Museum Hotel George Molfetas: Διαμονή… εποχής

Αν αναζητάτε ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο, στο οποίο θα νιώσετε περισσότερο φιλοξενούμενος και λιγότερο πελάτης, το μουσειακό αυτό ξενοδοχείο αφιερωμένο στο κεφαλλονίτη ποιητή Γεώργιο Μολφέτα, αποτελεί μία πραγματικά ξεχωριστή επιλογή.
Museum Hotel George Molfetas: Διαμονή… εποχής
Πώς λέμε «από ταινία εποχής;», κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το μαγευτικό αυτό ξενοδοχείο-μουσείο-ωδή στον ποιητή Γεώργιο Μολφέτα στα Φαρακλάτα Κεφαλλονιάς, για να σας δώσουμε μία πρώτη εικόνα του τι να περιμένετε κατά την διαμονή σας εκεί.

Το ξενοδοχείο, αν και νησιωτικό, λειτουργεί όλον τον χρόνο και απευθύνεται σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να νιώθουν περισσότεροι φιλοξενούμενοι και λιγότερο «πελάτες» σε ένα κατάλυμα. Αυτό θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε εκεί και θα αντικρίσετε την παλιά καγκελόπορτα, την ανθισμένη αυλή και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στους χώρους του Museum-Hotel, στους οποίους μπορείτε να νιώσετε πραγματικά σαν στο σπίτι σας: Μπορείτε να μαγειρέψετε, να χορέψετε και να τραγουδήσετε, να διαβάσετε και να ανταλλάξετε απόψεις σχετικά με τις ανθρώπινες αξίες μαζί με τους λοιπούς επισκέπτες που θα μοιράζονται τα μοναδικά έξι δωμάτια.

Μέσα σε ένα Παραδοσιακό-Διατηρητέο Κεφαλλονίτικο σπίτι του 1895, οι ιδιοκτήτες έχουν προσπαθήσει να αναβιώσουν τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες στα πρότυπα μίας οικογένειας πριν από 114 χρόνια. Έτσι, κατά τις διακοπές σας εκεί θα απολαύσετε εξαιρετική και υγιεινή κεφαλλονίτικη κουζίνα, βιβλία, καλή μουσική, τέχνη, ποίηση αλλά και διασκέδαση.

Οι τοίχοι του παλιού αυτού κτιρίου έχουν 60 εκατοστά σε πάχος, οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από βαριά λιθοσμιλέματα (ανώφλια, κατώφλια, υπέρθυρα), ανέγγιχτα από το χρόνο. Τα μόνα στοιχεία που έχουν αλλάξει είναι εκείνα τα στοιχεία που απαιτεί η άνεση, ο τεχνολογικός εξοπλισμός και η ενίσχυση της υποδομής. Η δε διαδικασία της ανάπλασης έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Όλα τα δωμάτια έχουν δικά τους μπάνια, κεντρική θέρμανση και Air Conditioners. Όλα τα έπιπλα είναι αυθεντικές χειροποίητες αντίκες κατασκευασμένες μεταξύ των ετών 1790 και 1950. Περσικά χαλιά έχουν έρθει από την Άπω Ανατολή και οι πολυέλαιοι Murano έχουν έρθει από τη Σμύρνη και τη Βενετία.

Ως προς τα δωμάτια, πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα έξι εξής:
* ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ: Ξεκούραση και γαλήνη σε δύο επίπεδα. Πρόκειται για μία μεζονέτα σε ζεστά γήινα χρώματα με πλήρες μπάνιο και ένα παράθυρο που ανοίγει σε μια θέα του χωριού μέσα σε ελαιώνες και με φόντο τη θάλασσα, που θυμίζει Βαν Γκόγκ.

* ΑΡΜΟΝΙΑ: Αντάξια για «βασιλιάδες», ή νιόπαντρους. Τα κύρια στοιχεία αυτού του δωματίου είναι ένα κρεβάτι εποχής Μαρίας-Θηρεσίας καθώς και μία ντουλάπα της ίδιας εποχής σε ένα φόντο μπλε Wedgwood και άσπρου. Μία λευκή εμαγιέ ξυλόσομπα συμπληρώνει την κεντρική θέρμανση και τον κλιματισμό.

* ΕΛΕΝΗ: Νοσταλγική αναφορά σε προπολεμικούς ταξιδιώτες του κόσμου. Συλλεκτικές βαλίτσες, χειροποίητα έπιπλα και χαλιά, φωτογραφίες και πίνακες τριγύρω, θα σας μεταφέρουν στο παρελθόν της καλλιεργημένης ευημερίας.

