικρός κήπος, ο οποίος μοιράζεται με το Στούντιο, παρέχει ένα πολύ όμορφο χώρο εστίασης κάτω από την σκιά μιας λεμονιάς. Ένα μαρμάρινο τραπέζι, ένας πέτρινος πάγκος, και άνετες καρέκλες, σχηματίζουν το αγαπημένο σημείο για πρωινό, για μια συζήτηση με φίλους παρέα με ένα ποτήρι κρασί, ή ακόμα, και για μια παρτίδα τάβλι.

Στον εσωτερικό χώρο, ένα αναπαυτικό σαλόνι σας προσκαλεί να χαλαρώσετε με ένα βιβλίο μετά από μια γεμάτη ημέρα στον ήλιο ή έχοντας επισκεφτεί μνημεία και με την μυρωδιά από τα βότανα ν’ απλώνεται διακριτικά στον χώρο κατά το ηλιοβασίλεμα. Η κεντρική τραπεζαρία, μια μικρή, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, και ένα μπάνιο με ντους και υδρομασάζ ολοκληρώνουν το διαμέρισμα. Το «Garden Apartment» φιλοξενεί μέχρι και τέσσερα άτομα με το διπλό κρεβάτι στο κυρίως υπνοδωμάτιο και τον καναπέ στο καθιστικό που ανοίγει και κοιμίζει άλλα δύο, αφού χωρίζει σε δύο μονά κρεβάτια.

Πιο πάνω, οι διαφορετικές, εκπληκτικές θέες από το «Γαλάζιο Διαμέρισμα», και η εσωτερική διακόσμηση με τα χρώματα του ήλιου, δημιουργούν μια φωτεινή, αέρινη και ταυτόχρονα γαλήνια ατμόσφαιρα. Το ευρύχωρο σαλόνι του, διακοσμημένο με αντίκες από την ελληνική επαρχία αλλά και λίγα μοντέρνα έπιπλα, προσφέρει μια θέα που κόβει την ανάσα. Βγείτε από τις γαλλικές πόρτες στο μπαλκόνι με τα λεπτομερώς σχεδιασμένα του σιδερένια κάγκελα και θα έχετε ολόκληρο τον κόλπο του Πόρου στα πόδια σας. Η ρομαντική κρεβατοκάμαρα αναδεικνύεται από το ψηλό ταβάνι με τα όμορφα δοκάρια. Στο μπάνιο υπάρχει μια καμπίνα για ντους με υδρομασάζ και σάουνα ατμού για δυο. Το μικρό καθιστικό, που βλέπει πέρα, στη θάλασσα αλλά και στον κήπο, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια άνετη κρεβατοκάμαρα για ένα παιδί ή έναν φιλοξενούμενο. Η κουζίνα, όπου το παλιό τζάκι τώρα έχει μετατραπεί σε κουζίνα με φούρνο, είναι πλήρως εξοπλισμένη και βλέπει σε μια τυπική ελληνική αυλή. Από τις ανοιχτές πόρτες, περνούν οι μυρωδιές από τα λουλούδια και την θάλασσα. Μια μικρή ταράτσα στην οροφή, προσφέρει αποκλειστικό χώρο για ηλιοθεραπεία.

Το «Γαλάζιο Διαμέρισμα» προσφέρει διαμονή μέχρι και για πέντε άτομα, με το διπλό κρεβάτι στο κυρίως υπνοδωμάτιο, έναν καναπέ που ανοίγει διπλό κρεβάτι στο κεντρικό σαλόνι και ένα μονό κρεβάτι στο μικρό καθιστικό.

Τέλος, το Στούντιο είναι ένα ξεχωριστό, μικρό κτίσμα στον κήπο που γοητεύει με την ρομαντική και cozy ατμόσφαιρα του. Παλαιότερα ήταν το πλυσταριό του κτήματος. Αποκαταστήσαμε το αρχικό κτίσμα και το μετατρέψαμε σε έναν ζεστό χώρο που παρά το μικρό του μέγεθος, προσφέρει ένα άνετο δωμάτιο με μικρή κουζίνα και μπάνιο με ντους. Το Στούντιο έχει ένα ξεχωριστό καθιστικό στον μικρό κήπο, τον οποίο μοιράζεται με το Garden Apartment. Το Στούντιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και δύο άτομα σε διπλό κρεβάτι.

Οι τιμές «Στο Ρολόι» αυτήν την εποχή έχουν ως εξής: Στο «Garden Apartment» ξεκινούν από 100 ευρώ την βραδιά, στο «Terrace Apartment» από 140 ευρώ την βραδιά και στο «Roloi Studio» από 55 ευρώ την βραδιά. Στις τιμές αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται πρωινό καθώς τα περισσότερα δωμάτια έχουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Ξενοδοχείο «Στο Ρολόι»: Κοστελένου 34-36, Πόρος. Τηλέφωνο: 22980-25808 ή 6932-427267.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v