Αρχοντικό Καλτεζιώτη: Και lux και boutique και αρχοντικό

Τι θα πάρουμε αν συνδυάσουμε ένα παραδοσιακό αναπαλαιωμένο αρχοντικό, ένα ορεινό resort και ένα luxury boutique hotel; Αξέχαστα weekends στη θαλπωρή του Αρχοντικού Καλτεζιώτη, με φόντο καταπράσινα αρκαδικά τοπία.
Σε ένα καταπράσινο τοπίο, εκεί που ζουν οι θρύλοι της αρκαδικής γη, στα πόδια του Μαινάλου, στο χωριό Κάψια της Μαντινείας, το Αρχοντικό Καλτεζιώτη παντρεύει την πολυτέλεια με την παράδοση, τη φιλοσοφία του boutique hotel με την αυθεντική φιλοξενία του χωριού, τις ρομαντικές νότες με το σύγχρονο design, και περιμένει να φιλοξενήσει τα ανοιξιάτικα weekends μας.

Αποτελούμενο από ένα ξενοδοχείο με στοιχεία ορεινού resort, σε ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό αρχοντικό του 1860 με πολυτελείς σουίτες και σε ένα μοναδικό luxury boutique hotel, το chalet που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στη πλαγιά του βουνού με καταπληκτική θέα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, το ξενοδοχείο υπόσχεται ονειρεμένες μίνι και μάξι αποδράσεις, όποιο κι αν είναι το στυλ σας. Χαλαρώστε στις μοναδικά διακοσμημένες σουίτες του, απολαύστε τη θαλπωρή του παραδοσιακού αρχοντικού, ή αφεθείτε στην ανυπέρβλητη πολυτέλεια του resort.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από τέσσερις σουίτες, δύο junior σουϊτες, τέσσερα studio με τζάκι, ένα family room και 22 δίκλινα διαφόρων τύπων. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ανεξάρτητες βεράντες και μπαλκόνια, mini bar, αυτόνομη θέρμανση, θυρίδες ασφαλείας, τηλέφωνο με απευθείας γραμμή και TV με δορυφορική λήψη. Επίσης τα studios και οι σουίτες έχουν δικό τους τζάκι, για την περίπτωση που ο καιρός ψυχράνει ξαφνικά, ή απλά για το extra touch θαλπωρής.

Κάθε τύπος δωματίου διαθέτει τη δική του, ξεχωριστή ατμόσφαιρα και διακόσμηση. Τα δωμάτια και τα studios είναι απλά και ζεστά, με το ξύλο να κυριαρχεί στο χώρο και τις ζωηρές χρωματικές πινελιές να προσδίδουν funky αίσθηση, η παραμυθένια νυφική σουίτα αποπνέει ρομαντισμό με το σιδερένιο κρεβάτι, το ζωγραφιστό ταβάνι και τις παλ αποχρώσεις στη διακόσμησή της, η προεδρική αντανακλά πολυτέλεια που θα ικανοποιούσε τα γούστα και του πιο δύσκολου VIP, ενώ η Garden Suite θυμίζει το σπιτάκι κήπου των παιδικών μας χρόνων, με την πέτρα να δένει αρμονικά με το ξύλο και τα ζωηρά πορτοκαλοπράσινα χρώματα στη διακόσμηση.

Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εξωτερική πισίνα, κάβα κρασιών Μαντίνειας, prive εστιατόριο – piano bar, spa και health club με γυμναστήριο, σάουνα και Jacuzzi, χαμάμ και relax room, κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα, εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και άνετο χώρο στάθμευσης. Στο πρωινό μπουφέ θα γευτείτε παραδοσιακές νοστιμιές, παρασκευασμένες με αγνά, τοπικά προϊόντα.

Αν καταφέρετε να αποχωριστείτε τη θαλπωρή του, η περιοχή προσφέρεται τόσο για ατελείωτες, χαλαρές περιηγήσεις στα γύρω χωριά (Βυτίνα, Στεμνίτσα και Δημητσάνα, για να αναφέρουμε μόνο λίγα από τα δημοφιλέστερα) όσο και για extreme sports στο φαράγγι του Λούσιου και το χιονοδρομικό του Μαινάλου. Οι λάτρεις της Ιστορίας, επίσης, δε θα μείνουν στο ελάχιστο παραπονεμένοι: μοναδικά μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια, κάστρα και παραδοσιακοί οικισμοί αφθονούν στην περιοχή.

Το Αρχοντικό Καλτεζιώτη λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 130 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Αρχοντικό Καλτεζιώτη, Κάψια Μαντινείας, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: +2710 235822-3, 234341, 234347

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v