* ΕΡΩΤΑΣ: Αν η μουσική είναι η τροφή του έρωτα, τότε αυτό το δωμάτιο είναι μουσική. Ένα μαύρο σφυρήλατο κρεβάτι του 1820 με μεταξωτό ουρανό, μια ανοιχτή περιοχή του ντους και η μαντεμένια ξυλόσομπα κάνει τον χώρο μοναδικό, ενώ η θέση του δωματίου -εκεί που ήταν το πρώην κελάρι του σπιτιού- σημαίνει απομόνωση και φυσική δροσιά για το καλοκαίρι.

* ΕΥΦΟΡΙΑ: Ένα δωμάτιο γεμάτο θησαυρούς. Κειμήλια του ποιητή, ένα προπολεμικό πιάνο, πολλά βιβλία και αυθεντικές ελαιογραφίες γεμίζουν την ατμόσφαιρα με τη δύναμη του παρελθόντος. Ιδανικό για νέα ζευγάρια καθώς το κρεβάτι είναι κρυμμένο πίσω από λευκές κουρτίνες πάνω στο πατητήρι και η μαντεμένια ξυλόσομπα ζεσταίνει και τονίζει το «κόκκινο του κρασιού» χρώμα του δωματίου.

* ΠΗΝΕΛΟΠΗ: Το δωμάτιο για λουλουδένιο ρομαντισμό. Ανοίξτε τα παραθυρόφυλλα σε μια ανάσα έμπνευσης. Το λιλά και οι δαντέλες είναι το θέμα αυτού του δίκλινου δωματίου που μπορεί να συνδυαστεί σαν σουίτα με την Αρμονία.

Στις επιπλέον παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται δωρεάν πρόσβαση στο Internet, C.D. players και i.pod βάσεις, μίνι ψυγείo, χρηματοκιβώτιο και σεσουάρ, τηλεόραση με ενσωματωμένο DVD σε όλα τα δωμάτια. Ακόμα, υπηρεσία υποδοχής και εξυπηρέτηση δωματίων 24 ώρες, προσωπική καμαριέρα και κινητά τηλέφωνα με εύκολη σύνδεση με το προσωπικό για πληροφορίες και επείγουσα επικοινωνία. Μια Φιλανδέζικη Sauna και ένα ανοικτό Αμερικάνικο Spa-Jacuzzi για περισσότερη γαλήνη και ψυχοσωματική κάθαρση. Εάν ζητηθούν υπάρχει συνεργασία με σχολές ιππασίας, με μία κυνηγετική φάρμα και δύο σχολές καταδύσεων για την εξερεύνηση του ιστορικού βυθού του Ιονίου. Τέλος, κατόπιν συνεννόησης μπορούν να υπάρξουν ραντεβού με κομμωτή, μασέζ και χειροπρακτικό.

Το Εστιατόριο «Ποσσάδα»
Η παλαιά Κεφαλλονίτικη λέξη «Ποσσάδα», όπως αναφέρεται σε λεξικό τοπικών ιδιωμάτων, σημαίνει Αρχοντικό χτισμένο σε μια καλά προστατευμένη αυλή αλλά και ένα τραπέζι επίσημα στρωμένο. Έτσι, λοιπόν, ακολουθώντας αυτά τα χαρακτηριστικά, εκτός από το μοναδικό περιβάλλον που ντύνεται με όλων των ειδών τις συλλογές και τα ξεχωριστά αντικείμενα εστίασης, οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει να ακολουθήσουν πιστά παλιές συνταγές υγιεινών εδεσμάτων, μαγειρεμένων με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας όπως ακριβώς μαγειρευόντουσαν από τις γιαγιάδες μας. Στο δε παρασκευαστήριο προσφέρονται μαθήματα Παραδοσιακής Μεσογειακής Κουζίνας σε συνδυασμό με τη διαμονή στο ξενοδοχείο, για όσους καλεσμένους ενδιαφέρονται. Μέρος αυτής της δραστηριότητας είναι εκδρομές ψαρέματος, επισκέψεις σε κυνηγετικές φάρμες, επισκέψεις σε οινοποιία για οινογευστικές αναζητήσεις, αλλά και επισκέψεις στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο του χωριού, και στις στάνες απ΄όπου προμηθεύονται μερικές από τις πρώτες ύλες.

Οι τιμές του Museum Hotel George Molfetas αυτήν την εποχή ξεκινούν από 90 ευρώ για ένα δίκλινο, με απολαυστικό, πλούσιο και ολόφρεσκο πρωινό.

Museum Hotel George Molfetas: Φαρακλάτα, Κεφαλονιά. Tηλ. / Fax: 2671084007

E.M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v